Tappara haki pisteet Äijänsuolta

Rauman Lukko koki kauden ensimmäisen kotitappionsa. Vierailija Tampereen Tappara piti kurinalaisella pelillään Lukon hyvin aisoissa. Illan hahmo oli kaksi maalia tamperelaisille viimeistellyt Sami Venäläinen.

Pelin alkuhetket olivat varovaista kyttäilyä puolin ja toisin. Kunnon maalipaikoille ei näyttänyt olevan vielä tässä vaiheessa mitään hinkua. Ensimmäistä pelikatkoakin saatiin odotella liki kolme minuuttia.

Viiden minuutin jälkeen alkoi sitten tapahtua. Ensimmäistä SM-liigapeliään pelannut Lukon 18-vuotias puolustaja Otto Honkaheimo joutui jäähylle poikittaisesta mailasta. Tapparan huonoksi mainostettu ylivoimapeli osoittautui ainakin tällä kertaa toimivaksi. Tapparan ykkösnyrkki pyöritti hyvin peliä, kunnes Sami Venäläinen nousi nurkasta kiekon kanssa Petri Vehasen maalin eteen. Vehanen kellahti jäihin ja haroi mailallaan tyhjää, kun Venäläinen jo pujotti kiekon maaliin.

Lukko pääsi peliin kunnolla kiinni vasta ottelun kahdeksannen minuutin paikkeilla. Peli alkoi pyöriä Tapparan päädyssä, eikä Mansen miehet keksineet laillisia keinoja isäntien pysäyttämiseksi. Niinpä Lukko pääsi kahden miehen ylivoimalle reilun minuutin ajaksi, kun Marko Ojanen ja Mikko Pukka hankkivat itsensä jäähypenkille. Kun yv-kuvio ei ottanut toimiakseen, otti Pasi Saarela ohjat käsiinsä ja huudatti raumalaisyleisöä hienolla yksilösuorituksella. "Pahi" nousi röyhkeästi vasenta laitaa ylös ja nosti hallitusti kiekon sisään Tapparavahti Sasu Hovin hanskapuolelle.

Vain noin puolitoista minuuttia tästä, oli kotijoukkuella taas aihetta juhlaan. Sami Torkki toimitti kulmasta kiekon maalille. Hyvän iltapuhteen pelannut kultakypärä Quinn Hancock oli mailoineen välissä ja löi lähietäisyydeltä raumalaiset 2-1 johtoon.
Erän viime sekunneilla Toni Koivisto polki vielä vauhdilla tekopaikalle mutta viimeistely ei onnistunut.

Lukon ote herpaantuu

Toinen erä alkoi lähes samanlaisissa kyttäilytunnelmissa, kuin ensimmäinenkin. Petri Varis pääsi erän alussa lähimmäksi kaimansa Vehasen maalia, mutta Lukon johto säilyi. Lukolle tarjoutui paikka lisätä johtoaan, kun Stefan Öhman hankki kampituksesta kaksiminuuttisen. Lukon ylivoima tökki pahasti. Tappara karvasi hyvin, eikä päästänyt Lukkoa avaamaan peliään.

Erän puolivälissä tuli Tapparan tasoitus. Aleksander Barkov ja Marko Ojanen pääsevät kahdella yhtä vastaan hyökkäykseen. Barkov tarjoili Ojaselle. Kiekko näytti pomppivan puolustaja Mikko Purontakasen luistimesta sisään, mutta Ojaselle maali merkittiin. Pian tämän jälkeen Quinn Hancock vapautti upealla pystysyötöllä Sami Torkin yksin läpi. Kiekko poltti lavassa ja Torkki veti yli maalin.

Sami Venäläisen iltaa ei himmentänyt edes jäähy ajassa 33.10. Tappara putsasi puolustusalueensa hyvin ja sai Lukon ylivoiman näyttämään luokattomalta. Mika Lehtoa hyvin tuurannut Sasu Hovi nappasi lopussa vielä Toni Koiviston ja Janne Siivosen heppoiset maalintekoyritykset haltuunsa. Kolmanteen erään lähdettiin siis 2-2 lukemissa.

Sami Venäläinen iskee taas

Ottelun voittomaali syntyi kolmannen erän alussa. Lukkopakki Jaakko Harikkalalla ei ollut paras iltansa. Mies möhli kiekon kanssa oman vaihtoaition edessä. Johannes Alanen otti pelivälineen ja laukoi. Vehasesta ponnahtanut irtokiekko tuli Venäläiselle, jolla oli helppo työ siirtää kiekko maaliin.

Tappara sai lisää virtaa maalista ja pyöritti hyvin peliä Sami Torkin istuessa kakkosta pian äskeisen maalin jälkeen. Tämän jälkeen Lukko yritti vielä ryhdistäytyä ja saikin mylläköitä Tapparan päätyyn. Muuten melko hiljakseen ollut Äijänsuon yleisö alkoi mylviä, kun päätuomari Tom Laaksosen näkemykset erosivat "katsomotuomareiden" näkemyksistä. Laaksonen salli ronskit otteet eikä lähtenyt viheltämään rangaistuksia.

Lukko yritti ja yritti mutta Tappara kävi tehokkaasti kiinni. Tila ja aika kävivät Lukolla vähiin. Lopulta Laaksonen passitti Miska Kangasniemen istunnolle ajassa 55.24. Hancockin ketjun kova painostus ei tuottanut tulosta. Lukon epätoivoinen tasoitusyritys päättyi ensimmäisen liigamaalinsa tehneen Petri Koskisen lyötyä kiekon tyhjään Lukkomaaliin.

Lehkonen antoi tunnustusta Tapparalle

Lukon valmentaja Ismo Lehkonen ei vaikuttanut pettyneeltä ottelun jälkeen:

-Tänään nähtiin tasokas jääkiekkopeli. Tappara otti ansaitut vieraspisteet. Meille tuli muutama virhe ja vierailija rankaisi niistä kovalla prosentilla. Tappara kävi koko ajan tehokkaasti kahdella, kolmella miehellä kiinni ja avauspelimme ei siksi onnistunut. Silti meidän taistelumoraali oli hyvä eikä esityksessämme ollut hävettävää.