Pienin mahdollinen

LIIGA / Raportti
Raumalla vietettiin suuren urheilujuhlan tuntua kotijoukkueen juhliessa 75-vuotispäiviään. Itse ottelu sen sijaan ei ollut kovinkaan juhlallinen tapahtuma. Kotijoukkue onnistui kuitenkin katkaisemaan pienen tappioputkensa voittamalla voittomaalikilpailun kautta vierailijansa jalkapallolukemin 1-0.

Kotijoukkueelle tarjottiin ylimääräistä energiaa, kun ennen ottelua entiset Lukko-ikonit Jari Torkki sekä Erik Hämäläinen saivat pelipaitansa roikkumaan jäähallin kattorakenteisiin. Lisäenergia jäi kuitenkin käyttämättä, eikä maaleja syntynyt lukuisista ylivoimatilanteista huolimatta.

Liekö sitten ottelun alun viivästyminen juhlallisuuksien takia vai mikä ollut syynä, kun Lukko ja Tappara eivät saaneet kiekkoa verkkoon ennen voittomaalikilpailua.

- Tämä on joskus tällaista, kun ei vaan mene mistään sisään, tiivisti kettupaitajoukkueen tuntemukset hyökkääjä Janne Keränen.

- Ei se voitto varsinaisella peliajalla kovinkaan kaukana ollut. Itseasiassa oltiin niin lähellä kuin se voi olla. Nyt kävi kuitenkin niin, että kiekko kimposi tolpasta ulos. Taistelutahto oli hyvää luokkaa ja kokoajan olemme menneet eteeenpäin, kuvaili juhlailtaa vieraiden päävalmentaja Risto Dufva.

- Viikonlopun saldoksi tuli 120 minuuttia ilman maalia. Siihen nähden tämä oli iso voitto meille. Pelissä oli paljon positiivisia asioita, vaikka pelitilannemaali jäikin tekemättä. Tämän voiton turvin on helpompi lähteä harjoittelemaan maaottelutauolla, tiivisti illan tapahtumia kotijoukkueen päävalmentaja Rauli Urama.


Kris Beech teki kaksi osumaa voittomaalikilpailussa.
Anna Ahola

Ensimmäinen erä oli kotijoukkueen selvää hallintaa. Maalipaikkoja ei joukkue kuitenkin onnistunut luomaan kovinkaan montaa tiiviin Tappara-puolustuksen keskellä. Paras paikka siunaantui Juhani Jasulle, mutta Tappara-vahti Juha Metsola oli ohittamaton. Päävalmentaja Dufvan kommentti erän jälkeen olikin paljon puhuva.

- Ei tässä tarvitse parantaa kuin yhtä asiaa, peliä.

Toiseen erään saapuikin paremmin latautunut Tappara ja hyökkäykset alkoivat vyöryä myös kohti Lukko-maalia. Mika Noronen oli kuitenkin mies paikallaan, eikä ollut yllätettävissä. Kotijoukkueen paras paikka siunaantui taas Jasulle, mutta keskushyökkääjä suti ohi kiekosta avoimessa paikassa. Tapparan paras tekopaikka rakennettiin puolustaja Otto Rädylle, mutta laukaus keskeltä osui Norosen rintapanssariin.

Erän loppupuolella juhlapeliään pelannut Sami Venäläinen taklasi Lukko-puolustaja Otto Honkaheimoa päähän ja joutui suihkuun. Kotijoukkueen ylivoima oli kuitenkin jo tutun tehotonta. Kiekkoa kyllä liikutetaan hyvin, mutta verkkoon asti pelivälinettä ei saatu.

- Kun pelaajien luistelusuunnat olivat samat, en voi käsittää miten siitä saatiin annettua noin iso rangaistus, pyöritteli päätään Dufva.

Pisimmän kaavan mukaan

Kolmanteen erään Lukko joutui lähtemään ilman kapteeniaan. Joukkueen lääkäri totesi, että päähän kohdistuneiden iskujen jälkeen on parempi olla pelaamatta, ja näin Urama jätti kapteeninsa pukukopin puolelle.

Viidellä puolustajalla taistellut alakerta selvisi kuitenkin urakastaan hyvin, eikä takaiskumaalia syntynyt. Kerran kiekko kävi Lukko-maalin tolpassa, mutta kimposi siitä ulospäin.

Kotijoukkueen hyvät tekopaikat olivat vähissä, vaikka Metsolalle merkittiin Norosta enemmän torjuntoja.

Jatkoaika oli alkuun kotijoukkueen parempaa yritystä. Loppuosa lisäajasta mentiin vieraiden pienoisessa hallinnassa, mutta maalia ei kumpikaan pystynyt rakentamaan.

Voittomaalikilpailussa kolmen parin jälkeen oltiin tasatilanteessa ja jatkoa seurasi pari kerrallaan. Urama luotti keskushyökkääjä Kris Beechin taitoihin ja Dufvan luottomies oli nuori Aleksander Barkov. Ensimmäisellä kerralla molemmat tekivät maalin toisen yrityksen epäonnistuessa molemmilta. Urama muutti taktiikkaa vaihtaen yrittäjäksi Jussi Pesosen. Varjojen mailla jo pidempään vaeltanut hyökkäjä pisti hallitusti kiekon ohi Metsolan ja paineet olivat taas Barkovin harteilla. Nyt Noronen luki tilanteen oikein torjuen nuorukaisen yrityksen. Melkein kolme tuntia kestänyt ottelu oli näin saanut ratkaisunsa ja kotijoukkue sai himoitsemansa voiton.

- Kun ne maalit jäävät vähemmälle, niin se näkyy rentouden puutteena. Vaikka ollaan selvässäkin paikassa, niin hätäillään turhaan ja pilataan se hyvä tekopaikka, mietti Urama syitä joukkueensa vaikeuksiin.

- Toiveissa on kuitenkin, että maaottelutauolta saadaan toipilasosastolta sekä Perttu Lindgren että Lauri Tukonen mukaan. Erikoistilannepelaaminen on iso kysymys ja se pitää saada paljon paremmaksi tauon aikana.

- Nyt mennään pelaajien vaimojen järjestämiin juhliin ja sitten levätään kunnolla. Sorvin ääreen palataan keskiviikkoaamuna, selvitti hyväntuulinen päävalmentaja Lukon jatko-ohjelmaa.

Joukkueet jäävät reilun viikon mittaiselle maaottelutauolle. Lukko jatkaa taisteluaan sarjapisteistä Helsingissä kuluvan kuun 15. päivä HIFK:n vieraana. Tapparan taival jatkuu kotiottelulla KalPaa vastaan 16. päivä kuluvaa kuuta.

» Lähetä palautetta toimitukselle