Lukko ja erikoistilanteiden vaikeus

Valkopaitaisten jono on matkalla finaalisarjaan.
Kuva © Anna Ahola - anna.ahola@jatkoaika.com
Lukon ja Tapparan välinen välieräsarja kulkee vahvasti Tapparan komennossa. Joukkue otti toisen kiinnityksen finaalipaikkaan kukistamalla Lukon ensimmäisessä jatkoerässä lukemin 2-3 (0-1, 1-1, 1-0, 0-1).

Yksi päivä kaiken muuttaa voi, kuuluu vanha sanonta. Tapparan ja Lukon suhteisiin kaksikaan päivää ei tehnyt mitään muutosta. Surkeaa ylivoima- sekä heikkoa alivoimapelaamista esittänyt Lukko hävisi Tapparalle välieräsarjan toisen ottelun. Tappara ratkaisi ottelun ylivoimamaalin turvin vasta ensimmäisessä jatkoerässä kokeneen Ville Niemisen ollessa voittomaalin tekijä.

− Vaihteleva peli, jossa mentiin paljon päästä päähän. Meidän prosessiimme kuuluu kasvaminen, laajalla materiaalilla tasaisesti pelaaminen ja yhtenäisyys. Näissä asioissa mentiin taas eteenpäin ja ollaan tyytyväisiä voitosta, mietiskeli illan koitosta vierasjoukkueen päävalmentaja Jukka Rautakorpi.

− Alkuun oltiin jännittyneitä eikä pelaamisesta tullut oikein mitään. Huonoa puolustus- ja hyökkäyspeliä. Parannettiin kuitenkin pelaamista toisessa erässä ja pitkällisen taistelun kautta päästiin paljon lähemmäksi voittoa kuin keskiviikkona Tampereella, kertaili kaukalon tapahtumia kotijoukkueen päävalmentaja Risto Dufva.

Ottelu ratkaisu tapahtui siis erikoistilanteiden kautta. Lukko sai kokeilla neljästi miesylivoimalla, ja mukana oli myös pätkä kahden miehen ylivoimalla. Paikkoja oli useampaan osumaan, mutta tyhjäänkään maalin Lukko ei kiekkoa saanut.

Tappara vastaavasti käytti paikkansa huomattavasti tehokkaammin hyödyksi tehden kaksi maaleistaan miesylivoimalla.

− Viisi vastaan neljä-pelissä maalit menivät 1-1, Dufva vastasi kysymykseen Tapparan hyvästä ylivoimapelistä.

Maalipaikkoihin nähden voitto meni oikeaan osoitteeseen. Varsinkin ensimmäisessä erässä Lukko oli pahasti vastaanottavana osapuolena, mutta vierasjoukkue tuhlaili tukun hyviä tekopaikkoja.

Toiseen erään Lukko sai haluamansa alun, kun Teemu Nurmi teki tahtomaalin heti Tappara-jäähyn päätyttyä. Mutta sitten petti Lukko-puolustaja Matt Generousin pelikuri ja jenkkipakki otti tyhmän jäähyn kotijoukkueen pelatessa jo valmiiksi alivoimaisena.

Erän loppupuoli oli ottelun parasta Lukkoa, mutta avopaikastakaan ei kiekkoa saatu ohi Tappara-vahti Juha Metsolan.

Kolmannessa erässä Tappara puolusti viisaasti, mutta yksi virhe maksoi Lukolle tasoitusosuman.

− Päätöserästä oltiin jo selviytymässä voittajina, mutta pieni huolimattomuusvirhe kostautui. Tosin hieno maali Lukolta, Rautakorpi myönsi.

Jatkoerä noudatti pitkälti vuoden takaista peliä. Lukko otti jäähyn heti alkuun ja Tappara ei toista mahdollisuutta tarvinnut.

Otteluiden tuomarilinjoissa on pieniä heittoja iltojen välissä. Tämän koitoksen linja ei voittajaa ratkaissut.

− Tuomarilinja tosiaan vaihtelee kokoajan, mutta tänään se linja oli hyvä, Dufva kertoi.

− Linja on mikä on. Täällä pelataan vain voitosta, ja vallitsevaan linjaan on sopeuduttava, Rautakorpi tiivisti.

Sarja jatkuu, kunhan uusi päivä koittaa. Pelipaikkana on Hakametsän jäähalli Tampereella.