Lähes tusinaviihdettä

LIIGA / Raportti
Timo Pärssinen löi alkutahdit Pelicansin voitolle.
Kuva © Juha Koivula - http://juhakoivula.kuvat.fi/
Raumalla järjestettiin ilotulitus kolme kuukautta etuajassa Lukon ja Pelicansin selvitellessä välejään. Yksitoista tehtyä maalia tarkoitti sitä, että maalivahtipeli oli molemmilla heikkoa. Loppulukemat kirjattiin vierasvoiton merkiksi lukemin 4-7(0-2,2-1,2-4).

Tiistai-ilta on yleensä tarkoittanut vähäpätöistä kiekko-ottelua, jossa tilanteilla ei suuremmin juhlita. Raumalla kuitenkin tehtiin sääntöön selkeä poikkeus, kun Lukko hävisi ensimmäisen kerran tällä kaudella kotonaan. Sarjajohtaja Pelicans näytti kaikille epäilijöille, että maalitekovoimaa joukkueesta löytyy, eikä kärkipaikka Liigassa ole mitenkään sattumaa.

- Ensimmäiset 30 minuuttia olen näkemääni tyytyväinen. Toiset 30 minuuttia olivat taas mitä ihmeellisimpiä tapahtumia täynnä. Jos ottelussa tehdään yksitoista maalia, kyseessä ei todellakaan ollut maalivahtien ilta. Tosin meidän vahtimme voi olla tytyväinen, koska voitto tuli, kertaili illan koitosta vierasjoukkueen päävalmentaja Hannu Aravirta.

- Hyvin oltiin latauduttu ja ehkä myös hieman jännittyneitä, mutta alku oli meidän kannaltamme järkyttävä. Kaksi ensimmäistä maalia tuli aivan liian helpolla. Pelistä meni tekemisen rauha sen huonon alun takia. Tämä tuntui ja näkyi koko ajan meidän tekemisessämme, harmitteli kotijoukkueen päävalmentaja Risto Dufva menetettyjä sarjapisteitä.

Lukko oli pakotettu vaihtamaan maalivahtia jo reilun kuuden peliminuutin jälkeen. Ryan Zapolski teki kaksi virhettä, eikä Pelicans jättänyt tilanteita hyödyntämättä. Tilalle luistellut Oskari Setänen ei valitettavasti onnistunut paljotta paremmin.

- Onhan yksitoista maalia nykypäivänä erittäin harvinaista. Täytyy myöntää, että välillä kiekko pomppi meille oikein sopivasti. Oikeastaan on pomppinut mukavasti koko alkukauden, myönsi Aravirta.

- Eihän tuollaisella maalimäärällä omiin voi voittaa, se on selvää. Alivoimapeliin olen kuitenkin tyytyväinen, koska yhtään ei mennyt niiden aikana, Dufva löysi positiivista illan koitoksesta.

Kun Lukon peli meni heti alussa sekaisin, yritti Dufva sekoittaa sen lopullisesti toisessa erässä siirtämällä Petteri Nummelinin keskushyökkääjäksi. Vaihto piristi kotijoukkueen peliä ja maaleja syntyi parikin kappaletta.

Komeita maaleja puolin ja toisin

Pelicans-vahti Jere Myllyniemi oli reilulla päällä, ja antoi Lukolle helpon kavennusmaalin. Sen jälkeen sinikeltaisten kotiyleisöä huudatti Nummelin kolmella osumallaan.

- Harmi kun ei tullut pistettyä Nummelinia maaliin, veisteli Dufva suojattinsa taidoista.

Kotijoukkue ajoi tappioaseman tasatilanteeseen kolme kertaa Nummelinin johdolla, mutta seuraavat vaihdot olivat sysimustia. Pelicans karkasi aina uudestaan johtoasemaan, eikä lopulta suostunut enää päästämään kotijoukkuetta tasoihin.

- Voisi melkein sanoa, että Nummelin tuli aina takaa rinnalle. Huikea on pelimies, ei voi muuta sanoa, Aravirta kehui Lukko-puolustajaa.

Kotijoukkueen pelissä näkyi selvää hätäilyä, joka lopulta esti joukkueen pelaamisen etenkin tasatilanteessa.

Vierasjoukkueesta hyvällä pelipäällä oli Lukossakin aiemmin pelannut Pekka Saarenheimo. Viisi tehopistettä merkisti keskushyökkääjälle kentän parasta saldoa.

- Saarenheimo viihtyi hyvin entisessä kotihallissaan. Itseasiassa edellisissä peleissä on jo näkynyt hyvää tekemistä, Aravirta kehui suojattiaan.

Vaikka vierasjoukkue seitsemän maalia tekikin, päävalmentaja antoi tunnustusta myös kotijoukkueelle.

- Kovasta paikasta haettiin kolme pistettä. Vaikka neljä meni omiin, pelattiin kauden paras vieraspeli. Kiekollinen pelaaminen oli hyvää, tosin ylivoimaosuma jäi tekemättä.

Lukon osalta sarja jatkuu tulevana perjantaina Jyväskylässä. Pelicans ottelee samana päivänä kotikaukalossaan HPK:n saapuessa Lahteen.

» Lähetä palautetta toimitukselle