Kettulauma höyhensi pelikaanit Raumalla

Raumalla nähtiin varsin yksipuolinen ottelu, kun Lukko ja Pelicans kohtasivat kaukalossa. Alusta alkaen kotijoukkue hallitsi peliä ja lopulta Juhani Jasu lopetti lahtelaisten pyristelyn tekemällä liigauransa ensimmäisen ja toisen maalin. Kettupaitojen peli oli silti ajoittain melkoista räpellystä, mutta liigan ylivoimainen kärkijoukkue otti silti omansa.

Ottelun kulku oli alusta asti selkeä. Lukko hallitsi ottelua ja piti kiekkoa, kun Pelicans panosti vastahyökkäyksiin. Tästä kertoo myös maalivahtien torjuntalukemat. Kotijoukkueen Petri Vehaselle torjuntoja kertyi 26, kun Pelicansin maalin suulla loistavasti pelannut Tommi Nikkilä venyi kiekon tielle peräti 51 kertaa.
Ensimmäinen erä ei tosin tarjonnut vielä maaleja, vaan erätauolle mentiin 0-0 lukemissa.

Pelicans toiseen erään ryminällä

Toista erää ei ehditty pelaamaan edes neljää minuuttia, kun vierasjoukkue pääsi johtoon. Pussinokkien ykkösketju juoni hienon osuman Lukon puolustuksen uinuessa. Vili Sopanen ja Tommi Paakkolanvaara petaavat paikan Teemu Rinkiselle, joka sivalsi tilanteeksi 0-1 runsaslukuisen kotiyleisön harmiksi.
Maalista ehti kulua vain puolitoista minuuttia kun lahtelaisten uusvanha hankinta, Sami Helenius, löysi tanssiparikseen Lukon kovanaaman Anssi Rantasen. Suurta draamaa ei kuitenkaan ehtinyt syntyä tuomareiden rynnättyä heti tilanteen väliin. Molemmat kuitenkin ajettiin suihkun puolelle.

- No ei meillä ainakaan ollut tilanteessa mitään taktiikkahakuista. Painiahan se vaan oli. Ei siinä iskuja vaihdettu. Pienet jäähyt olisi riittänyt, totesi tilanteesta Pelicansin valmentaja Mika Toivola.

Myös Lukko pääsi toisessa erässä maalin makuun. Kotijoukkueen ykkösketjuun nostettu Lauri Tukonen pääsi värkkäämään tasoituksen ylivoimalla aivan maalin edestä. Loistavan syötön maalin takaa tarjoili Janne Keränen. Kettupaidat eivät kuitenkaan tyytyneet menemään tasatilanteessa erätauolle, vaan Jasu teki 2-1 johtomaalin laukomalla terävästi kohti Nikkilää. Veto tosin meni hieman helposti muuten hienon ottelun pelanneen Nikkilän varusteista sisään.

Kierroksen upein maali Jasun lavasta

Kolmannessa erässä nähtiin ehdottomasti kiekkokierroksen komein maali. Jasu nousi laidasta ja tykitti ilman maskia limpun yläputken kautta verkon perukoille. Nikkilä oli täysin voimaton, sillä veto lähti todella kovaa ja äärimmäisen tarkasti.

- Ekaa maalia en edes nähnyt mistä meni. Toisessa maalissa tuntui heti kun veto lähti, että nyt lähti hyvin. Rajalan Juuso sanoi ennen aamutreenejä, että vaihda valkoiseen erkkaan niin lähtee kulkemaan ja pari maalia tuli heti, naureskeli liigauransa ensimmäiset maalit tehnyt Jasu.

Kotijoukkue karkasi kolmen maalin johtoon ennen erän puoliväliä. Hienon kuvion päätteeksi viime otteluissa hyvin esiintynyt Samuli Kivimäki ampui kiekon verkkoon. Ensimmäinen yritys ei vielä tuottanut tulosta, mutta Kivimäki seurasi oman reboundinsa tarkasti ja sai aihetta riehakkaaseen tuuletukseen.
Lukko painoi peliä tämänkin jälkeen Pelicansin maalin suulle, mutta lintupaitojen Rinkinen pääsi jo toistamiseen maalin makuun illan aikana, kun kotijoukkueen puolustus aukesi yllättävän helposti. Rinkisellä oli helppo työ siirtää kiekko verkkoon, sillä Vehanen oli valmiiksi rähmällään maalissa. Hallittu nosto Vehasen yli antoi lahtelaisille vielä pientä toivoa tulla takaisin peliin mukaan.
Pelicansin kiri katkesi kuitenkin kolmeen perättäiseen kahden minuutin jäähyyn ottelun viimeisellä kymmenellä minuutilla.

-Värikäs peli. Tämä on paha paikka voittaa. Tuomaritoiminta oli loistavaa, kommentoi vierasjoukkueen valmentaja Toivola.

- Tiedettiin miten tulee tänään pelata. Isokokoinen joukkue vastassa. Ei voida alkaa heidän kanssa painia. Tiedettiin, että jossain kohtaa alkaa kaverilla painamaan, koska heillä on peli alla ja tehtiinkin kolmanteen erään nopeat maalit. Pitkästä aikaa tehtiin jopa ylivoimamaali, pui ottelua Lukon käskyttäjä Rauli Urama.

Lukon urakka jatkuu ensi tiistaina Turussa TPS:n vieraana. Pelicans saa pari huilipäivää enemmän ja isännöi SaiPaa torstaina Lahdessa.