Lukko näytti tasoeron merkityksen

LIIGA, CHL / Raportti
Jerry Ahtola onnistui maalinteossa jälleen.
Kuva © Anna Ahola - anna.ahola@jatkoaika.com
Lukko sai ensimmäistä kertaa vieraita CHL:n merkeissä kotikaukaloonsa, kun vastaan luistelu englantilainen Nottingham Panthers. Raumalaisille riitti ensimmäisen erän jälkeen puolitehoillakin pelaaminen kolmeen pisteeseen ja Lukko jatkaa taistelua lohkonsa voitosta numeroin 6-2 (4-0, 1-1, 1-1).

Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen Nottinghamissa oli lukujen perusteella tasaisempi, mutta pelin kuva oli molemmissa sama. Lukko vei peliä ja Nottingham yritti roikkua mukana parhaansa mukaan.

Jo alkuminuuteilla Lukko pääsi ylivoimalle, kun Brandon Benedict lähti istunnolle. Ylivoimassa oli kuitenkin vielä tuolloin jo kiekon alueella pitämisenkin osalta toivomisen varaa.

Ensimmäisestä maalista vastasi Aaron Gagnon, joka kiersi englantilaisten maalin ja lopulta päätti kiertonsa laukaukseen, joka livahti maaliin. Gagnon käytti nopeuttaan erinomaisesti hyödyksi hidasta Nottingham-puolustusta vastaan.

Pari minuuttia myöhemmin oli lähellä kolista uudestaan Panthers-veskari Craig Kowalskin selän takana, kun Jonne Virtanen karkasi puolittaiseen läpiajoon. Tämän jenkkiveskari kuitenkin pelasti olkapäällään.

2-0-maalin viimeisteli Gagnon hyvän karvaamisen jälkeen Ville Vahalahti, jolla ammotti edessä tyhjä maali. Kolmentoista minuutin pelin jälkeen peli olisi voinut olla paljon selvemminkin Lukon johdossa.

Kolmisen minuuttia ennen päätöserän loppua raumalaiset iskivät jälleen. Janne Niskala sai b-pisteiden väliin syötön ja tanssi kiekon kanssa eroon päällystakistaan. Löysähkö ranneveto livahti Nottingham-maaliin todella helposti.

Vielä vajaa minuutti ennen erän päätöstä verkko heilui jo neljännen kerran englantilaisten päässä. Lukon paras pistemies Jerry Ahtola jakoi kiekkoa Jesper Piitulaiselle, joka laukoi kiekon jälleen maaliin. Tämä oli Lukon ainut ylivoimamaali koko ottelussa.

Nottingham pääsi maistamaan myös maalin makua, kun Espoo Bluesin riveistä muutaman vuoden takaa tuttu Nathan Robinson antoi hyvän passin Evan Moseylle, joka napautti kavennusmaalin. Maali oli enemmän tai vähemmän seurausta Lukon pelitempon tippumisesta, joka jatkui ottelun toisen erän alusta aina ottelun loppuun asti.

Lukko ei antanut vieraidensa juhlia maalia kovin kauaa, sillä se iski vajaa minuutti myöhemmin, kun Eetu Koski passasi kiekon Jerry Ahtolalle, jonka napakka ranne upposi maaliin.

Yksi raumalaisten suurista maalipaikoista tuli pari minuuttia myöhemmin, kun Janne Lahti ja Toni Koivisto pääsivät ylivoimahyökkäykseen. Lahden passista Koivisto laukoi kiekon kuitenkin epäonnekseen maalin yli.

Toni Koivisto kuittasi tuhlailunsa kolmannen erän alkupuolella. Hienot harhautukset imivät Nottingham-pakki Stephen Leen häneen kiinni ja tästä kiitti Henrik Koivisto. Terävä laukaus ja lukemat olivat jo 6-1.

Nottingham pääsi nauttimaan ylivoimamaalista vielä ottelun viime minuuteilla, kun Lukosta ja Tapparasta viime vuosilta tuttu Greg Jacina löysi syötöllään Brandon Benedictin, jonka laukaus oli liikaa Lukon maalille kolmanteen erään vaihdetulle Oskari Setäselle.

Ottelu päättyi myös lukemiin 6-2. Paljon joukkueiden tasoerosta puhuu, että vaikka raumalaiset pelasivat puoliteholla, se onnistui luomaan paikkoja ja viimeistelemään. Panthers ei pysynyt juurikaan mukana luistelu- ja pelinopeudessa koko ottelun aikana.

Lukko jatkaa CHL-taivaltaan Äijänsuolla sunnuntaina, kun vastaan luistelee Hamburg Freezers.