Ratkaisu haetaan Oulusta

Joonas Komulainen oli alati vaarallinen Lukko-puolustukselle.
Kuva © Anna Ahola - anna.ahola@jatkoaika.com
Lukon ja Kärppien välinen pudotuspelitaistelu päättyi vierasjoukkueen kahden maalin voittoon. Parempaa viisikkopelaamista läpi kamppailun esittänyt Kärpät oli kaikessa tekemisessä edellä ja ansaitsi voittonsa.

Kotijoukkue Lukolla oli mahdollisuus ottaa puolivälieräpaikka haltuunsa kotivoitolla, mutta toisin kävi. Kahdesti maalin takaa-ajoasemassa ollut vierasjoukkue Kärpät ei lannistunut, vaan ajoi väkisin ohi ottelun kolmannessa erässä. Pelitapahtumiin nähden voitto meni oikeaan osoitteeseen.

- Lukko oli kova vastus. Hyvä taistelu meiltä ja tämä oli lopulta joukkuevoitto. Matka jatkuu, kommentoi lyhyesti illan koitosta vierasjoukkueen valmentaja Pasi Mustonen.

- Ensimmäinen peli oli vähän erikoinen, mutta tämä oli jo oikea peli. Tarkkaa pelaamista puolin ja toisin. Hieman passivoiduttiin johtoasemassa ja se valitettavasti näkyi pelaamisessa, kiteytti illan tapahtumia kotijoukkueen päävalmentaja Risto Dufva.

Avauserä oli kotijoukkueelta selvästi paras, ja joukkue onnistuikin tekemään kaksi komeaa maalia. Molemmissa pääarkkitehtina hääri joukkueen ykköshyökkääjä Justin Azevedo.

Vierasjoukkueella oli myös omat paikkansa, ja kerran kiekko löysikin tiensä Lukko-vahti Petri Vehasen selän taakse. Ivan Humlin ja Toni Kähkösen saumaton yhteistyö poiki hienon maalin.

Maalivahtien torjuntojen perusteella erä oli tasainen, joskin vierailla oli paremmat tekopaikat useampaankin osumaan.

Parempi liike vei voiton

Toiseen erään saapui luistelua entisestään lisännyt vierasjoukkue ja pelin painopiste alkoi siirtyä lähemmäksi Vehasta. Kaksi ensimmäistä Lukko-jäähyä kuivuivat vierailta kokoon omien jäähyjen takia. Kolmatta ylivoimaansa joukkue ei enää jättänyt käyttämättä ja tuloksena oli komea osuma Joonas Komulaisen toimiessa järjestelijänä. Julius Junttilalle jäi helppo työ iskeä kiekko lähes tyhjään Lukko-maaliin.

Kotijoukkueen paras paikka siunaantui Josef Strakalle, mutta läpiajosta mies ampui kiekon tolppaan.

Kolmanteen erään kotijoukkue muokkasi hieman kokoonpanoaan ja jätti yhden ketjun penkille istumaan. Runsas peluutus alkoi näkyä yhä useamman hyökkääjän liikkeessä ja lopulta vieraiden aggressiivinen hyökkäyspelaaminen tuotti tulosta. Harvemmin maalintekijänä esiintynyt Juho Keränen runnoi ottelun voittomaalin läheltä ohi Vehasen.

Kotijoukkueen kiri erän puolivälin jälkeen ei isompia paikkoja tuonut, vaan vierasjoukkue ajoi lukkolaiset kulmiin pyörimään. Lisäksi vierasjoukkue pystyi siistimään peliään sitten ensimmäisen erän, eikä joukkue ottanut kolmannessa erässä ensimmäistäkään jäähyä. Tämä vaikeutti huomattavasti Lukon mahdollisuuksia tasoitusmaalin tekoon.

Vanha konsti toi tässäkin ottelussa sen perinteisen ratkaisun, kun vierasjoukkue viimeisteli loppulukemat tyhjään Lukko-maaliin.

Ottelusarja on nyt tilanteessa 1-1 ja ratkaiseva kolmas koitos pelataan tulevana sunnuntaina Oulussa.