Kolme pistettä ja kärpännahkaa

LIIGA / Raportti
Zapolskin vahvat otteet saivat jatkoa.
Kuva © Anna Ahola - anna.ahola@jatkoaika.com
Torstai-ilta oli raumalaiselle kiekkoyhteisölle erityinen ilta. Vuoden 1963 mestarijoukkueen avainpelaajiin kuulunutta Teppo Rastiota muistettiin 80-vuotissyntymäpäivän johdosta ja Lukko ei tuottanut veteraanille pettymystä. Lukko jatkaa vakuuttavaa menoaan Liigan kuntopuntarin piikkipaikalla, kun se kukisti läpi pelin kovaa prässänneen vierailijansa Oulun Kärpät lukemin 2-1 (1-0, 1-0, 0-1).

Kärpät oli läpi ottelun osapuoli, joka aiheutti vaikeuksia vastustajalleen aktiivisella pelaamisella molemmissa päissä. Oululaiset karvasivat ahnaasti, mutta Lukon puolustajat pääsivät hyvällä prosentilla paineen alta pois. Lukko ei lähtenyt vierailijoiden kanssa luistelukilpailuun, vaan tyytyi iskemään vastaiskuista.

− Lukko on viime aikoina puolustanut hyvin maalinedustaa ja siinä he onnistuivat tänäänkin, myönsi Kärppien virkaa tekevä päävalmentaja Mikko Manner.

− Maalivahtipeli oli heillä hyvää.

Ryan Zapolski oli jälleen mies paikallaan ja juuri jämäkkä maalinedustapelaaminen tuki hänen pelaamistaan valtavasti. Vaikka edellä mainitusta syystä hänen maalilleen ei huippuvaarallisia paikkoja tullut, otti jenkkivahti ne vähäisetkin kiinni varmoin ottein. Vain yksi mies onnistui hänet ohittamaan ja hän oli tasavajaalla pelatessa Juho Keränen.

Kärppien iso ongelma läpi ottelu oli laukausten laatu. Iso osa laukauksista paukkui päätylaidoitukseen tai plekseihin, ja tämä kismitti myös Mannerta.

− Laukaukset menevät liikaa maalin ohi tällä hetkellä, emmekä löytäneet viimeistä silausta maalintekoon, harmitteli Manner.

Kotijoukkueen päävalmentaja Risto Dufva kiitteli joukkojaan valmistautumisesta otteluun.

- Kun sarjakärki tulee vastaan, joukkueen pitää suhtautua siihen asiaan kuuluvalla hartaudella. Me olimme tänään asiassa kiinni, näki Dufva.

Hän näki myös negatiivista joukkueensa suorittamisessa. Lukon ollessa 2-0-johdossa liika mukavoituminen oli lähellä.

− Se oli siinä ja siinä, ettei se passivoittanut meidän peliä liiaksi. Liian aikaisin ei saa tyytyä pelkkään puolustamiseen, totesi Dufva.

− Oli työmoraalia laajalla rintamalla. S ilahduttaa eniten. Jokaisella miehellä oli airo kourassa ja vielä soutivat, että tämä orjalaiva liikkuu.

Kummankin joukkueen vankkurit nitkahtivat eteenpäin. Kärppien seuraava pysäkki on lauantaina Porin Isomäki, jossa vastaan asettuu Ässät. Lukko puolestaan pyrkii samana päivänä pitämään kolmannesta sijasta kiinni, kun se kohtaa pisteen päässä vaanivan JYPin Jyväskylässä.

» Lähetä palautetta toimitukselle