Kärpät näytti kaapin paikan

LIIGA / Raportti
Ei ollut Lukosta Rynnäksen voittajaksi.
Kuva © Juha Koivula - http://juhakoivula.kuvat.fi/
Rauman tiistai-illassa kohtasivat Lukko ja Kärpät. Hurjassa syysvireessä oleva vierasjoukkue ei jättänyt vähälukuiselle raumalaisyleisölle jossittelun varaa, vaan vei sarjapisteet Ouluun lukemin 1-4 (0-2,1-1,0-1).

Viime viikon otteluissaan ailahtelevasti esiintynyt Lukko ei kyennyt yllättämään vakuuttavasti kolme voittoa samassa ajassa ottanutta Kärppiä. Murhaavaa ylivoimapeliä esittänyt vierasjoukkue teki kahdesta saamastaan mahdollisuudesta kaksi maalia, eikä osumiin tarvittu aikaa kuin vaivaiset 18 sekuntia. Ensimmäinen jäähy ehti vanhentua 11 sekuntia, kun kiekko oli Lukko-vahti Ryan Zapolskin takana. Toisella kertaa aikaa kului vain seitsemän sekuntia.

- Tultiin hyvin valmistautuneina peliin ja se näkyi alussa hyvänä liikkeenä. Ylivoimapeli oli enemmän kuin tehokasta, vieraiden päävalmentaja Lauri Marjamäki kiteytti illan koitosta.

- Hyvä peli meiltä, yksi kauden parhaista. Vastustaja oli nyt niin kova, että numerot jäivät murheelliseksi. Jäätiin ensimmäisessä erässä kahden maalin takaa-ajoasemaan, jonka jälkeen iso asia oli miten tilanteeseen reagoidaan. Kaksi jälkimmäistä erää oltiin aktiivisia ja selviydyttiin muuten hyvin, mutta maalit jäivät tekemättä, kotijoukkueen päävalmentaja Risto Dufva kertaili illan koitosta.

Ensimmäinen erä alkoi vieraiden hurjalla liikkeellä, johon kotijoukkue ei pystynyt vastaamaan. Ottelun avausmaalin vierasjoukkue sai hieman helpohkosti Zapolskin jätettyä etukulman auki. Kotijoukkue pääsi ensin yrittämään ylivoimaosumaa, mutta maali jäi tekemättä. Kotijoukkueen kannalta erä päättyi harmittavasti, kun vieraiden tuhoisa ylivoima ehti tekemään osuman ennen summerin soittoa.

Toisessa erässä kotijoukkue haki aktiivisesti kavennusosumaa, joka lopulta tulikin ylivoimapelin turvin. Vierasjoukkue löi eron taas kahteen maalin pari minuuttia kavennusmaalin jälkeen. Kotijoukkueella oli omat paikansa tulla taas maalin päähän, mutta vieraiden maalivahti Jussi Rynnäs ei ollut enää yllätettävissä.

- Rynnäs on hyvä maalivahti, ja hoiti tiukat tilanteet hienosti. Oli siellä pari avointa paikkaakin, mutta onneksi ei mennyt, kehui Marjamäki maalivahtiaan.

Voittajasta ei epäselvyyttä

Kolmannen erän alkuun kotijoukkue sai mahdollisuuden kavennusosumaan ylivoimalla, mutta hyvä pyöritys ei tuonut toivottua tulosta. Tämän jälkeen vierasjoukkue hallitsi tapahtumia kaukalossa, eikä päästänyt kotijoukkuetta enää maalintekoon.

- Puolustettiin keskusta hyvin tukkoon, josta pitää olla tosi tyytyväinen. Sitoutuminen jätkillä oli huippuluokkaa ja se näkyi myös tulostaululla, Marjamäki myhäili tyytyväisenä toisen peräkkäsien vierasvoiton jälkitunnelmissa.

Kotijoukkueen pelaajat voivat olla muuten tyytyväisiä iltapuhteeseensa, mutta maaliteko tuotti taas paljon vaikeuksia.

- Eipä sen korjaamiseen mitään poppakonsteja ole. Vaihdetaan erkkarit mailaan ja harjoitellaan osumista entistä enemmän, mietiskeli Dufva joukkueensa perisyntiä.

Joukkueet huilaavat muutaman päivän ja palaavat kaukaloon tulevana lauantaina. Lukko kohtaa HIFK:n kotihallissaan ja Kärpät puolestaan Jokerit kotikaukalossaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle