Kärppien kiri ei riittänyt

Rauman Lukko ja Oulun Kärpät kohtasivat toisensa jo kolmannen kerran tällä kaudella, kun Kärpät matkusti Äijänsuolle isäntien vieraaksi. Kärpät oli voittanut ensimmäisen kohtaamisen, toisessa ottelussa päädyttiin tasalukemiin ja tänään oli Lukon vuoro ottaa kaksi pistettä. Lukon räväkkä alku riitti tällä kertaa voittoon saakka.

Lukko aloittaa vauhdilla

Peli alkoi Lukon rajulla rynnistyksellä ja kaikki neljä ketjua painoivat peliä vahvasti kohti Niklas Bäckströmin vartioimaa kärppämaalia. Ottelun avausmaali syntyi jo ajassa 1.24, kun Lukon Matti Kaipainen onnistui karvaamaan kiekon Kärppien puolustusalueella. Kaipainen syötti kiekon siniviivalle Quinn Hancockille jonka lämärin Bäckström torjui eteensä ja kärppänä paikkalle luistellut Kaipainen nosti kiekon maalin kattoon.

Lukko jatkoi maalin jälkeen kovaa painostustaan ja kuuden minuutin kohdalla hurrasi kotiyleisö jälleen. Lukon ykkösnyrkki Pasi Saarela, Jason Ulmer ja Sami Torkki sahasi kärppäpuolustuksen sekaisin ja Torkki sai pistää maalin edestä kiekon ohi Bäckströmin.

Maali lamaannutti Kärppien pelin melko totaalisesti eikä joukkue montaa kertaa päässyt Petri Vehasen vartioimaa maalia hätyyttelemään. Lukolla oli vielä erän lopulla muutama tekopaikka, mutta useampia maaleja ei enää ensimmäisessä erässä nähty.

Torkin ulosajo tuo Kärpät mukaan peliin

Lukko aloitti toisen erän samanlaisella ryminällä kuin ensimmäisenkin erän ja jo parin minuutin kohdalla oli kiekko Bäckströmin selän takana kolmannen kerran. Teemu Normio ja Mika Viinanen väänsivät vahvasti kaukalon kulmassa, josta Normio onnistui pelaamaan kiekon Viinaselle. Viinanen nousi röyhkeästi suoraan maalille ja puolustajan estelyistä huolimatta kiersi ohi Bäckströmin ja siirsi kiekon taka-alakulmaan.

Ottelun käännekohta tuli pelin puolessa välissä, kun Lukon paras pelaaja ja kovin taistelija Sami Torkki sai pelirangaistuksen käytöksestä. Allekirjoittanut ei tilannetta nähnyt, mutta puheet hallilla kertoivat, että Torkki olisi työntänyt päätuomari Simo Saarisen pois tieltään, mistä seurasi ensimmäinen kymppi, ja tästä purnattuaan Torkki olisi saanut toisen kympin päälle ja näin kahden kympin seurauksena lentänyt ulos.

Kotijoukkueen peli sekosi tuomiosta hetkeksi ja Kärpät saikin heti otetta pelistä. Vain pari minuuttia Torkin ulosajon jälkeen Kärpät sai kunnon myllytyksen Vehasen vartioimalle maalille ja lopulta Sami Mettovaara onnistui tyrkkäämään kiekon Vehasen patjojen alta verkon perukoille.

Maalin jälkeen Lukko ryhdistäytyi kuitenkin sen verran ettei lisää takaiskuja nähty. Lukko sai erässä pelata kaksi kertaa ylivoimallakin, mutta kummallakaan kertaa ei nähty yhtään kunnon maalintekopaikkaa. Erätauolle siirryttiin siis Lukon 3-1 johdossa.

Lukko jäädyttää peliä

Heti kolmannen erän alussa oli nähtävissä, että Lukko jäädyttää peliä ja antaa pelin hallinnan suosiolla Kärpille. Hyökkääminen oli sallittu ainoastaan selvissä tilanteissa mutta yhtään riskiä ei otettu. Pelin jäädyttäminen onnistuikin siinä määrin, että Kärppien hyökkäykset ajautuivat pääasiassa aina kaukalon kulmiin ja siellä ne saatiin pidettyäkin.

Lukko sai ottelun ensimmäisen pienen rangaistuksensa vasta kolmannen erän seitsemännellä minuutilla kun Jason Ulmer joutui rikkomaan lukkomaalille rynnistänyttä hyökkääjää. Lukon alivoima taisteli uhrautuvasti ja kun vielä Kärppien Lasse Kukkonen otti jäähyn heti Ulmerin jäähyn päätyttyä sai kotijoukkue hengähdysaikaa. Ylivoimallaan Lukko ei taaskaan kunnon maalintekopaikkoja pystynyt luomaan, joten tilanne pysyi ennallaan.

Kärpät onnistui kaventamaan kun ottelua oli jäljellä enää viitisen minuuttia. Maali oli kuin kopio ensimmäisestä maalista; jälleen Vehasen maalilla oli kova ruuhka eivätkä Lukon puolustajat onnistuneet pitämään vastustajan hyökkääjiä poissa pahanteosta. Kiekko oli taas Vehasen suojuksien vieressä josta Kukkonen pääsi työntämään sen sisälle.

Maali antoi lisää uskoa vierasjoukkueelle ja peliä pelattiinkin pääasiassa Lukon päädyssä, kunnes Kärppien Jussi Jokinen otti hölmön hyökkäyspään jäähyn kun peliä oli pelaamatta enää hieman yli kaksi minuuttia. Lukon Toni Porkka sai kiekon oman alueen kulmassa ja Jokinen jäi tilanteessa hiukan jälkeen kurottaen mailansa Porkan jalkoihin kaataen tämän. Simo Saarinen oli tilanteessa aivan vieressä eikä miehelle jäänyt muita vaihtoehtoja kuin laittaa Jokinen jäähylle. Ylivoimalla Lukko ei edes yrittänyt hyökätä kunnolla vaan tyytyi pitämään kiekkoa hallussaan. Kärpät sai vielä hyökkäyspään aloituksen kun peliä oli viisi sekuntia jäljellä, mutta aloitusvoitosta huolimatta kiekko ei enää Vehasen selän taakse mennyt ja näin kotijoukkue otti arvokkaan voiton sarja kakkosesta.