Erikoistilanteet ratkaisivat

LIIGA / Raportti
Eero Kilpeläinen oli ohittamaton.
Kuva © Juha Koivula - http://juhakoivula.kuvat.fi/
Lukko ja Jokerit palasivat maaottelutauon jälkeen tositoimiin Raumalla. Vähämaalinen ja runsasjäähyinen kamppailu päättyi lopulta vierasjoukkueen kahden maaliin voittoon. Ottelun molemmat maalit syntyivät kamppailun toisessa erässä.

Rauman tiistainen kiekkoilta ei suuria elämyksiä tarjonnut. Yli viikon tauolta palanneet joukkueet olivat enemmän ja vähemmän hukassa oman viisikkopelinsä kanssa. Näin pitkät syöttöketjut ja normaalit hyökkäyskuviot loistivat pääasiassa poissaolollaan.

Kumpikaan joukkueista ei päässyt missään vaiheessa ottelua niskan päälle, vaan kamppailu oli tasaväkistä vääntämistä täydet 60 minuuttia. Ottelun ratkaisuksi muodostui toinen erä, jossa vierasjoukkue onnistui viimeistelemään kaksi maalia erikoistilanteiden aikana. Kotijoukkue oli tekevinään maaleja, ja jäikin lopulta ilman ensimmäistäkään osumaa.

- Teemana otteluun oli valmius sekä se, että peli ei mene meiltä ohi. Onnistuttiin tässä mukavasti ja puolustutettiin tiivisti ottelun loppuun asti, vierasjoukkueen päävalmentaja Tomi Lämsä kiteytti illan koitosta.

- Harmittaa kovasti. Iso työmäärä tehtiin, mutta tolppaa lähemmäksi ei kiekkoa saatu. Haettiin myöskin luonnetta peliin. Peliin itsellään en ole pettynyt, mutta tulokseen kylläkin, kotijoukkueen päävalmentaja Risto Dufva kertaili tapahtumia.

Ottelun avauserä oli varsin tapahtumaköyhää pelaamista. Vierasjoukkue pääsi ensin kahdesti yrittämään maalia ylivoimalla, mutta Lukko-vahti Petri Vehanen pääsi kyseisten alivoimien aikana varsin helpolla.

Erän lopulla nähtiin eniten huokauksia aiheuttanut tilanne, kun Lukon Filip Riska taklasi vieraiden Teemu Erosen laitaan. Eronen makasi jäällä hetken liikkumattomana ja Riska lähti suihkun puolelle. Puolustaja talutettiin lopulta pukukopin puolelle, eikä sairaalakäyntejä tarvittu.

- Teemu löi ilmeisesti päänsä laitaan ja yläkerta meni hetkeksi pimeäksi. Nyt hän on kuitenkin pukukopissa ihan virkeänä, mutta huominen peli jää väliin, kertoi Lämsä kuulumiset pukukopista.

Tila vähissä

Tilanteesta tuomittu viiden minuutin jäähy jatkui toiseen erään ja jäähyn aikana syntyi myös ottelun voittomaaliksi jäänyt vieraiden ensimmäinen osuma. Neljällä neljää vastaan pelattiin, kun onnekas pomppukiekko tuli Jokerit-hyökkääjä Teemu Pulkkisen lapaan siniviivan tuntumassa. Kova ja nopea laukaus ilman maskia yllätti helponnäköisesti Vehasen.

Kotijoukkue pääsi erän alussa hakemaan tasoitusmaalia ylivoimalla, mutta tehottomuus vaivasi sinipaitaisia. Seuraavat 15 minuuttia mentiin päästä päähän ilman suurempia tapahtumia. Lisäksi maalivahdit hoitivat työnsä varmasti.

Erän lopulla kotijoukkue sai kaksi pientä jäähyä minuutin välein, eikä vierasjoukkue jättänyt tilaisuutta käyttämättä. Pirteästi läpi kamppailun luistellut Pulkkinen oli järjestelemässä loppulukemia, jotka viimeisteli Ilari Filppula.

- Teemu Nurmen saama jäähy ei kyllä kuulunut tämän ottelun käsikirjoitukseen, harmitteli Dufva helppoa jäähyä.

Kolmanteen erään saavuttiin siis vieraiden kahden maalin johtoasemassa. Kotijoukkueen peli oli näennäisesti hallinnassa, mutta loistavat maalipaikat jäivät lopulta vähiin. Vierasjoukkue puolusti tiivisti ja sai ansaitsemansa kehut myös päävalmentajaltaan.

- Keskusta pidettiin erinomaisesti kiinni ja Kilpeläinen hoiti loput, analysoi Lämsä.

- Hallittiin erää liikaa. Normaali hyökkäyspelaaminen meni pyörimiseksi ja suoraviivaisuus hävisi. Sitä kautta nomaali pelivirtaus jäi pois, pettynyt Dufva mainitsi.

Kotijoukkue haki erän lopulla kavennusta ilman maalivahtiakin, mutta perille asti ei kiekkoa saatu.

- Sarjajohtaja on hyvä joukkue ja he puolustivat hienosti meidän tilamme pois, myönsi Dufva.

Lukon osalta edessä on joulutauko, josta joukkue palaa yhteisharjoituksiin Tapaninpäivänä. Jokerit luistelee kaukaloon vielä kerran ennen joulupukin saapumista. Nukutun yön jälkeen on edessä kotiottelu Espoon Bluesia vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle