Yksikin riittää voittoon

LIIGA / Raportti
Lukko-vahti Ryan Zapolski oli tulikuuma.
Kuva © Juha Koivula - http://juhakoivula.kuvat.fi/
Lukon ja Ilveksen välinen kiekkokamppailu tarjosi jännitystä koko rahan edestä. Yli 4500 maksanutta katsojaa sai todistaa kotijoukkueen vähämaalista voittoa, kun ottelu päättyi jalkapallolukemin 1-0 (0-0,1-0,0-0).

Maalinteko on jääkiekon suola, mutta ottelu voi olla myös viihdyttävä, vaikka osumia tulisikin todella vähän. Tällainen kiekkotapahtuma nähtiin Rauman lauantai-illassa, jossa Lukko kukisti sarjajohtaja Ilveksen yhdellä tehdyllä maalilla.

Maalien vähyyteen oli selkeä syynsä - molempien maalivahtipeli kun oli todella hyvää. Siinä missä vierasjoukkueen nuori torjuja Ville Kolppanen päästi kerran kiekon taakseen, kotijoukkueen jenkkivahti Ryan Zapolski torjui Lukolle kauden ensimmäisen nollapelin.

- Hieno kiekkoilta kaikkiaan. Tunnelma, lataus, valmistautuminen ja itse tekeminen kaukalossa oli läpi ottelun hyvällä tasolla. Tottakai tappio harmittaa, mutta jääkiekkoon kuuluu välillä myös hävitä, kertaili illan koitosta hyvätuulinen vierasjoukkueen päävalmentaja Tuomas Tuokkola.

- Tässä pelissä oli kaikki elementit kunnossa. Emotionaalisesti hieno kamppailu kovaa sarjajohtajaa vastaan. Hieno voitto meiltä ja hyvä suoritus koko joukkueelta. Erityismaininta muurina olleelle Zapolskille, muotoili illan taistelua kotijoukkueen päävalmentaja Risto Dufva.

Ottelu alkoi Ilveksen peliksi tyypilliseen tapaan. Kova liike päälle heti ensimmäisestä kiekon tiputuksesta alkaen. Lukko sai kuitenkin oman pelinsä myös kulkemaan muutaman vaihdon jälkeen ja ote siirtyi kotijoukkueelle. Koko erä mentiin samoissa merkiessä, vain maalit jäivät tekemättä.

- Lukko aloitti räväkästi, ja jäätiin hieman puolustusasemiin. Hoidettiin kuitenkin erä hienosti, Tuokkola myönsi kotijoukkueen pienen edun.

- Ilves pelasi varsin virheetöntä peliä, ja jokainen tilanne piti rakentaa alusta alkaen, Dufva kehui vastustajan peliä.

Toisessakin erässä kotijoukkue oli aavistuksen niskan päällä, mutta Ilves sai paremmin juonesta kiinni. Vaarallisia tilanteita nähtiin kummassakin päässä kenttää, mutta vain kerran kiekko ylitti maaliviivan. Kotijoukkueen liukasliikkeinen laitahyökkääjä Toni Koivisto hukkasi avauserässä tuhannen taalan tekopaikan, mutta maksoi erheensä toisen erän viimeisellä minuutilla komealla rystynostollaan ohi voimattoman Kolppasen.

- Parannettiin toiseen erään, mutta ei Lukon puolustuksen rikkominen ollut mikään helppo tehtävä, Tuokkola vuorostaan kehui vastustajaansa.

Yritystä kyllä, maaleja ei

Kolmannessa erässä vierasjoukkue vyörytti entistä enemmän hyökkäyksiään Zapolskin eteen, mutta Lukko-maali pysyi koskemattomana. Erän loppupuolella kotijoukkueelle tuli oiva mahdollisuus toisen maalin tekemiseen kahden peräkkäisen Ilves-jäähyn ansiosta. Kiekko liikkuikin mukavasti, mutta maalia ei Lukko pystynyt tekemään.

Ilves tarrasi kiinni viimeiseen mahdollisuuteensa lyöden kovaa painetta Lukko-päätyyn. Kotijoukkue puolusti kuitenkin viisaasti ja kauden viides kotivoitto oli tosiasia.

- Tiedettiin Lukon pitkä vierasturnee ja meitä taas rasitti perjantainen SaiPa-ottelu. Peli oli kuitenkin hieno näytös ja me jatkamme ensi viikolla täsmälleen samoilla kujeilla, Tuokkola kehui kiekkoiltaa.

Ilveksen alkukauden tekeminen on ollut selkeä piristysruiske Liigaan. Tuokkolalla oli selkeä ajatus joukkueensa hyvien suoritusten takaa.

- Pelaajien halu tekemiseen on korkealla tasolla. Lisäksi jo kesällä mietittiin tarkasti miten kausi halutaan käynnistyvän. Seura on ollut sarjan hännillä jo vuosia ja nimilista ei ole ihan kärkipäätä. Näin kaikki tekeminen on tähdännyt siihen, että jalka liikkuu herkästi koko syksyn ja toivottavasti vielä keväälläkin, Tuokkola taustoitti joukkueen menestystä.

Nollapeli oli Dufvalle ensimmäinen miehen Lukko-aikana. Yöuniaan päävalmentaja ei ollut menettänyt missään vaiheessa, vaikka nollapeli antoikin odottaa yli vuoden. Tyylilleen uskollisesti Dufva löysi asialle sopivan vertauskuvan.

- Joskus käy tuuri, kun voileipä putoaa pöydältä ja jää lattialle voipuoli ylöspäin.

Kotijoukkue oli muokannut kokoonpanoaan sitten edellisen ottelun. Puolustaja Jesse Virtanen pelasi kauden ensimmäisen pelinsä pitkän loukkaantumisen jälkeen.

- Erinomainen peli Jesseltä poislukien se viimeinen syöttö, Dufva kehui suojattinsa toimintaa.

Kokeneet hyökkääjät Lauri Tukonen ja Teemu Nurmi olivat jääneet sivuun sitten KalPa-ottelun.

- Hienoja poikia, vielä kun olisivat pelikunnossa. Mahdollista on, että pojat nähdään tositoimissa tulevalla viikolla, Dufva valoitti hyökkääjien tilannetta.

Lukon osalta sarja jatkuu tulevana tiistaina Lahdessa, kun Pelicans isännöi joukkueiden kohtaamista. Ilves puolestaan huilaa kuusi päivää, ja palaa kotikaukaloon tulevana perjantaina Ässien saapuessa vastustajaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle