Lukko tarjosi etukäteisen joululahjan

Jesse Virtanen hyppäsi onnittelemaan voittomaalin tehnyttä Joni Nikkoa.
Lauantai-iltana todistettiin Äijänsuolla kovavauhtista kamppailua. Ottelu oli Lukolle vaikeahko, mutta se onnistui puristamaan yhden maalin vastustajaa enemmän. Lopputulos kirjattiin historiankirjoihin lukemin 2-1 (1-1, 0-0, 1-0).

− Oli ihan helkatin hyvä lätkämatsi.

Näihin sanoihin tiivisti Ilveksen päävalmentaja Tuomas Tuokkola tuntonsa ottelun jälkeen. Eikä hän ollenkaan väärässä ollut. Vaikka viimeiseen kahteen erään intensiteetti tippuikin, vauhtia oli huomattavasti läpi ottelun.

Ilveksellä oli omat paikkansa iskeä ottelulle mieluisensa päätös, mutta ei onnistunut näitä paikkoja käyttämään. Laukaukset kohdistuivat liian usein kohti logoa ja muutenkin pelistä puuttui tietynlainen juonikkuus. Michael Keränen, joka jäi pois kokoonpanosta kuumeen vuoksi, olisi ollut tärkeä palanen. Nyt hänen poissaolonsa näkyi joukkueen pelaamisessa turhankin paljon.

− Me ollaan siipirikkoisena tällä hetkellä liikkeellä ja me ei saada sitä tulosta ja palkintoa siitä työstä, mitä teemme, harmitteli Tuokkola.

− Meidän on nähtävä sen tuloksen taakse.

Ja hyvin tamperelaiset Lukon haastoivatkin. Raumalaiset pelasivat kuitenkin tasaisen varman ottelun ilman suurempia ihmeellisyyksiä poimien kaikki kolme sarjapistettä koriinsa. Lukko käytti paikkansa vierailijoitaan paremmin ja tehokkaammin. Rutiini painoi vaakakupissa paljon.

− Jos voitto ei tule helpolla, niin sitten se otetaan vaikealla, niittasi Lukon päävalmentaja Risto Dufva.

Ottelu seisoikin lukemissa 1-1 lähes 50 minuuttia. Tuohon pitkään toviin mahtui niin hukattuja maalipaikkoja, selkeitä viheltämättä jääneitä rangaistuksia, kuin myös mainioita torjuntoja kummankin joukkueen maalivahdeilta Ryan Zapolskilta ja Ville Kolppaselta. Maalivahdit olivatkin tänään todella hyviä, vaikka tosin kumpaakaan kassaria ei tosissaan testattu koko ottelun aikana.

− Odotetaan sitä omaa hetkeä. Ollaan työteliäitä puolustuspelissä ja työteliäitä hyökkäyspelissä ja luotetaan siihen, että se tarvittava paikka sieltä siunaantuu, linjasi Dufva.

Viimeisellä minuutilla Ilves painoi vielä kovaa päälle, vaikka Konsta Mäkinen istui jäähypenkillä. Tämän rynnistyksen Lukko kuitenkin kesti ja viimeinen kotiottelu ennen joulutaukoa päättyi kotijoukkueen ja sen kannattajien juhlintaan.

Ennen joulun ruokapöytien ääreen siirtymistä molemmilla on edessä kaksi ottelua. Lukko pelaa tiistaina Raksilassa Kärppiä ja perjantaina Helsingissä HIFK:ta vastaan. Ilves pelaa toista alamäkeä liusuvaa joukkuetta, eli Pelicansia vastaan tiistaina ja päättää viikkonsa lauantaina ulkoilmaotteluun Ratinan stadionilla Tapparaa vastaan.