Lukko venytti pisteputkensa jo yhdeksän ottelun mittaiseksi

Justin Azevedo hääri kapellimestarina Lukon 4-2-voitossa.
Rauman tiistai-illassa Lukon hurjan nykyvireen sai kokea vierailija HPK. Tärkeä kuuden pisteen ottelu päättyi lopulta lukemin 4-2.

Hurjassa liidossa oleva raumalaisryhmä osoitti jälleen osaavansa voittaa tärkeitä pelejä. Ottelun ratkaisijoina toimivat Lukosta poistuneiden tanskalaisten vastuun haltuun ottaneet Justin Azevedo sekä Teemu Nurmi.

- Lukko oli kahden maalin verran parempi tänään. Ei pystytty saamaan vastustajan keltahattu Justin Azevedoa aisoihin eikä myöskään pystytty murtamaan Petri Vehasen maalivahtipeliä takaa-ajossa, tiivisti HPK-luotsi Ari-Pekka Selin.

Ottelun alku oli tärkeässä kuuden pisteen ottelussa juuri sellaista kuin olettaa sopiikin. Tiukkaa oman pään pelaamista sekä virheiden välttelyä.

Ensimmäisessä erässä ei juurikaan maalipaikoilla juhlittu. HPK:n Johan Larsson osui kertaalleen tolppaan Lukon Harri Tikkasen kaksiminuuttisen aikana,  joten erätauolle lähdettiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen erä maalijuhlaa

Toisessa erässä alkoikin sitten tapahtua.  Reilun kahden minuutin pelin jälkeen Lukko siirtyi kuskin paikalle Jerry Ahtolan röyhkeän maalilleajon seurauksena. Kiekko ajautui maalin taakse josta Lukon Justin Azevedo toimitti sen maalin edessä röyhineelle Teemu Nurmelle. Lukko-laiturin oli helppo työ siirtää kiekko tyhjään maaliin.

Maalinjälkeiset vaihdot ovat kuitenkin viime otteluissa olleet Lukolle vaikeita. Niin tänäänkin. Ryan Caldwellin kiekonmenetyksen seurauksena pitkä pyöritys Lukko-päädyssä päättyikin maaliin. Larsson laukoi siniviivalta ja kiekon ohjasi maaliin Tuomas Vänttinen.

Vain kolme minuuttia edellisestä ja vierailija pääsi jälleen kuittaamaan Caldwellin menetyksestä. Lukko-puolustaja kaatui kohtalokkaasti kulmassa, ja Ville Viitaluoma sekä Jere Sallinen namuttelivat kiekon takatolpalla päivystäneelle Borna Rendulicille, joka pääsi vapaasti laittamaan kiekon tyhjään maaliin.

Seuraavaakaan maalia ei kauaa tarvinnut odotella. Se oli kuin toisinto Lukon ensimmäisestä, mutta osat vain vaihtuivat. Tällä kertaa Nurmi toimitti kiekon maalin takaa Azevedon lapaan, jolla oli jälleen helppo työ laittaa kiekko tyhjään häkkiin. Toisen syöttöpisteen maaliin kirjautti ensimmäisen SM-liiga -ottelunsa miehekkäästi pelannut Roni Viirlas.

Lukon hyvin toiminut ylivoimapeli pääsi jauhamaan vielä kertaalleen ennen erän loppua. Tuttu parivaljakko Azevedo-Nurmi petasi Tikkaselle loistopaikan takatolpalle, josta jälleen kerran lyötiin kiekko tyhjään rysään ohi voimattoman maalivahdin.

- Yksilöiden varassa oltiin tänään. HPK oli kenttäpelissä parempi, mutta meidän yksilöt pystyi nostamaan meidät voittoon, sanaili Lukko-valmentaja Risto Dufva.

HPK:n loppukiri ei riitä

Kolmanteen erään Lukko tuli puolustamaan voittoa. Lukko-viisikko piti vierailijoiden hyökkääjät pois maalintekosektorilta, eikä HPK saanut maalipaikkoja luotua.

Lopullisen niitin vierailijoiden rysään löi illan toisellaan Azevedo. Kimmo Koskenkorva toimitti kiekon maalille ajaneelle Azevedolle, joka taitavasti nosti rystyllä kiekon HPK-maalin kattoon.

HPK:n loppukiri jäi vaisuksi, ja näin kolme tärkeää sarjapistettä jäi Raumalle lukemin 4-2.

Lukon seuraava haaste odottaa torstaina, jolloin se matkaa TPS:n vieraaksi Turkuun. HPK puolestaan pelaa seuraavaksi perjantaina, jolloin se saa vieraakseen Kärpät Oulusta.