Lukko väisti HIFK:n alkurynnistyksen ja otti taisteluvoiton

HIFK oli pelin alussa niskan päällä, muta tuhlasi tekopaikkansa.
Perjantaina pelin pelannut HIFK saapui Raumalle ryminällä. Kotijoukkue kävi ensimmäisen puolituntisen aikana selviytymistaistelun ja otti lopulta pelin hallintansa.

Jo ennakkoon oli selvää, että HIFK saapuisi kaukaloon paremmalla pelituntumalla kuin levännyt Lukko. HIFK kontrolloi ensimmäisen erän tapahtumia miten halusi, mutta Lukko teki erän ainoan maalin. Peter Tiivolan johtama ketju karkasi paineen alta vastahyökkäykseen HIFK-puolustaja Matt Generousin lievällä avustuksella ja Janne Lahti iski ottelun avausmaalin suoraan syötöstä ohi Ville Husson.

Lukon maali oli ottelun ensimmäisen puolikkaan luonne mikrokoossa; HIFK tuhlasi maalipaikat, kun taas Lukko iski harvoista paikoista maalit. Varsinkin ottelun alussa Lukon puolustus pelasi uneliaasti, mutta Ryan Zapolskin varmat otteet pitivät Lukon pelissä mukana.

Toisen erän alussa Zapolskikin oli lopulta voimaton, kun Tomas Zaborsky sai yksin maalin edessä kaikessa rauhassa viimeistellä vierasjoukkueen illan ainoan osuman.

Dufvan aikalisä tehoaa

Hieman Zaborskyn maalin jälkeen Risto Dufva komensi joukkueensa aikalisälle ja ripitti pelaajiansa huolella koko aikalisän ajan. Ottelun puolivälin jälkeen ote alkoi kääntyä hieman Lukolle ja HIFK:n perjantainen ottelu alkoi näkyä. Lukon Rony Ahonen iski toisen erän lopulla hienon nousun jälkeen Lukon jälleen johtoon.

Johtomaalista Lukko sai energialatauksen kolmanteen erään ja sai kiekon heti uudelleen maaliin, joka kuitenkin hylättiin. Hylätty maali kuumensi sekä kotiyleisön että Dufvan tunteet ja hieman myöhemmin Ahonen sai huutelustaan käytöskympin. Lukko ei kuitenkaan lannistunut vaan erän puolessavälissä Janne Niskala iski lopullisen niitin pelille tehden Lukon kolmannen maalin.

Lukon maalin jälkeen HIFK ei enää panostanut peliin täysillä ja Lukko kaunisteli Teemu Nurmen maalilla ottelun loppulukemiksi 4-1. HIFK:n runkosarjavoitto jäi vielä siis varmistamatta ja Lukko vankisti otettaan viimeisestä suorasta pudotuspelipaikasta.