HIFK erikoistilannekilpailun voittoon

Perjantaina Raumalla nähtiin vauhdikas ja jäähyjen sekoittama kiekkoilta, kun HIFK haki maukkaan voiton lopulta lukemin 2-5. Runsasjäähyisen ottelun sankari oli kaksi maalia iskenyt Markus Granlund, jonka johdolla vierailijat kasvattivat voittoputken jo kolmeen otteluun.

Kamppailua, paljon taklauksia sekä nahinaa pelitilanteiden jälkeen. HIFK:n Rauman vierailut ovat olleet perinteisesti kuumia kohtaamisia, eikä tammikuinen perjantai-ilta tuonut siihen poikkeusta. HIFK oli piirun verran tehokkaampi erikoistilanteissa ja nappasi sitä kautta maukkaat kolme pistettä kotimatkalle Helsinkiin.

– Tämä oli ylivoima -ja alivoimakilpailua tänään. Täysin viisikoin peliä nähtiin vähän. Lukko on kehittynyt, on erittäin taitava porukka, Petri Matikainen kiteytti illan ratkaisun heti ottelun jälkeen.

– HIFK oli tänään parempi erikoistilannepelaamisessa. Siinä kilpailussa hävittiin tänään. Viisikoin peli on ihan hyvin kuosissa, pettynyt Juha Vuori komppasi perjantain kohtaamisen kulmakiviä.

Kaksi ensimmäistä erää oli jäähyjen sävyttämä, mikä sotki molempien joukkueiden tekemistä huomattavasti. Pelilliset hienoudet loistivatkin reilun 3600 katsojan edessä poissaolollaan. Illan suurin sankari oli kaksi maalia iskenyt Markus Granlund, joka oli pirteällä pelipäällä Raumalla.

Tasaisten kahden erän jälkeen ratkaisu nähtiin vasta kolmannella kaksikymppisellä. HIFK iski paikoistaan tehokkaasti ja karkasi nopeasti kahden maalin etumatkalle. Lukko sai päätöshetkillä vielä kiriä aikaiseksi, mutta HIFK oli kokonaisuudessa vahvempi ja tyylitteli loppulukemat kahdella osumalla tyhjiin.

Markus Granlund johti helsinkiläisten ryöstöretkeä perjantaina.

Lukko niukasti niskan päällä

Ottelu lähti tunnustelevasti liikkeelle ja avauserä oli melkoista hakemista kummaltakin. Lukko oli ensimmäisen kaksikymppisen niukasti niskan päällä, mutta aivan huippupaikoille eivät raumalaisetkaan päässeet.

– Ensimmäinen erä oli meille vaikea. Lukko oli niskan päällä ja loi kohtuullisen hyvin tekopaikkoja. Meidän jalka oli tahmea pitkän matkan jälkeen. Ei päästy liikkeelle, Matikainen pohti joukkueen vaikeaa alkua.

Avausmaali nähtiin kuitenkin toiseen päähään HIFK:n päästessä kokeilemaan ensi kerran ylivoimalla. Mikael Granlund löysi maalin edestä unohtuneen veljensä Markus Granlundin, jolla oli helppo työ viedä vierailijat johtoon.

Kun Lukkokaan ei kahdesta ylivoimasta huolimatta päässyt aivan huippupaikoille, näytti pitkään että erätauolle mentäisiin vierailijoiden maalin johtoasemassa. Viimeisellä minuutilla Björn Melin otti kuitenkin ratkaisijan viittaa ja iski tärkeän tasoituksen aivan erän lopulla.

Ruotsalainen karkasi Toni Söderholmilta keskialueella ja iski Jere Laaksosen nappisyötöstä maalin edustalta tasoituksen. Näin ollen tasaisen erän päätteeksi mentiin sopuisasti 1-1-lukemin tauolle.

Jäähyilyä

Toinen erä mentiin kotijoukkueen hallinnassa lähinnä HIFK:n jäähyilyn ansioista. Hyvistä paikoistakaan huolimatta kotijoukkue ei pystynyt käyttämään lukuisia tilanteita hyväkseen. HIFK:n nelikko puolusti tiiviisti maalinedustaa ja piti kettupaitojen hyökkäykset pääasiassa kulmissa pyörimisenä.

Dennis Endras pääsikin maalillaan jopa yllättävän helpolla. Paras paikka avautui vahvasti läpi kamppailun pelanneelle Melinille, joka täräytti kuitenkin tolppaan.

Myös HIFK:lle tarjoutui erän lopulla paikkansa, kun joukkue pääsi pelaamaan yli minuutin kahden miehen ylivoimalla. Ylivoima oli tällä kertaa myös luokatonta, joten ottelun ratkaisu venyi kolmanteen erään.

– Vähän hermostunut alku peliin, ei saatu ihan sellaista draivia, mitä edellisessä kotipelissä. Toiseen erään saatiin hieman enemmän peliä auki. Oli paikkoja mennä johtoon, ei käytetty sitä, Lukko-käskijä Vuori harmitteli toisen erän lukuisten ylivoimien hukkaamista.

HIFK:n kärsivällisyys palkitaan

Päätöserässä nähtiin illan ratkaisu jo ennen erän puoliväliä, kun Mikko Kousa osui erän alkuun ylivoimalla. Puolustaja pääsi laukomaan rauhassa b-pisteen kaarelta ja tarkka veto sujahti maalin etukulmaan ohi Mika Norosen.

Tästä ei kulunut kuin muutama minuutti ja vierailijat karkasivat jo kahden maalin karkumatkalle. Markus Granlund lirutti komeasti takakulmalta ja ohitti jo toistamiseen hölmistyneen Norosen.

Kotijoukkue ei kuitenkaan luovuttanut. Lauri Tukosen maalin edestä runnoma maali sytytti vielä kotijoukkueelle toivon kipinän, ja joukkue haki tasoitusta vielä ilman maalivahtia. Kimmo Kuhdan sekä Sim Liivikin maalit hyydyttivät lopulta kotijoukkueen kirin ja näin ollen helsinkiläisryhmä nappasi tärkeät kolme pistettä.

Matikainen olikin tyytyväinen syystä joukkueen päätöserään ja sitä kautta kolmeen pisteeseen.

– Toinen erä oli erittäin rikkonainen. Hirveä määrä jäähyjä, se rikkoi peliä. Kymmenen kakkosta kun toinen erä oli ohi. Kolmannessa erässä jaksettiin puolustaa vastustaja pois.
Kärsivällisyys oli tänään pelin teema. Iso voitto meille.

Helsinkiläisten kamppailut jatkuvat jo lauantaina, kun se saa vastaansa Oulun Kärpät. Lukko puolestaan pelaa tiistaina, kun se matkustaa Ouluun.