Lukko menetti kotiedun

Blues sai juhlia avausvoittoa.
Kuva © Anna Ahola - anna.ahola@jatkoaika.com
Ensimmäinen ottelu oli tunteikas, kuten odottaa saattoi. Lukon vahva startti ei saanut vieraita säpsähtämään, vaan se nousi kahdesti maalin päähän, tasoihin ja lopulta jatkoajalla ohi. Blues oli ainut puolivälieräjoukkue, joka pystyi ryöstämään ensimmäisessä osassa vierasvoiton ja se teki sen lukemin 3-4 (2-1, 1-1, 0-1, 0-1).

Ottelun alkuun Lukon valtava tunnelataus suorastaan räjähti espoolaisten silmille. Neljään minuuttiin isketyt kaksi maalia nostattivat fiilistä niin Lukon vaihtopenkillä, kuin katsomossakin.

− Kova lataus oli joukkueella ja se näkyi pelin alussa, näki kotijoukkueen penkin takana käskenyt Risto Dufva.

− Ansaitusti mentiin 2−0-johtoon. Kavennus tuli sitten ensimmäisestä tilanteentyngästä, mikä oli, jonka jälkeen peli tasoittui.

Bluesin päävalmentajalla Jyrki Aholla oli oman joukkueen startista ymmärrettävästi kovin erilainen näkemys.

− Luultiin, että tästähän tämä lähtee samanlaisella temmolla, kuin normaalisti, kertaili vieraiden pääkäskijä Aho omiensa starttia otteluun.

− Playoffeissa tunne ja kamppailukovuus on kuitenkin eri luokkaa.

Blues olikin ensimmäisen viiden minuutin aikana vaikeuksissa. Kavennusmaali kuitenkin tasoitti peliä huomattavasti, eikä peliin kiinni pääsemistä helpottanut tuomaritoiminta, joka oli poukkoilevaa ja pudotuspelien yleiseen henkeen verraten turhan tarkkaa.

Kolmannessa erässä Lukolle tapahtui se, mikä on nähty niin monta kertaa kauden aikana ennenkin. Se passivoitui liikaa. Hyökkäyspelaaminen unohtui ja joukkue sai kokea karulla tavalla, että 20 minuutin tappaminen pois on varsin vaikea missio.

− Sitten meillä kävi vanhanaikaiset. Eli aloimme pelaamaan tulostaululle, emmekä sille pelille. Kolmannessa erässä meidän hyökkäyspelaaminen jäi oikeastaan pelaamatta, tiivisti Dufva.

− Ei siinäkään mitään hätää ollut, ei Blues saanut juurikaan paikkoja. Yksi meidän pelaaja pistää pötkölleen ja siitä sitten maali.

Jatkoajalla Lukko palasi normaaliin päiväjärjestykseen ja alkoi jälleen myös hyökätä. Tulosta se ei kuitenkaan toivotulla tavalla tuonut.

− Jatkoerään päätettiin kaivaa hyökkäyspelaaminen takaisin. Alettiin mekin olla jälleen uhka vastustajalle, sanoi Dufva.

Blues näytti luonnetta isännilleen, sillä missään vaiheessa se ei ottanut takapakkia, eikä luovuttanut. Kova taistelu ja raataminen toi lopulta arvoisensa päätöksen ottelulle, kun vähemmän otsikoissa paistatteleva Matti Järvinen auttoi joukkueensa ensimmäiseen kiinnitykseen. Aho antoikin tunnustusta Järvisen ketjulle ja erityisesti maalintekijälle itselleen, joka tuurasi kymppitilin täyttymisen takia sivussa ollutta Siim Liivikiä.

− Neloskenttä, Järvisen kenttä pitää nostaa esiin. Teki erittäin tärkeää työtä meille.

Kauan ei Lukko ehdi nuolla haavojaan, eikä Blues juhlia voittoaan, sillä sarja jatkuu heti huomenna Espoossa. Lepoa kummallekaan osapuolelle ei hirveästi kerry, sillä ottelu alkaa lauantaiseen tapaan kello 17.