Bluesin taistelu ei riittänyt - Lukko marssi välieriin

LIIGA / Raportti
Rauman Lukko jatkaa mitalipeleihin - kolmatta kertaa neljän vuoden sisään.
Kuva © Anna Ahola - anna.ahola@jatkoaika.com
Seitsemännestä ottelusta muodostui juuri niin jännittävä, kuin saattoi odottaakin. Blues väänsi sen minkä pystyi, mutta ei kuitenkaan pystynyt vastustajaansa parempaan. Lukko jatkaa tunteikkaasta sarjasta välieriin voitoin 4-3 ja viimeisen ottelun tulos kirjataan aikakirjoihin lukemin 3-1 (1-1, 1-0, 1-0).

Ottelussa oli alusta asti aistittavissa suuren pelin tuntua. Erityisesti Lukko painoi kovaa päälle vieden tilanteet loppuun asti ja se palkittiinkin maalin muodossa. Espoolaisten kuitti tuli saman erän aikana, mutta erä kokonaisuudessaan oli vahvasti kotijoukkueen.

- Halu olla osa Lukon joukkuetta näkyi jokaisesta pelaajasta, kiitteli Lukon päävalmentaja Risto Dufva suojattejaan sen, mitä puolittain äänensä menettänyt valmentaja voi kiitellä.

- Lukko tuli erittäin hyvin ensimmäisen erän alkuun, hallitsi sitä peliä, aloitti Bluesin vastuuvalmentaja Jyrki Aho.

- Playoffeissa yksi tilanne voi kääntää kaiken ja pikkuisen siinä kääntyikin, kun päästiin ylivoimalle.

Blues ei kuitenkaan ylivoimaansa pystynyt hyödyntämään ensimmäisessä erässä, eikä koko ottelussa. Lukko sai sarjan edetessä alivoimansa kuntoon ja puolusti myös tasakentällisin fiksusti omalla alueella, pelaten ilman mitään suurempia riskejä. Espoolaiset pääsivät hyvin vähän laadukkaille tekopaikoille ja se näkyi tulostaululla ottelun päätyttyä.

- Me ansaitsimme voiton. Olimme aavistuksen verran parempia, näki Dufva.

- Puolustuspelissä pelasimme parhaan pelimme. Ei päässyt vastustaja juhlimaan maalipaikoilla.

Blues lähti pelaamaan kolmanteen erään maalin takaa-ajoasemasta ja pelasi erän alun hyvin fiksusti, kuten aikaisemminkin sarjan aikana. Espoolaiset joutuivat kuitenkin kellon tikittäessä kohti loppua yhä enemmän hyökkäämään puolustuspelin kustannuksella, joka maksoi lopulta maalin. 

- Alkuun lähdettiin järkevästi pelaamaan ja uskottiin omaan juttuun. Totta kai sitten joudutaan pikkaisen avaamaan ja pelaamaan hyökkäysvoittoisempaa peliä, jotta saataisiin se tasoitusmaali, niittasi Aho.

- Kovasti yritettiin siihen loppuun, mutta se ei riittänyt.

Lukko oli sen pienen piirun verran espoolaisia parempi ja eteni siis jatkoon voitoin 4-3. Sarja jää varmasti molempien joukkueiden kannattajien mieliin pitkäksi aikaa.

Dufva kertoi omaan tarinankertojan tyyliinsä mielipiteen sarjasta yleensä.

- Rapsakka pudotuspelisarja. Kaikennäköisiä sarjoja on tässä pelattu, mutta tämä on yksi niistä, joka jää mieleen. Ei saatu ilmaisia metrejä puoleen eikä toiseen, kiteytti Dufva.

Aho puhui myös sarjasta yleisellä tasolla ja ylistyssanojen puolelle mentiin, täysin aiheesta.

- Äärimmäisen kova ja hyvä sarja kauttaaltaan. Molemmilla oli omat momentuminsa. Lukko oli parempi, kuittasi Aho.

- Joukkueesta sanottava vielä sen verran, että olen äärimmäisen tyytyväinen meidän joukkueemme esitykseen. Olemme pelanneet playoffeja oikeastaan aika monta kuukautta, olemme repineet itsestämme tuolla jäällä paljon irti.

Näin Espoon Bluesin kausi tuli päätökseensä. Rauman Lukko jatkaa taistelua kohti mestaruutta. Sen tiellä on kuitenkin vielä viime keväältä tuttu vastustaja, nimeltään Tampereen Tappara. Joukkueet kohtaavat ensimmäisen kerran keskiviikkona Hakametsässä.

» Lähetä palautetta toimitukselle