Lukko niukasti Ässiä parempi

Rauman Lukko ja Porin Ässät pelasivat sunnuntaina kolmannen ottelunsa kolmen päivän sisään. Kova otteluruuhka ei ainakaan Lukon pelaajien jaloissa näkynyt vaan joukkueen valmentajan Ismo Lehkosen mukaan illan ottelu oli paras näistä kolmesta. 60 minuutin pelin jälkeen taululla komeilivat kotijoukkueen 3-1 voittonumerot.

Lukko aloittaa totutun räväkästi

Lukko tuli ottelun alkuun totutun räväkästi ja painoi ensimmäiset minuutit kovalla vauhdilla ässäpäätyyn eikä näin ollen jättänyt porilaisille muuta mahdollisuutta kuin heittää pitkää kiekkoa. Ensimmäinen tilastomerkintä tuli hieman ennen erän puoltaväliä kun Ässien Richard Rochefort otti estämisestä kaksi minuuttisen. Lukko ei mahdollisuuttaan onnistunut hyödyntämään.

Pari minuuttia jäähyn jälkeen nähtiin ottelun avausmaali. Kiekko tuli kuin varkain Lukon Jaakko Harikkalalle siniviivalle josta mies pääsi vetämään kovan lämärin vastakiekkoon suoraan oikeaan yläkulmaan. Maalia edelsi Lukko pelaajan käsisyöttö jota tuomarikolmikko ei kuitenkaan huomannut. Näin ollen maali hyväksyttiin.

Lukko sai maalista lisää virtaa eikä seuraavaa tarvinnut kauaa odottaa. Lukon nelosketju sai hyvän pyörityksen porilaispäätyyn. Teemu Normion syötön maalin takaa siirsi verkon perukoille Toni Koivisto ässäpakkien estelyistä huolimatta.

Erän lopulla Lukon Normio sai vielä ryntäyksestä kakkosen, mutta Ässät ei enää sen parempaa tilannetta ehtinyt rakentaa. Niinpä erätauolle mentiin kotijoukkueen 2-0 johdossa.

Toinen erä varsin rikkonaista peliä

Ässät pääsi aloittamaan toisen erän alun ylivoimalla, mutta vieläkään ei kovin vaarallista tilannetta Lukon maalilla nähty. Erän alussa Ässien Rochefort ja Lukon Pasi Saarela ottivat jäähyt peräperään.

Erässä nähtiin muutenkin hirveä määrä jäähyjä, mutta ylivoimamaalia ei kumpikaan onnistunut tekemään. Parhaat paikat olivat Lukolla, joka pääsi hieman ennen ottelun puoliväliä pelaamaan yli minuutin viiidellä kolmea vastaan. Lukon kolmannen maalin synnyn esti kuitenkin hyvin Ässien maalilla pelannut Scott Langkow, joka teki muutaman paraatipelastuksen.

Toisessa erässä ei maaleja nähty, joten kolmanteen erään lähdettiin samoista 2-0 numeroista.

Kolmas erä Ässien hienoista hallintaa

Heti kolmannen erän alkuun Lukko iski jo lopulliselta tuntuneen niitin Ässien arkkuun. Jason Ulmer nousi kulmasta maalille ja malttoi odottaa, että Marian Cisar ehti takatolpalle. Cisarin ei tarvinnut kuin pitää lapa jäässä ja numerot taululla vaihtuivat 3-0.

Maalin jälkeen Lukko keskittyi puolustamiseen ja antoi aloitteen vierailijoille. Ässät saikin paineen ajoittain Petri Vehasen vartioimalle maalille, mutta Vehanen torjui kolmannessa erässä varmasti.

Kerran Vehanenkin joutui antautumaan. Ässät sai erän puolivälissä mylläkän Lukko maalille ja lopulta Antti Boman onnistui nostamaan kiekon yli jäässä makaavan Vehasen.

Erän loppupuolella Ässät pääsi vielä kahdesti yrittämään maalintekoa ylivoimalla kun Lukon Jaakko Harikkala ja Toni Porkka saivat jäähyt parin minuutin välein. Porkan jäähyn aikana Ässät otti Scott Langkown pois maaliltaan ja yritti näin kahden miehen ylivoimalla kavennusta. Laukaukset jäivät kuitenkin kovin vähäisiksi ja ne muutamatkin kilpistyivät uhrautuvaan lukkopuolustukseen. Niinpä ottelu päättyi Lukon 3-1 voittoon.

Valmentajien kommentit illan ottelusta

Ässien valmentajan Mika Toivolan mielestä tulos oli oikea ja Lukko oli Ässiä valmiimpi peliin.

-Lopun painostus oli pelkkää kosmetiikkaa. Tällä pelillä ei Lukko enää kahdeksan sakista tipu ja jos me sinne mielimme mukaan, on meidän ohitettava muita joukkueita, Toivola ennusti.

Lukon päävalmentaja Ismo Lehkonen oli ottelun jälkeen tyytyväinen mies.

-Kolmen pelin putki oli tietoinen riski. Nyt se meni paremmin kuin hyvin ja tämä kolmas peli oli meiltä parasta kiekkoa otteluruuhkan aikana, Lehkonen totesi.

-Kiekollinen peli oli hetkittäin jopa loisteliasta. Parhaissa vaihdoissa saimme 10-12 syöttöä peräkkäin omille mikä on nykyajan liigassa perin harvinaista.

Illan paras pelaaja oli jo kolmannen kerran peräkkäin Lukon Jason Ulmer. Kolmessa pelissä yhdeksän Ilta-Sanomien tähteä kerännyt Ulmer antoi erityisesti tunnustusta Robert Kronille.

-Hän on aivan uskomaton kiekkoilija. Kron on auttanut omaa peliäni suuresti. Hän luo tilaa ketjukavereilleen ja nostaa koko joukkueen itseluottamusta. Me kaikki arvostamme hänen pitkää NHL-uraansa ja taitojaan, Ulmer jatkoi kehujaan.