Armia aiheutti Lukolle harmia

LIIGA / Raportti
Ässät painoi Lukon kirjaimellisesti Äijänsuohon.
Kuva © Jussi Kivimäki
Satakuntalaisten kauden avausottelu päättyi vierasjoukkueen selvään voittoon. Pääosissa esiintyivät Ässien maalivahti Juha Järvenpää sekä porilaisten tehoketju Mika Niemen johtamana.

Kausi 2012-2013 käynnistettiin Lukon ja Ässien osalta perjantai-illan kamppailulla Raumalla. Pitkään tasaisena pysynyt ottelu päättyi lopulta Ässien selvään 3-0-voittoon.

Kotijoukkue tuskaili läpi ottelun maaliteon kanssa ja jäi lopulta ilman osumia. Vierasjoukkue oli huomattavasti tehokkaampi viimeistellen kolme komeaa osumaa. Padan tehoketju Tuomas Pihlman-Mika Niemi-Joel Armia iski ottelun kaikki osumat Lukko-puolustuksen sählätessä sopivasti jokaisessa maalissa.

- Tosi tyytyväinen pitää olla illan esityksestä. Joka mies oli täydellä sielulla mukana ja kokonaisuus oli hienoa katsottavaa, Ässien päävalmentaja Karri Kivi tiivisti illan tapahtumat.

- Maalivahti Juha Järvenpää oli elementissään ja Niemen ketju hoiti kiekot verkkoon. Pihlman tekee ketjussa hyvää työtä ja auttaa poikia maalipaikkojen luomisessa, kehui Kivi suojattejaan.

- Ässät oli tänään erittäin hyvä. Toivottavasti mekin pääsemme jossain vaiheessa samalle tasolle, kotijoukkueen päävalmentaja Risto Dufva kiteytti.

Tarkkaa pelaamista

Ottelun alkupuolisko oli tarkkaa pelaamista puolin ja toisin. Molemmat pyrkivät välttämään virheitä omassa päässään ja kiekkoa toimitettiin keskialueelle mahdollisimman nopeasti. Kotijoukkueella oli maalipaikkoja muutama vieraita enemmän johtuen suuremmasta ylivoima-ajasta. Järvenpää oli kuitenkin mies paikallaan hoitaen varmasti Lukon tekopaikat räpyläänsä.

- Maalin peli tästä tuli. Oltiin hyvin pelissä mukana, mutta puolustajan kiekollinen virhe käänsi edun vieraille. Vastustaja sai osumasta lisää energiaa, harmitteli Dufva ottelun voittomaaliksi jäänyttä osumaa.

Kotijoukkueesta parhaimman tekopaikan hukkasi ranskalainen Charles Bertrand, jonka sivallus kimposi tolppasta takaisin peliin.

Ässien ensimmäisen maalin jälkeen Lukon peli oli hetken täysin mielikuvituksetonta. Kotijoukkueen puolustus olikin useampaan otteseen hätää kärsimässä vieraiden siirrellessä kiekkoa hyvillä ja tarkoilla syötöillään. Lukko-puolustaja Harri Tikkasen ottama jäähy toisen erän lopulla oli hyvä esimerkki oman pelin sekoamisesta: kun pienen pyörityksen jälkeen kaikki vastustajat ovat hukassa, niin jonkun vastustajan mailaan on syytä tarttua.

Syntyneen ylivoiman aikana Lukko pelasi passiivisesti Armiaa vastaan ja tämä kiitti tekemällä illan toisen osumansa.

Keinot vähissä

Vaikka kotijoukkueen päävalmentaja oli sitä mieltä, että Lukko taisteli hyvin kamppailun päätöserän, on totuuden nimissä sanottava, ettei Ässien vierasvoitto ollut missään vaiheessa uhattuna. Esimerkillisesti viisikkona puolustanut patalauma päästi lukkolaiset pyörimään kaukalon kulmiin, mutta todellisille tekopaikoille ei ollut asiaa. Erän lopussa vieraille tuomittu jäähy oli ainoa pidempi hetki, jolloin Lukon peli pyöri edes hetken vieraiden kenttäpäädyssä.

Päävalmentaja Kivi olikin syystä tyytyväinen koko 60 minuuttia kestäneeseen sykkeeseen. Harvemmin on vierasjoukkue ollut yhtä dominoiva, mitä Ässät tässä ottelussa oli.

Tiukassa kamppailussa jäähyjä vihellettiin tapahtumiin nähden aika paljon. Peli oli siistiä, mutta yritystä ei silti puuttunut.

Jobinpostiakin saatiin molemmista leireistä. Niin Lukon Petri Koskinen kuin Ässien Michael Ryan poistuivat kaukalosta ennen päätössummerin soittoa. Molempien kohdalla puhutaan alaraajavammasta, mutta tarkempi toipumisennuste selviää myöhemmin.

- Ryan tuskin on TPS-ottelussa pelikuntoinen, kertoi Kivi jenkkihyökkääjästään.

Lukko saa nuolla haavojaan muutaman päivän. Seuraava koitos on tulevana tiistaina, kun HPK saapuu Raumalle. Ässien osalta kausi jatkuu heti yhden nukutun yön jälkeen kotiottelulla TPS:ää vastaan Isossamäessä.

» Lähetä palautetta toimitukselle