Päätöserä pelasti kärkikamppailun

LIIGA / Raportti
Tappara oli lopulta terästä Oulussa.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Oulussa nähtiin tiistai-iltana todella kaksijakoinen ottelu. Kaksi erää yleisölle tarjottiin tylsää ja tarkkaa pelaamista, mutta päätöserästä muodostui todellinen trilleri.

Illan kärkikamppailussa Kärpillä oli mahdollisuus lyödä lopullinen sinetti runkosarjan voittotaistelulle, mutta se jäi oululaisilta tällä kertaa pelkäksi yritykseksi. Voitto lipsahti kärppälauman näpeistä aivan ottelun loppuhetkillä.

Kahden ensimmäisen erän ajan ottelu oli vähämaalinen ja tasainen. Molemmat pyrkivät pelaamaan tarkasti virheitä vältellen.

Kolmanteen erään Kärpät tuli uudella asenteella ja maalin tappioasema vaihtui kahden maalin etumatkaksi. Kärpät luuli pelin olevan sillä selvä, mutta Tappara oli eri mieltä. Kotijoukkue passivoitui ja tamperelaiset käyttivät tilaisuutensa armotta hyväksi. Tappara iski pelin väkisin tasoihin reilussa minuutissa ilman maalivahtia.

− Kolmannessa erässä joukkue näytti sen sydämen, mikä sillä on. Harmi, ettei se säilynyt loppuun saakka, Kärppien valmentaja Mikko Manner harmitteli.

− Ensimmäisessä erässä ei tapahtunut mitään. Toinen erä oli meidän. Kolmannessa erässä teimme pari lapsusta, ja sitten kavensimmekin joukkuetta. (Jukka) Voutilaisen kenttä oli meidän paras koostumus tänään, Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi analysoi ottelua.

Tappara iski kahdesti ilman maalivahtia

Ottelun kaksi ensimmäistä erää ei tarjonnut Raksilan runsaslukuiselle yleisölle kovinkaan suurta viihdettä. Rautakorpi kuvailikin kahden erän jälkeen peliä osuvasti šakkiotteluksi.

Tappara oli varsinkin toisessa erässä niskan päällä ja johti ottelua ansaitusti päätöserään lähdettäessä.

Kolmannessa erässä Kärpät näytti sekä vahvuutensa että heikkoutensa. Tappioaseman kääntäminen kahden maalin kaulaksi oli Kärppiä parhaimmillaan. Joukkue oli aktiivinen ja pelasi sydämellä. Kun tavoite oli saavutettu, Kärpät näytti heikkoutensa passivoitumalla. Tappara osoitti olevansa huippujoukkue, eikä jättänyt tilaisuuttaan käyttämättä.

Tapparan yksi suurimmista onnistujista oli ykkösketjun laidassa pelannut Antti Erkinjuntti, joka avasi vierasjoukkueen maalitilin toisessa erässä komealla vedolla.

– Päästiin (Olli) Palolan kanssa hyökkäämään kahdella kahta vastaan. Ajattelin leikata ristiin, kun ei ollut takapainetta ollenkaan. Ajauduin aika lähelle pakkia, joten päätin kokeilla laukausta pakin jaloista. Nyt sattui lähtemään ihan hyvä kuti, Erkinjuntti kertasi ottelun avausosumaa pelin jälkeen.

Rovaniemeltä lähtöisin oleva hyökkääjä viimeisteli myös Tapparan tasoitusmaalin seitsemän sekuntia ennen ottelun loppua. Vieraat olivat kaventaneet ottelun vain reilua minuuttia aiemmin.

– Tänään ei ylivoimapelissä oikein suunnitellut asiat toimineet, joten siinäkin tilanteessa mentiin pelkästään tunteella ja toimitettiin kiekkoa maalille. (Kristian) Kuusela veti hyvän vedon, eikä se osunut matkalla äijiin, vaan kimposi maalivahdin kautta minulle. Siitä oli helppo viimeistellä tyhjiin.

Tapparalla oli alla kaksi tappiota, joten voitto maistui tamperelaisille. Eikä vähiten siksi, että vastassa oli sarjakärki kotiluolassa.

– Panostimme todella paljon ottelun alkuun ja se olikin meiltä parempi tänään. Kärpilläkin oli tänään omat paikkansa, mutta ehkä me ansaitsimme tänään sen, etteivät ne kaikki menneet sisään, Erkinjuntti mietti.

– Tämä voitto oli meille todella iso asia kahden tappion jälkeen ja vielä kärkijoukkuetta vastaan. Tästä saa uutta virtaa, mikä kantaa pitkälle, Erkinjuntti päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle