Kärppien ylivoima kaatoi SaiPan

LIIGA / Raportti
Mikko Lehtonen uurasti Kärppien puolustuksessa ansiokkaasti.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Oulun Kärppien ja Lappeenrannan SaiPan välinen taisto oli tyypillinen alkukauden peli. Kamppailu oli ajoittain melkoista sohimista, eikä valmiista pelistä voida vielä puhua kummankaan joukkueen osalta. Ratkaisuksi lauantain koitui Kärppien ylivoima, kun joukkueen tähtipakit onnistuivat viimeistelyssä.

Kärpät loi ottelun alussa painetta, kun oululaishyökkääjät haastoivat SaiPan pakkeja onnistuneesti. Usein lappeenrantalaiset onnistuivat kuitenkin pitämään kärppäpelurit kulmissa. SaiPa omat paikat olivat lähinnä maalinedushässäköissä.

Kärpät hallitsi lauantain kamppailun kahta ensimmäistä erää, mutta luvut pysyivät tasaisina. Osittain oululaisten epäonnena olivat tolpat, jotka kilisivät avopaikoista pari kertaan. Jos oli Kärpillä huonoa tuuria ensimmäisen 40 minuutin aikana, oli sitä myös SaiPalla viimeisessä erässä. Vieraat hakivat raivokkaasti tasoitusta ja saivat myös maalipaikkoja, mutta maalin asti kiekko ei koskaan päätynyt. Iso syyllinen tähän oli kärppävahti Tomi Karhunen, joka sai toki paljon apua uhrautuvalta kärppäpuolustukselta.

Ottelun ratkaisuksi koitui Kärppien ylivoima, jota joukkueen tähtipelaajat pyörittivät mainiosti. Tulosta tekivät puolustajat, kun kärppäikoneiksi laskettavat Lasse Kukkonen ja Mikko Lehtonen heiluttivat verkkoa.

Lehtonen kovassa iskussa heti syksyllä

Lehtosta on viime vuosina pidetty lähinnä kevään pelaajana, jota eivät syksyn pelit kiinnosta. Kauden kahdessa ensimmäisessä pelissä homma on kuitenkin rullannut mainiosti, ja mies on onnistunut iskemään maalin molemmissa kamppailuissa.

Lauantain pelissä voittomaali kirjattiin Lehtosen nimiin. Puolustaja ampui ylivoimalla ylänurkkaan, kun toista erää oli jäljellä vain reilut 12 sekuntia. Lehtonen lämäsi suoraan Jari Viuhkolan voittaman b-pistealoituksen jälkeen, ja sekä Kärppien että SaiPan pelaajat ehtivät tehdä maskia.

- Ei se ollut edes kummoinen veto. On sovittu, että ylivoimalla yritetään saada ensimmäinen veto mahdollisimman pian – ja mielellään ylös.

Ottelun kolmannessa erässä SaiPa loi kovan paineen kärppäpäätyyn ja oululaiset olivat helisemässä. Oululaisten pakkikalusto oli lujilla, sillä joukkue kävi perjantaina kovan taiston JYPiä vastaan ja oli kotona vasta kahdelta yöllä.

- Ainakin itselläni tuntui jaloissa aika selvästi.

- SaiPa sai päätöserässä hallinnan. Yritimme suojella ihan ydintä, että tuhannen taalan paikkoja ei tulisi. Melko lähellä se pomppi meidänkin kentällä pari kertaa. Pakkiparin (Ville Pokka) kanssa jo puhuttiin, että pitää pelata yksinkertaisemmin ja jämäkämmin. Kyllä se kiekko monesti jo lähellä maalia pyöri meilläkin.

Lehtonen oli maalinsa ohella avainpelaaja myös omassa päässä, kun hän torjui Per Savilahti-Naganderin avopaikan päätöserän puolivälissä. Muutenkin kärppäpelaajat blokkasivat paljon vetoja ja olivat valmiita ottamaan mustelmia.

- Ei mitään muistikuvia tuosta tilanteesta, Lehtonen virnisti.

» Lähetä palautetta toimitukselle