Takaisin voittokantaan

Kolmen tappion jälkeen Kärpät palasi takaisin voittojen tielle Rauman Lukon kustannuksella. Vaikka numerot ovat varsin selvät, oli Kärppien voitto kaikkea muuta kuin helppo.

Surffailu jatkui

Ensimmäinen erä oli kotijoukkueen osalta sitä itseään. Kärpät nukkui viimeistä juottopoikaa myöten ottelun alun ja neljän minuutin pelin jälkeen vieraat johtivat 0-2. Lukon molemmat maalit syntyivät tilanteista, joista ei kaiken järjen mukaan olisi pitänyt tulla edes mitään aikaiseksi. Ensin kultakypärä ja vieraiden selvästi paras pelaaja Pasi Saarela laukoi kaukaa löysästi kohti Kärppien maalia ja Niklas Bäckström huitaisi kilvellään hudin kiekosta. Oulussa alkaakin muodostua jo traditioksi yksi kotijoukkueen maalivahdin antama lahjamaali ennen kuin pelistä saadaan kiinni.

Seuraavassa vaihdossa soi toisen kerran. Lukko pääsi perushyökkäykseen keskialueella ja kaikki odottivat Quinn Hancockin syöttöä. Näin teki myös Kärppien puolustus ja etenkin Mikko Myllykoski, joka pelasi paraatikujan Hancockille maalintekosektorille. Isokokoinen sentteri ei jättänyt paikkaansa käyttämättä, vaan niittasi kiekon varmasti ohi Bäckströmin. Lukko pelasi tämän jälkeen erän lopun varsin kypsästi purkaen kiekot omalta alueeltaan varmasti pois.

Oliko se katujyrä?

Siinäpä toinen erä pähkinänkuoressa. Lukko oli koko toisen periodin ajan sellaisen jyrän alla, että heikompaa hirvitti. Myöskin toimittajan kynä oli kovalla koetuksella, sillä tilastomerkintöjä tuli melkoisella tahdilla. Jo toisen erän ensimmäisellä minuutilla kotijoukkue kavensi, kun Andrei Potaichuk näytti maagisia käsiään ja vei raumalaispuolustajan kebab-kioskille. Lopulta hallittu viimeistely lähietäisyydeltä ylänurkkaan.

Hetki vedettiin henkeä ja valmistauduttiin todelliseen tulitukseen. Erän puolivälissä Kärppien silminnähden kauden paras ylivoima tuotti tulosta, kun Joni Pitkänen teki nuorten MM-kisoista tutun nousunsa läpi Lukon vasemman kaistan ja laukoi kohti Petri Vehasta. Reboundista kiekko ajautui Halifaxin parhaalle maalintekijälle Jussi Jokiselle, joka pisti limpun tyhjiin. Seuraavassa vaihdossa Mika Pyörälä pelattiin karkuun ja raumalaispuolustus joutui kaatamaan hänet. Pienen empimisen jälkeen päätuomari Jari Levonen näytti Kärpille rangaistuslaukausta. Tällöin nähtiin myös varsin mielenkiintoinen episodi: Lukko vaihtoi maalille tilannetta torjumaan kylmän Mikael Vuorion. Brett Lievers ei jättänyt Vuoriolle mitään mahdollisuutta, kotijoukkue ensimmäistä kertaa johtoon. Lukon valmentaja Ismo Lehkonen myönsi oman virheensä.

- Valmentaja yritti tehdä itsestään neroa, mutta tekikin loppujen lopuksi aasin. Vuorio on hyvä rankkareissa, mutta tuo yritys meni todellisesti vihkoon, Lehkonen kommentoi.

Kärppien voittomaali saatiin kahden miehen ylivoimalla, kun Sami Torkki otti tyhmän huitomisjäähyn. Mikko Lehtonen tulitti kovaa ylänurkkaan kenenkään estelemättä. Erän loppu oli sitten puolestaan raumalaisten. Pasi Saarela käytti hyväkseen Mikko Myllykosken kaatumisen keskialueella ja toimitti kiekon maalille, jossa Sami Torkki ohjasi kiekon maaliin. Seuraavassa vaihdossa Lukon tshekkitähti Robert Kron pääsi klassiseen läpiajoon, mutta Niklas Bäckström venyi paraatipelastukseen.

Viimeinen niitti ja kosmetiikkaa

Kolmas erä alkoi varsin tasaisesti. Molemmat kyttäilivät paikkaa iskeä, mutta sitä ei tullut. Kuuden minuutin kohdalla Lukon puolustus teki kuitenkin kohtalokkaan virheen, joka ratkaisi pelin. Petr Tenkratin laukaus putosi Petri Vehaselta suoraan Sakari Palsolan lapaan, joka sai täysin vapaasti veivailla yksinään tyhjän maalin edessä. Lopulta "Sakke" kehtasi laittaa lopullisen sinetin tapahtumarikkaalle kamppailulle.

Kärpät kaunisteli vielä loppulukuja Jari Viuhkolan ja Petr Tonin (tyhjiin) maaleilla. Lukon hyvin alkanut ottelu sai siis yllättävänkin nolon lopun. Se saa ottaa osan maaleista täysin omaan piikkiinsä, sillä raumalaisten puolustus antoi useassa tilanteessa kärppäpelaajien hääriä täysin vapaasti Petri Vehasen maalin edustalla.

- Alussa meillä oli epävarma olo ja peli meni aristeluksi. Toiseen erään saatiin rohkeutta ja maltettiin pelata omaa peliämme. Joukkueemme ympärillä on tapahtunut viime aikoina niin paljon, että rentous on hieman kadonnut. Tämä oli kuitenkin hyvä voitto, totesi Kari Heikkilä.

Lukon Toni Koivisto loukkasi kätensä mailaniskusta ottelun loppuhetkillä ja Lukon valmennusjohto vaati kovaan ääneen merkintää raporttiin. Ottelun erotuomaritarkkailija havaitsi iskun ja hän tutkii otteluvideon ja tekee oman selvityksensä liigalle. Kärppien valmentaja Kari Heikkilällä oli oma mielipide viime aikoina vallinneesta keskustelusta.

- Mielestäni linja ei ole tasapuolinen. Alkukauteen verrattuna asetelma on mennyt päälaelleen, nyt meidän pelaajamme saavat enemmän jäähyjä ja meidän rikkeitä katsotaan muita tarkemmin. Edellisessä ottelussa meidän pelaajaa hakattiin sormille, eikä silloin tullut mitään raporttia, Heikkilä jatkoi.