Ei mikään perinteinen pudotuspeli

LIIGA / Raportti
Kärppien ja Lukon taisto oli varsin kaksijakoinen.
Kuva © Asko Veteläinen - http://www.askovetelainen.com
Oulussa pelattu Villi kortti -kierroksen avaus ei ollut mikään klassinen pudotuspeliottelu. Kärpät ja Lukko romahtivat kumpikin vuorollaan, mutta lopulta raumalaiset onnistuivat punnertamaan voiton itselleen Otto Honkaheimon viime hetken maalilla.

Villi kortti -kierroksen avaus Oulussa ei jättänyt Raksilan vähälukuista yleisöä kylmäksi. Kärpät jäi alussa telineisiin ja Lukko näytti karkaavan helppoon voittoon heti kättelyssä.

Sitten oli Lukon vuoro notkahtaa. Kärpät nousi kolmen maalin takaa tasoihin ja näytti jo vievän ottelun, mutta lopulta Lukon Otto Honkaheimo iski voittomaalin vieraille pari minuuttia ennen ottelun loppua.

– Meillä oli hyvä lataus. Sitten ruvettiin ajattelemaan ja Kärpät pääsi peliin mukaan. Ei pidä ajatella ollenkaan, pitää vain tehdä, tuttuun tapaan vähäsanainen Risto Dufva sanaili ottelun jälkeen.

– Alku oli juuri sellainen, millainen se ei saa olla. Taktista kurittomuutta, löysyyttä ja jännitystä. Hyvin tulimme lopulta takaa tasoihin, mutta sitten tuollainen maali, jossa oli myös maalivahdin häirintää mukana, Kärppien päävalmentaja Hannu Aravirta tuskaili.

Satunnaisia sankareita

Kärpät jäi ensimmäisessä erässä pahasti telineisiin. Lukko oli joukkueista selvästi halukkaampi ja se näkyi kentällä. Raumalaisten avausmaali syntyi Filip Riskan taklattua Atte Ohtamaan osaksi päätypleksiä, jonka jälkeen kärppämaalin edessä oli aikaa ja tilaa. Justin Azevedon viimeistelemän maalin jälkeen ote säilyi edelleen Lukolla.

Erän jälkimmäisellä puoliskolla Lukko iski vielä kahdesti Kimmo Koskenkorvan kauden toisella ja Juhani Jasun kauden kolmannella maalilla. Kärpät oli köysissä.

Erätauon jälkeen Kärppien maalille luisteli Tomi Karhunen. Aravirta ei ollut tyytyväinen Johan Backlundiin, mutta ilmoitti kuitenkin pelin jälkeen ruotsalaisen pelaavan huomenna Raumalla.

– Kaksi helppoa maalivahdin maalia. Varmasti jokainen myös ymmärsi, että pystymme parempaan, Aravirta totesi.

Pelillisesti ottelussa ei ensimmäiseen erään nähden tapahtunut suurtakaan muutosta. Isännät pääsivät kuitenkin maalin makuun, kun Lukon paketti aukesi yllättäen. Kärpät marssi miehissä hyökkäysalueelle ja Miikka Salomäki sai kunnian avata kotijoukkueen maalitilin.

Hetki Salomäen maalin jälkeen Ivan Huml otti laiskan miehen koukkaamisjäähyn ja minuuttia myöhemmin Ohtamaa vippasi kiekon katsomoon. Lukon kahden miehen ylivoima ei kauan vanhentunut, kun vieraat olivat jälleen kolmen maalin karkumatkalla.

Hetkeä myöhemmin Julius Junttila nosti Kärpät kuitenkin vielä iskuetäisyydelle.

Lukon vuoro jäätyä

Kolmannen erän alkajaisiksi Kärpät nousi jo maalin päähän Joonas Komulaisen osumalla. Kärpät tuli erään uudella ilmeellä ja Lukko oli vuorostaan köysissä. Lopulta hyvä ote palkittiin tasoitusmaalilla.

Hetkeä myöhemmin Raksilassa nähtiin draamaa, kun Junttila lensi ulos polvitaklauksensa jälkeen. Taklauksen kohteena oli Lukon Teemu Nurmi, joka ei kuitenkaan loukkaantunut tilanteessa. 

– En minä oikein tiedä mitä siinä tapahtui. Yritin taklata rintaan, mutta ilmeisesti polvet kolahtivat yhteen, Junttila kertasi ottelun jälkeen.

Lukon viiden minuutin ylivoima tyssäsi heti kättelyssä Milan Jurcinan otettua pikkukakkosen. Tasavajaalla Kärpät jatkoi erän alusta tuttua pyöritystä, mutta ilman tulosta.

Vajaat neljä minuuttia ennen ottelun loppua Jarkko Kauvosaari voitti hyökkäyspään aloituksen sata-nolla ja Otto Honkaheimo laukoi kiekon ohi Karhusen.

– Kärppien päästyä tasoihin, päätimme ettemme tätä peliä häviä ja aloimme tekemään enemmän hommia, ratkaisumaalin iskenyt puolustaja jutteli.

Kärpät yritti lopussa vielä ilman maalivahtia ja ylivoimalla. Tulosta ei kuitenkaan tullut, vaikka muun muassa Oscar Eklundilla oli loistava paikka tasoitusmaalin iskemiseen.

Ottelun jälkeen joukkueet lähtivät yhtämatkaa kohti Oulunsalon lentokenttää, missä odotti yhteistoimin tilattu tilauslento Poriin.

– Kärppien kanssa veljellisesti matkustamme kotiin. Aamulla syödään pastaa ja venytellään. Illalla pelataan, Dufva linjasi joukkueiden tulevaa vuorokautta.

» Lähetä palautetta toimitukselle