Kärpät niukasti JYP:iä parempi

Fiesta-turnauksen päätösottelussa kohtasivat Kärpät ja JYP. Parituhatpäinen yleisö sai todistaa kun Kärpät voitti hieman löysänoloisen pelin viimehetken ylivoimamaalillaan. Koko turnauksen voitti TPS vaikka hävisikin lauantain ottelunsa Luleålle.

Vuorossa löysäilyä

Kärpillä oli lepovuorossa launtaina Sami Mettovaara, jonka tilalle Palsolan ja Pyörälän seuraksi oli nostettu nelosvitjan taklausihme Antti Aarnio. Tässäkin ottelussa Aarnio taklasi jota kuinkin yhtä monta kertaa kuin Kärpät viime kaudella yhteensä.

Ensimmäinen erä oli selvästi Kärppien. Lieversin ketju jatkoi hyvää perjantaista virettään ja etenkin maestro pystyi tilanteita luomaan. Positiivin esitys oli kuitenkin nuorisovitjan peli. Ensimmäisen maalin viimeistelikin Appel Haatajan ja Jaakolan syötöistä. Kahteen nollaan numerot kaunistuivat Lieversin pistäessä Potaichukin reboundin sisään. Jypin otteet olivat haluttoman oloisia ensimmäisessä erässä. Erässä tuomittiin yksi jäähy Kärpille.

Toisen erän alkupuolella pääsi Jyp peliin mukaan Nikolovin ampuessa kiekon verkkoon lähes täsmälleen yhtäaikaa kärppäjäähyn päättyessä. Eli ylivoimamaali, meni sitten yv tilastoihin tai ei. Nuorisovitja taituroi vielä numerot 3-1:een tekijänä Juntunen ja syöttäjinä Haataja ja Palomäki. Sitten selät oikenivat vuorostaan Kärpillä hetkeksi ja se riitti Jypillle tasoihin tulemiseen. Ensin Chlubna heittää maalin edessä vapaana olleelle Virtaselle lätyn ja peli on 3-2. Seuraavaksi jää Jaakolalta pitämättä maalin edessä Perrin, joka tasoittaa pelin Mäenpään syötöstä.

Toisen erän loppua väritti Kärppien jäähysuma. Potaichuk kantoi kaunaa sen verran naamaansa saamasta mailaniskusta että kävi kyseenalaisesti kostamaan Marttiselle selkääntaklauksella tämän taklattua ensin Jokista kaukalon laidalla. Tästä rapsahti 2+10 min. Jäähyn aikana Myllykoski pääsi eroon kypärästään ja turnauksessa voimassa olleiden kv. Sääntöjen mukaan napsahti jäähy kun ei tarpeeksi nopeasti päässyt vaihtoaitioon. Palsolalle kaupan päälle kymppi innokkaasta kyselystä. Viuhkolankin napattua alivoimalla pikkukakkosen pelasi Jyp viimeiset pari minuuttia viidellä kolmea vastaan, mutta tuloksetta. Kuumana kävi myös kärppäveska Bäckström iholleen tulevia Jyp-hyäkkääjiä kohtaan. Mailaniskuista sai nauttia erityisesti hyvän pelin pelannut Hauhtonen. Kärpille erässä viisi kakkosta ja kaksi kymppiä, Jypille yksi kakkonen.

Kolmas erä mentiin sitten tasaisen tahdin mukaan. Esillä jo aiemmin ollut Marttinen testasi alivoimalla oliko Leinonen maalillaan hereillä. Tolpan kautta kiekko oman veskarin suojuksiin. Yhden hyvän läpisyötönkin ”Tikkakosken sissi” tarjosi mutta ei saanut hyökkääjä sitä sisään. N. kaksi minuuttia ennen loppua sai Kärpät vielä tilaisuuden ylivoimalla ja se käytettiin tällä kertaa lähes välittömästi hyväksi. Pitkäsen vedon ohjasi sisään Viuhkola.

Kärpistä parhaimmistoa olivat nelosvitjan nuoret ja Lieversin kenttä. Jypistä erottuivat eniten eduksen Hauhtosen johtama vitja ja Perrin.