Raksilassa tulikuuma ilta – Kärppien superketju ilmiliekeissä

Kärppien kakkoskentällinen oli täysin pitelemätön.
Raksilan loppuunmyydyssä lauantai-illassa vastakkain asettuivat rakkaat viholliset Oulun Kärpät ja Helsingin Jokerit. Jo etukäteen oli lupa odottaa huippuottelua. Tästä huolimatta kaikki odotukset ylitettiin, kun joukkueet intoutuivat mättämään peräti 12 maalia tulostaululle.

Kuumien tunteiden sekä lukuisten upeiden maalien värittämässä kamppailussa pääosan varasti Kärppien kakkoskentällinen. Juhamatti Aaltonen ja Ivan Huml iskivät tehot 1+4 mieheen. Ensimmäisen Liiga-ottelunsa pelannut Ben Maxwell keräsi tehot 1+2. Hyökkääjiä säesti myös puolustaja Lasse Kukkonen, kun hän iski hattutempun. Loppulukemat kirjattiin Kärpille peräti lukemin 8-4.

- Joukkueessa oli tänään upea tunnetila. Pitää katsoa tuota meidän kapteenin touhua. Hän paini ensin kaikkien kanssa ja sitten heitti kolme häkkiä. Katsomossa tänään upea tunnelma, varsinkin lopussa. Yleisö oli todella hyvin mukana. Todellista lauantai-illan huumaa, kommentoi Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki illan ottelua.

- En olisi uskonut näkeväni sitä päivää, että Kukkonen tekee kolme maalia. Lasse tekee loistavaa työtä ylivoimassa neliön keskellä, ja on todellinen uhka siinä. Hän aukaisee muillekin paikkoja siitä. Tämän takia ylivoimakin toimii, kehui puolestaan illan tehomies Aaltonen joukkuekaveriaan.

- Loistavan voiton otimme tänään, yleisössäkin oli upea tunnelma. Nämä olivat erittäin tärkeät kolme pistettä. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, kommentoi Aaltonen.

Jokerit onnistui pysyttelemään taistelussa ottelun voitosta toisen erän loppuvaiheille asti. Jarkko Ruudun ottama käytösrangaistus oli helsinkiläisten kannalta kuoleman isku. Tämän jälkeen helsinkiläiset putosivat lopullisesti oululaisten kelkasta. Jokereiden Nichlas Hardt iski ottelun toisen hattutempun, mutta tämä oli erittäin laiha lohtu vierasjoukkueelle.

Kuumia tunteita avauserässä

Ottelun ensimmäiset viisi minuuttia olivat vielä varovaista asemien hakua. Tämän jälkeen kaikki varovaisuuden rippeetkin karisivat molempien otteista.

Käsijarrun vapautti ottelun ensimmäinen torikokous. Kun alkuperäinen kahakka oli jo laantunut, nappasi Jokerien Antti Tyrväinen vaihtoaitiosta kiinni ohiluistelleesta Kukkosesta. Tämän jälkeen oli edessä isompi välienselvittely. Suuremmilta rangaistuksilta kuitenkin vältyttiin, kun ainoastaan pääpukarit Kukkonen ja Tyrväinen lähtivät jäähypenkin puolelle.

Jäähyjen seurauksena peli jatkui tasavajaalla. Silloin myös ottelun avausmaali näki päivänvalon. Jokerit johtoon iski Steve Moses. Avauskolmanneksen vei nimiinsä kuitenkin Kärpät, kun Maxwell ja Aaltonen kuittasivat oululaiset johtoon.

- Ensimmäinen erä hieman sellaista hakemista. Maxwellin maali vapautti kuitenkin peliä ja aloimme saamaan onnistumisia aikaiseksi. Ne onnistumiset ruokkivat loppupeliä, kommentoi Aaltonen ottelun avauserää.

Hurja meno jatkuu

Toiseen erään Kärpät sai salama-alun, kun Kukkonen vei kotijoukkueen kahden maalin karkumatkalle. Tilannetta edelsi Kärppien pakkopeli. Kuitenkaan ylivoimamaalia tilastoihin ei merkattu, sillä Jokereiden Hardt vapautui samalla sekunnilla jäähyaitiosta kuin maali syntyi.

Tämän jälkeen peli aaltoili loppuerän hengästyttävällä temmolla päästä päähän. Molemmat joukkueet saivat yhden merkinnän maalisarakkeisiinsa.

Ottelun kulminaatiopiste nähtiin, kun Ruutu kävi mainoskatkon aikana puhumassa itsellensä käytöskympin. Hieman tämän jälkeen Huml riisti kiekon jokeripuolustukselta ja säntäsi läpiajon turvin maalintekoon. Maali oli ottelun sinetti.

Loppuun asti tukka putkella

Kolmannessa erässä samat maalikarkelot jatkuivat. Kärpät onnistui Kukkosen ja Joonas Kemppaisen toimesta kolmeen otteeseen. Kemppainen on onnistunut jo neljässä ottelussa peräjälkeen maalinteossa. Jokereiden Hardt vastasi vierasjoukkueen kahdesta osumasta.

- Jokerit todella sytytti tänään. Nämä ovat hienoja hegemoniaotteluita. Aina on ekstralatausta mukana ja näissä haluaa onnistua. Tänään vain natsasi kaikki. Tämä oli kuitenkin vain yksi peli, tiistaina on edessä uusi koitos, kommentoi Aaltonen.

Ottelu jätti jokerileiriin paljon pohdittavaa. Joukkue ei pystynyt vastaamaan kunnolla Kärppien esittämään pelilliseen haasteeseen. Jokereilla oli illan ottelussa ongelmia avauspelinsä kanssa. Tämä oli yksi syy, miksi helsinkiläiset jäivät altavastaajan asemaan. Vierailija yritti horjuttaa kotijoukkuetta useaan otteeseen pelaamalla hieman sääntöjen rajamailla.

Viiden ottelun voittoputkessa viilettävä Kärpät pelaa seuraavan kerran tiistaina Turussa TPS:n vieraana. Jokerit puolestaan saa perjantaina vastaansa paikallisvastustaja HIFK:n.