Kärpät järjesti jälleen murskajaiset Raksilassa

LIIGA / Raportti
Kärpät latoi lauantaina seitsemän osumaa tulostaululle.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Kärpät jatkoi lauantaina uskomatonta voittoputkeaan ja saalisti jo peräti 13. peräkkäisen voittonsa. HPK oli vastaantulija, kun kotijoukkue kuittasi voiton lukemin 7-0.

Kärpät ratkaisi lauantain ottelun, kuten monta ottelua aiemminkin tällä kaudella, loistavasti toimivan ylivoimapelinsä ansiosta. Kotijoukkue onnistui neljä kertaa maalinteossa HPK-pelaajan ollessa jäähypenkillä.

Kärppien alkukauden maalipyssy Lasse Kukkonen iski ylivoimamaaleista kaksi. Kukkosella on kasassa jo peräti yhdeksän osumaa tälle kaudelle. Ylivoimassa neliön keskellä arvokasta työtä tekevä puolustaja näki selkeät syyt tehokkuudelle.

− Minun tehtäväni on siinä neliön keskellä sitoa äijiä ja tehdä tilaa muille. Meillä on aivan loistavia syöttäjiä ja laukojia siinä kentässä ja sen kautta se myös toimiikin. Totta kai pitää pyrkiä vielä parempaan. Meillä oli lopussa vielä paikkoja tehdä lisää, mutta emme onnistuneet.

HPK pelasi eilen kotonaan JYPiä vastaan. Kova peli verotti hieman joukkueen tämän illan esitystä. Hämeenlinnalaisilla oli ajoittain omat maalintekopaikkansa, mutta tänään Jussi Rynnäksen ohittaminen ei onnistunut. Vierailijoiden kunniaksi on sanottava se, että joukkue pelasi ja yritti kunniakkaasti loppuun saakka. Jopa ottelun loppuhetkillä 7-0-tilanteessa HPK haki aktiivisesti kavennusosumaa. Kylmä tosiasia kuitenkin on, että tämän illan joukkueet ovat tällä hetkellä kuin eri galakseista.

− Tiesimme, että kaverilla oli alla eilinen kova peli ja sen johdosta varmasti hieman happoja. Tavoitteena olikin saada otteluun heti alusta kova liike ja joukkuepeli käyntiin, kommentoi Kukkonen.

Maajoukkuetauko edessä

Joukkueet lähtevät lauantain ottelun jälkeen ansaitun maajoukkuetauon viettoon. HPK joutuu miettimään kuumeisesti keinoja maalinteko-ongelmansa ratkaisemiseksi. Viimeisen 12 ottelun aikana Kerho on onnistunut vain kerran tekemään enemmän kuin yhden maalin ottelun varsinaisella peliajalla. Kärpät puolestaan pystyy viettämään tauon hieman huolettomammissa merkeissä. Joukkueen pelissä ei tällä hetkellä ole varsinaisia heikkouksia.

− Lepäämme huomisen ja maanantain. Tiistaina jatkamme laadukasta harjoittelua. Joukkue on tauolla hieman hajallaan, kun osa on maajoukkueiden matkassa ja osa käy jopa armeijasta sotilaspassit hakemassa, jutteli Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki.

− Todella hienoa oli tänään pelata täällä Raksilassa. Kannattajat ja fanit olivat aivan loistavia. Koko joukkue lähettää suuret kiitokset heille. Tiedämme jo seuraavaan peliin lähdettäessä mitä on odotettavissa. Se luo meille positiivista henkeä ja meidän on helpompi lähteä otteluun, kiitteli Marjamäki.

» Lähetä palautetta toimitukselle