KooKoo voitti vihdoin - toisen erän mörkö murtui

LIIGA / Raportti
KooKoo pääsi lopultakin voiton makuun.
Kuva © Kristian Salminen
Harjoituskautensa tuloksellisesti heikosti aloittanut KooKoo saavutti vihdoin voiton, kun oranssimustat kaatoivat toisen erän osumilla SaiPan maalein 3−0.

Kuusi harjoitusottelua, kuusi tappiota. KooKoon kesä on ollut takkuinen tuloksellisesti, mutta pelillisesti ei niinkään, vaikka maaleja ennen perjantaita olikin syntynyt vain kolme ja omiin mennyt päälle 20.

Kova työ palkittiin lopulta seitsemännessä harjoitusottelussa, kun kouvolalaiset kaatoivat kotonaan SaiPan maalein 3−0. Etenkin oranssimustien ylivoimapelaaminen oli ottelussa hyvällä tasolla.

− Aikansa kun jaksaa yrittää, niin siitä palkinnon saa. Meillä on ollut hyviä pätkiä, vaikka tulokset ovat olleet karuja, KooKoo-luotsi Petri Mattila sanaili pelin jälkeen.

− Ylivoima oli hyvää tänään: ammuttiin riittävästi ja pelattiin tarpeeksi nopeasti. Toisessa erässä oli paikat tehdä useampikin.

Mörkö murtui

KooKoon pahaksi möröksi on viime harjoituspeleissä osoittautunut toinen erä, jossa pelaaminen on hyvän avauserän jälkeen mennyt melkoiseksi hakemiseksi. Avauserä oli tälläkin kertaa KooKoolta hyvää tekemistä, mutta toisessa erässä olikin aivan uusi ilme.

− Joukkue paneutui hyvin toisen erän taktiikkaan, jota käytiin erätauolla hieman konkreettisemmin läpi, ja toinen erä olikin meiltä vahvaa. Ammuttiin se mörkö alas, että toisessa erässä nämä pelit kääntyvät meitä vastaan, Mattila iloitsi.

Aluksi KooKoon kanadalaishyökkääjä Matt Watkins onnistui siirtämään joukkueensa 1−0-johtoon, kun kiekko meni helpohkon näköisesti etukulmasta sisään ohi SaiPa-kassari Jani Niemisen.

Erässä suurta osaa näyttelivät myös SaiPan jäähyt, joita vierailijat ottivat neljä kappaletta. Watkinsin illan toiseen kotijoukkue sai hyvät lähtökohdat, kun Joni Suutarin hyökkäyspään estämisjäähy ja Lasse Lappalaisen korkea maila avasivat KooKoolle puolitoista minuuttia kahden miehen ylivoimaa.

− Watkinsille kaksi maalia ovat todella tärkeitä pelimaaleja. Hän tekee hartiavoimin kahteen suuntaan töitä ja näyttää kokeneen pelaajan esimerkkiä työnteosta. Maalit ovat tottakai asia, joilla hänkin elää. Hienoa, että onnistui, päävalmentaja kehaisi.

Ylivoimalla syntyi myös 3−0-maali, kun 19-vuotias KooKoo-kasvatti Arttu Pelli käytti pelisilmää liukumalla luukulle ja naulasi kiekon takuuvarmasti verkon perukoille. Maalipaikkoja kouvolalaisilla oli enemmänkin, mutta tolpat, sohaisut ohi tyhjän maalin ja Niemisen pari torjuntaa säästivät sputnikit karummilta lukemilta.

Päätöserä pelaillen pakettiin

SaiPa ei saanut enää lopussa kirivaihdetta silmään, vaikka saikin pari mahdollisuutta ylivoimalla. Kotijoukkue pelasi päätöserän kuitenkin järkevästi puolustaen, eivätkä idän ihmeet päässeet huipputonteille.

Ottelun jälkeen pelattiin vielä jatkoaika kolmella kolmea vastaan, jossa kiekon maaliin tykitti KooKoo-hyökkääjä Josh Green.

− Kolmas erä pelattiin viisaasti johtoasemassa ja jatkoaika oli vielä kruunu päivän päätteeksi, kun saatiin onnistuminen siihenkin. Kyllä nuo maalit ovat meille äärimmäisen tärkeitä ja ne ovat olleet meille työn ja tuskan takana, KooKoo-valmentaja pohti.

Mattila kehui myös 19-vuotiasta Pelliä, eikä syyttä, sillä puolustaja on kesän aikana pelannut erittäin miehekkäästi.

− Pelli on pelannut kokoajan hyvin ja on sen takia tässä joukkueessa tällä hetkellä. Suoritukset antavat pelipaikan hänelle ja maali varmasti lämmittää mieltä. Kouvolassa junioriputkesta on mahdollisuus pompata nopeastikin ylöspäin, jos vain omat eväät ja edellytykset ovat olemassa. Ovet on auki, jos mies on riittävän hyvä.

» Lähetä palautetta toimitukselle