KooKoo teki paluun elokuuhun - "Rajusta tappiostakin voi olla hyötyä"

LIIGA / Raportti
Marlo Koposen uran avausmaali oli laiha lohtu.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
SaiPan ja KooKoon perjantaina pelatusta tasaisesta ottelusta oli lauantaina jäljellä vain kaunis muisto, kun SaiPa löi oranssimustat selkeästi lukemin 2-7.

Ottelun ensimmäiset vaihdot näyttivät selvästi, kumpi joukkue oli tehnyt kotiläksynsä laadukkaammin. SaiPa oli ensi minuuteista lähtien halukkaampi kamppailutilanteissa ja liukkaampi luistimella. Joukkue latoikin kahteen ensimmäiseen erään peräti kuusi maalia.

- Tyytyväinen täytyy olla joukkueen peliin valmistautumiseen ja henkiseen puoleen. Olimme todella valmiita pelaamaan ja pelasimme erittäin hyvän ensimmäisen erän, SaiPa-käskyttäjä Pekka Tirkkonen suitsutti omiaan.

KooKoon valmistautuminen ei ansainnut yhtä runsaita kehuja. Ohuella pelaajamateriaalilla pelaava KooKoo kärsi eilisessä ottelussa näkyviä menetyksiä, kun puolustaja Ryan O'Connor ja hyökkääjä Tuomas Huhtanen joutuivat jäämään ottelusta sivuun.

O'Connorin kiekollisen osaamisen puute näkyi erityisesti KooKoon avauspelaamisessa, eikä joukkue tuntunut pääsevan hyökkäykseen lähtöihin omasta päästä tarpeeksi rivakasti. 

- Yritimme kahdessä ensimmäisessä erässä rikkoa kaikin keinoin jännityksen joukkueesta. Sekoitimme kokoonpanoja, peluutimme pelkästään kahta ja kolmea kenttää ja yritimme löytää ne äijät jotka pystyisivät tätä peliä pelaamaan. Oikeastaan palasimme siihen mistä Imatralla aloitimme, KooKoon päävalmentaja Petri Mattila pureskeli tapahtumia ottelun päätyttyä.

Ottelun tunnetila tasaantui merkittävästi kahden erän jälkeen pelin ollessa 0-6 vierasjoukkueelle. Sähinää näkyi kentällä huomattavasti vähemmän ja SaiPan otekin herpaantui hieman tiukasta sapluunasta päätöserässä. 

- Kolmannessä erässä tuli hieman löysäilyä peliin, mutta tyytyväinen ehdottomasti voittoon. Kova paikka, mutta hienosti selvisimme, Tirkkonen kehui.

KooKoo pääsi kotiyleisön riemuksi maalien makuun päätöserässä kahdella osumalla. Mattila näki murskatappiossa kaikesta huolimatta pienen toivon kipinän paremmasta tulevaisuudesta.

- Keskiviikkonahan se sitten nähdään, että mitä me tästä opimme. Paska päivä, huono peli tai raju tappio - siitäkin voi olla jotain hyötyä vaikka siitä ei pisteitä saisikaan, Mattila päätti.

Molemmat joukkueet jatkavat kauttaan keskiviikkona. SaiPa saa vieraasi HIFK:n ja KooKoo isännöi kotonaan puolestaan HPK:ta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo