Puustisen herääminen takasi pisteet HIFK:lle

Puustinen tuuletti maalia pitkästä aikaa.
Ennen joukkueiden kauden kolmatta keskinäistä kamppailua HIFK oli voittanut molemmat kamppailut KooKoota vastaan. HIFK onnistui vain vaivoin venyttämään voittoputkeaan.

Ottelu oli kauttaaltaan tasaista kiekottelua, vaikka vierailija HIFK painoikin paikoittain pitkiä hyökkäyksiä Frederic Cloutierin vartioimalle KooKoo-maalillle. Juuso Puustisen maalittoman putken päättyminen juuri tiistai-illan kamppailussa takasi helsinkiläisille täydet kolme pistettä.

Ottelun avauserässä HIFK aloitti hieman terävämmällä liikkeellä kuin kotijoukkue, mutta kouvolalaiset eivät antaneet periksi, vaan sinnittelivät pelissä mukana. HIFK sai palkintonsa avauserän lopulla, kun Puustinen päätti pitkän maalittoman putkensa komealla laukauksella.

− Lähtökohta oli se, että olimme voittaneet pari peliä ja tiesimme, että KooKoo haluaa tänään voittaa. Tulimme peliin hyvällä latauksella ja Puustinen sai tärkeän onnistumisen, tuumaili HIFK:n pääkäskijä Antti Törmänen.

− Kahdessa ensimmäisessä erässä HIFK ei antanut meille juuri jalansijaa, vaikka peli ajoittain heidän päässä pyörikin, sanaili KooKoon päävalmentaja Petri Mattila ottelun jälkeen.

Toisessa erässä KooKoo ei saanut juuri mainetekoja aikaiseksi. Maalivahti Cloutier hölmöili itselleen kahden minuutin rangaistuksen pelin viivyttämisestä ja päälle käyttäytymisestä kymmenen minuutin lisäkakun. Maalivahdin kiivastumisen syynä vaikutti olevan hänen huolimaton mailapelaamisensa Henri Tammisen samassa ajassa iskemään 0-2-maaliin.

Erän lopulla nähtiin ikävän näköinen tapahtuma, kun KooKoon ruotsalaispuolustaja Oscar Eklund huitaisi HIFK:n Matt Generousia voimalla käsille. HIFK-puolustaja suuntasi irvistäen vaihtopenkille, ja Eklund ohjattiin suihkun puolelle 5+20-minuuttinen rangaistus niskassaan. HIFK ei kuitenkaan onnistunut hyödyntämään pitkää ylivoimaansa.

− Tärkeä alivoiman tappo ja heti perään tärkeä maali, kiitteli Mattila omiaan.

Maali syntyi Tuomas Huhtasen oikea-aikaisesta oivalluksesta, kun kiekko pomppi Kevin Lankisen maalin kulmalla. Huhtanen oli ensimmäisenä paikalla ja siirsi kiekon nuottaan kolmanennn erän alkuminuuteilla.

Tolpat - nuo maalivahdin parhaat kaverit

Puustinen vei HIFK:n jälleen kahden maalin johtoon kolmannen erän puolivälissä ja peli näytti valuvan helsinkiläisille.

KooKoon riveistä nousi eturiviin kuitenkin nuori mies, joka antoi alkusävelen lopun hurjalle kirille. Maalin jälkeisen vaihdon merkitys korostui, kun seuran oma kasvatti Mikko Virtanen sivalsi 2-3-kavennuksen.

Päävalmentaja Mattila kehuikin nuorukaisen peliesitystä.

− Virtaselta tänään hieno peli. Hän on tullut hyvin sisään joukkueeseen, kun sai armeijan alta pois.

Ottelun loppuhetkistä muodostui hurja jännitysnäytelmä, kun KooKoo haki tasoitusta ilman maalivahtia. Lankiselle kirjattiin HIFK-maalilla ottelussa vain kymmenen torjuntaa, mutta ne olivat määräänsäkin tärkeämpiä.

Vain viisi sekuntia ennen loppusummeria Juha-Pekka Haatajalla oli vielä paikka ohjata kiekko maaliin, mutta laukaus kimposi maalikehikosta ulos. Myöskään jatkotilanne ei tuottanut tulosta, vaan HIFK naarasi kolme pistettä mukaansa maalein 2-3. Näin ollen HIFK nosti voittoputkensa jo kuuden ottelun mittaiseksi. Se on joukkueen pisin voittoputki tämän kauden aikana.

Joukkueet kohtaavat jälleen huomenna keskiviikkona, kun kiekko putoaa jäähän Nordenskiöldinkadulla HIFK:n kotihallissa.