KalPan CHL-pelit päättyivät lohkovaiheeseen

LIIGA, CHL / Raportti
Miika Koivisto teki ottelussa KalPan ainoan maalin.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Kotijoukkue sai otteluun karmaisevan huonon alun, kun Växjö takoi ensimmäisessä erässä kolme maalia savolaisten reppuun. KalPa ei tästä toipunut, vaikka varsinkin toisessa erässä tarjottiin paljon ylivoima-aikaa tehdä tarvittavat maalit.

Växjö Lakers lähti otteluun todella aktiivisesti ja KalPa oli täysin vastaantulija koko ensimmäisen erän. Växjö karvasi aktiivisesti korkealta ja KalPa ei tahtonut päästä pois omalta alueelta. Puolustuspäässä korostuivat huolimattomuusvirheet ja muutenkin koko ottelun ajan syötöt eivät tahtoneet napsua omille pelaajille.

Avauserän KalPa-pelaamisestä kertoo paljon se, että Växjö-vahti Stefan Steenille ei merkitty yhtään torjuntaa. Växjön valmentaja Sam Hallam oli erittäin tyytyväinen joukkueen avauserään.

—  Pelasimme ensimmäisen erän todella hyvin ja kovalla painostuksella pakotimme KalPan kiekonmenetyksiin. Joskus käy niin, että hyvästä pelaamisesta huolimatta maaleja ei tule, mutta tänään saimme kolme maalia heti avauserään. Olen tyytyväinen, että Tuomas Kiiskinen teki ottelun avausmaalin kotikaupungissaan.

Pelin edetessä KalPa pääsi vähitellen peliin mukaan ja toisessa erässä Växjön pelirytmi sekoittui jäähyilyn seurauksena. Tässä olikin KalPan etsikkoaika tehdä maalit. Joukkue ei siinä kuitenkaan onnistunut, vaikka sille tarjottiin ylivoimaa jopa viidellä kolmea vastaan. Kahta tolppalaukausta ja Miika Koiviston maalia lukuunottamatta vaarallisimmat tekopaikat jäivät vähiin.

Erityisen pirteitä KalPa-pelaajista olivat tämän illan kamppailun kokoonpanoon nostetut A-juniorit. Heistä erityisesti vasta 17-vuotiaat Topi Piipponen ja Jonne Tammela. KalPan päävalmentaja Pekka Virta oli tyytyväinen nuorten edesottamuksiin.

— Erityisesti juuri Piipponen ja Tammela osoittivat tänään, että pystyvät haastamaan siinä etupuolella olevia kavereita, joilla on viime kaudelta sellaisia näyttöjä joita en kovin korkealle arvosta. Toivon kovasti, että se väliporukka herää ja huomaa että takaa tulee näitä häkkipäitä kovaa kyytiä. Tässä joukkueessa ei kenelläkään ole valmiita paikkoja.

Kolmas erä oli tasaista päästä päähän vääntöä, mutta KalPa saanut kunnollista loppukiria aikaiseksi. Näin ollen kuopiolaisten CHL-taival päättyi lohkovaiheeseen.

—  Saatiin tänään hyvä muistutus, että tämä oli kova lohko. Ollaan alkukausi pärjätty sillä, että joukkue on ollut todella yhtenäinen, mutta tänään se puuttui. Meiltä oli poissa kokoonpanosta paljon isoja pelaajia ja ehkä sitä kautta tuli ehkä vähän pelkoa henkiselle puolelle. Tämä oli kuitenkin meille hyvä opetus ja ensi vuonna ollaan valmiimpia, Virta summaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle