KalPan avauserä tyrmäsi Sportin

LIIGA / Raportti
KalPa väänsi lauantaina Sportia vahvemmin.
Kuva © Atte Rissanen - atterissanenphotography.com
Kuopion turnauksen päätösottelussa KalPa kukisti Vaasan Sportin 4-1. Voiton takana oli avauserän tehokas viimeistely, joka vei isännät kolmen maalin karkumatkalle.

KalPa tarjosi kotiturnauksen toisessa ottelussaan kannattajilleen perjantaista peliä parempaa, kun joukkue kukisti Sportin. Vaasalaisten viikonlopun molemmat ottelut noudattelivat valitettavan tuttua kaavaa. Sportin mustat hetket jättivät joukkueen molemmissa peleissä jo avauserässä kolmen maalin tappiolle.

Sportin päävalmentaja Tomek Valtonen ei löytänyt heikoille avauserille yhteistä nimittäjää.

– Ei siinä yksittäistä syytä ole. Eilen lyötiin osumat maalin edestä, mutta nyt ne olivat meidän henkilökohtaisia tyhmiä virheitä, Valtonen analysoi.

KalPan tehokas ylivoima siivitti savolaiset karkumatkalle. Santeri Lukka avasi maalihanat terävällä rannelaukauksella. Heti perään Mikko Jokelan viivaheitto livahti ohi Mika Järvisen.

Tyylikkäin osumista oli kuitenkin Christopher Bengtssonin tekemä kolmas maali. Juuso Riikola ja Mikko Nuutinen petasivat nopealla kuviolla Bengtssonille paikan, ja ruotsalaisen laukaus suoraan syötöstä painui Sport-maaliin.

– Hän on tasapainoinen pelaaja ja näkee hyvin pelin, mutta on vielä keskenkuntoinen. Ihan täytepelaajaksi me ei häntä oteta, mutta uskon, että hänellä on enemmän annettavaa, kun saa jäätuntumaa alle, Pekka Virta totesi koeaikapelaajastaan.

Toisen erän alku jatkui kotijoukkueen hallinnassa, mutta erän puolivälissä Sport sai henkeä otteisiinsa. Lähimpänä maalintekoa oli Joonas Komulainen, joka hassutti Joonas Lyytisen ja karkasi läpiajoon. Perhonen torjui Komulaisen vedon tolppaan ja kaapi kiekon alleen. Myös Aleksi Rekosella ja Oskari Mannisella oli omat paikkansa, mutta KalPa-maali säilyi koskemattomana.

Päätöserässä Sport kavensi, kun Mikko Pukka täräytti komealla lämärillä kiekon ylänurkkaan. Vaasalaiset hallitsivat hienokseltaan erää, mutta viimeinen terävyys puuttui. Sport yritti vielä kuudella kenttäpelaajalla kavennusta. Jonne Tammela käytti tilaisuutensa hyväksi ja viimeisteli loppulukemat tyhjään maaliin.

– Eilen hävittiin kaikki hyökkäyspään kiekot ja jouduttiin takakarvaamaan koko ilta. Nyt pyrittiin pitämään kiekkoa ja pelin rakenne oli parempi, kun vastustaja joutui hyökkäämään väsyneenä, Virta analysoi.

– Meillä oli määrätyt asiat, mitä käytiin eilen läpi. Nyt näkyi pyrkimys niitä juttuja toteuttaa, vaikka ei meidän peli rankan viikon jälkeen raikasta ollut. Tyytyväinen olen siihen muutokseen, mitä eiliseen verrattuna nähtiin.

Vaikka Sport hävisi molemmat ottelunsa, löysi Valtonen omiensa otteista myös positiivista.

– Oltiin Leppävirralla leirillä ja tässä oli paljon hyvää. Saatiin katsottua meidän nuoria pelaajia ja paljon tulee infoa. Haluttiin toki voittaa, mutta se ei ole tässä vaiheessa tärkeintä, Valtonen kertoi.

Vaasalaisten uusin vahvistus Gabriel Spilar ei pelannut lauantaina, mutta eilinen esitys oli lähtökohdat huomioiden Valtosen mieleen.

– Hän tuli keskellä yötä Leppävirralle, eikä nukkunut ollenkaan. Kyllä me tyytyväisiä hänen eiliseen peliinsä oltiin.

KalPan leirissä kiitosta jaettiin muun muassa nuorisolle.

Balazs Sebok ja Tammela toivat energiallaan meille paljon lisää. Patrick Davisin asenne ja sitoutuneisuus oli hyvä ja uskon, että saadaan hänestä matkan varrella irti enemmän, totesi Virta.

– Odotan sitä, että saadaan kärkiketjut paremmin toimimaan. Yksi pelimies siihen tietysti mahtuisi, mutta kyllä meidän pitää kasvaa sisältä päin ja olla kärsivällisiä. Uusia johtajia haetaan ja se vaatii kokemuksia. Kaikki ottaa aikansa.

» Lähetä palautetta toimitukselle