Sydämetön SaiPa rankkarivoittoon

LIIGA / Raportti
Ryan Glenn luritti ratkaisevan osuman.
Kuva © Teemu Soini
Kuopiossa kotijoukkue piinasi vierailijoita aina voittomaalikilpailuun saakka. SaiPa väänsi lopulta Niiralasta kaksi pistettä, mutta päävalmentaja Pekka Tirkkonen ei ollut joukkueensa esitykseen lainkaan tyytyväinen.

Alkukaudella KalPan harvoihin ilonaiheisiin kuulunut alivoimapeli suli SaiPan ylivoimarallissa pahasti. Lappeenrantalaiset rankaisivat kotijoukkueen viiden jäähyn aikana kolmesti. Osumien ansiosta tasaviisikoin hienokseltaan alakynnessä olleet vierailijat veivät pelin voittomaalikilpailuun, jossa ratkaisijaksi nousi Ryan Glenn.

SaiPan päävalmentaja Pekka Tirkkonen ei voitosta juuri iloinnut.

− Ei meidän pelaajat olleet läsnä tässä ottelussa. Jääkiekkoa pitää pelata sydämellä ja tänään meillä ei sydäntä pelissä ollut. Kaiken kaikkiaan huono esitys, suomi Tirkkonen omiaan.

Samansuuntaista virttä lauloi kaksi osumaa iskenyt SaiPa-kapteeni Ville Koho.

− Tiedettiin, että tulee vauhdikas peli, koska KalPalla on nuoria ja nälkäisiä äijiä kehissä. Ei vaan oltu yhtään valmiita ja KalPa pääsi viemään peliä. Rankkarikisakin meni tiukille, mutta onneksi saatiin tarvittavat maalit, Koho sanoi ja jakoi kiitosta myös maalivahti Andreas Bernardin torjunnoille.

Kahden maalin miehiä molemmilla puolilla

Erityisesti avauserä oli KalPalta erinomainen. Joukkue pelasi vapautuneen oloisesti ja uskalsi haastaa SaiPaa rohkeasti. Saku Kinnusen laukoma avausmaali jäi kuitenkin avauserän ainoaksi.

Toinen erä oli SaiPan ylivoiman näytöstä. Koho osui kahdesti ja kolmas maali merkittiin Jesse Mankiselle. Janne Tavi napsi jokaiseen osumaan syöttöpisteen.

− Ensimmäisessä osumassa [Antti] Ore ei varmasti nähnyt mitään, kun molempien pelaajia oli siinä maalivahdin edessä. Toiseen maaliin Tavi antoi hienon syötön, kertasi Koho osumiaan.

− Ylivoiman kanssa on ollut vähän hankaluuksia, mutta tänään pysyttiin sen avulla pelissä mukana. Saatiin laukauksia, jotka ovat viime aikoina meiltä puuttuneet.

Koho saalisti Niiralasta jo aiemmin tällä kaudella tehot 1+1. Kaksi maalia samassa ottelussa oli kuitenkin kauden ensimmäinen.

− Eipä näitä kahden maalin iltoja ole kovin montaa kertaa aiemminkaan ollut. Aika harvinaista minulle, mutta ainahan maaleja on kiva tehdä, virnisti SaiPan tehokkain pistemies.

Koho ei ollut illan ainoa kahden maalin pelaaja. Arttu Ilomäki vastasi isäntien toisen erän ainoasta maalista ja tasoitti päätöserän alussa Ville Leskisen mainiosta esityöstä tilanteeksi 3-3. Piste oli Kärpistä loppukauden lainalle tulleelle Leskiselle Liiga-uran ensimmäinen.

− Maalin takaa-ajoasemasta nouseminen oli positiivista samoin kuin päätöserän puolustaminen. Tehtiin tänään kolme maalia, joka on kauden saldoon nähden paljon, mutta tehokkaammalla viimeistelyllä ilta olisi voinut olla toisenlainen. Tulosta on kuitenkin aina kunnioitettava, KalPan päävalmentaja Jari Laukkanen kertoi.

Lopputulos vankisti SaiPan asemia taistelussa pudotuspelien kotiedusta.

− Saatiin kaksi pistettä. En tiedä olivatko ne ansaittuja, mutta siellä ne joka tapauksessa on, Tirkkonen kiteytti ottelun annin lappeenrantalaisesta näkövinkkelistä.

KalPan loukkaantumislistaan saatiin yksi uusi nimi, kun Patrick Davis taklasi avauserässä Sakari Mannista. Kärppälaina sai osuman kasvoihinsa ja kiidätettiin sairaalaan. Otteluvalvojan mukaan tilanne menee päävideotuomarin käsittelyyn, vaikka tilanteesta ei rangaistusta vihelletty.

» Lähetä palautetta toimitukselle