KalPa tarkempi maalipaikkoja muistuttavissa tilanteissa

Eero Kilpeläiselle nollapeli pomputtelusta huolimatta.
Pelicansia liukkaampi kotijoukkue KalPa nipisti lauantain kotiottelussaan kolme pistettä jalkapallolukemin 2-0. Ottelun kohokohdiksi nousivat muutama makea taklaus ja Santeri Lukan ylivoimamaali.

Selkeästi vierailijaansa vahvempaa kiekollista peliä esittänyt KalPa kukisti Pelicansin lauantain kotiottelussaan lukemin 2-0. Vaisusti pelannut vierasjoukkue onnistui sinnittelemään pelissä mukana lähes ottelun loppuun asti, mutta lukemat pysyivät tasaisena enimmäkseen KalPan tehottomuuden takia. Kuopiolaiset loivat vastustajaansa enemmän maalintekopaikkoja läpi ottelun. Peli ratkesi kuitenkin vasta Santeri Lukan 2−0-ylivoimaosumalla ottelun 59. minuutilla.

KalPa hallitsi ensimmäistä erää. Pelicansilla oli vaikeuksia riistää kiekkoa hallintaansa, vaikka yksittäisissä tilanteissa kiekko poltteli kuopiolaisten lavassa yhdenkin karvaajan lyödessä painetta hyökkäystään hitaasti käynnistelevään KalPa-viisikkoon. Pelicansin kontrolloidut hyökkäykset olivat harvassa koko erän ajan, ja tilanteita syntyi lähinnä KalPan huolimattoman kiekonkäsittelyn seurauksena.

Avausmaali syntyi kuitenkin nopeasti, kun Christopher Bengtsson pääsi laukaisupaikkaan epäonnistuneen Pelicans-avauksen seurauksena. Sami Rajaniemi Pelicans-maalilla oli voimaton ruotsalaishyökkääjän laukauksen edessä. Kyseessä oli Bengtssonin avausmaali Liigassa.

KalPa oli kiekollisesti niskan päällä myös toisessa erässä. Vaarallisimmat maalintekopaikat tulivat vaivihkaa, joista enin osa KalPalle. Pelicans sai pelistä otetta erän loppupuoliskolla, mutta syöttöjen laadussa oli läpi erän toivomisen varaa. Eniten 2869-päistä yleisöä kohahdutti tilanne, jossa muuten vahvasti maalillaan pelannut Eero Kilpeläinen pomputti kiekkoa kaukaa tulleen vedon seurauksena.

Kolmanteen erään jatkettiin KalPan 1-0-johdossa. Pelicans sai erän vanhetessa nostettua laadukkaampia hyökkäyksiä KalPan alueelle, mutta vaaralliset tekopaikat olivat harvassa. Loppukiri katkesi Teddy Da Costan polvitaklaukseen erän lopussa. Omassa päässä kiekosta kamppaillut ranskalainen määrättiin jäähyaitioon ajassa 57.07, ja KalPa pääsi niittaamaan ottelun ratkaisun ylivoimalla.

KalPan kultakypärä Jaakko Rissanen oli kaukalosta sivussa, vaikka hänet oli merkitty kokoonpanoon ykkösketjun keskelle.