Antti Ylönen ratkaisi – ”Nyt voi taas parisataa peliä olla ilman maalia”

LIIGA / Raportti
Harvinaista onnistumista kelpaa tuuletella porukalla.
Kuva © Atte Rissanen - atterissanenphotography.com
Lahden Pelicansin riveistä löytyi kierroksen yllättävin maalintekijä, kun Antti Ylönen tekaisi Niiralassa voittomaalin. Edellisen kerran kaudella 2008–09 Liigassa osunut puolustaja osasi onnistumisestaan nauttia.

Kuopiossa parrasvaloihin astui Pelicansin Antti Ylönen, joka iski ensimmäisen Liiga-maalinsa viiteen vuoteen. Puolustajalle avautui kolmannen erän alussa KalPa-sekoilun jälkeen erinomainen vetopaikka ja kiekko löysi tiensä ylähyllylle. Osuma jäi ottelun voittomaaliksi.

– Onhan tuo vähän kyrsinyt, kun kaikki on kysellyt sitä, että milloin teet maalin. Edellistä maalia en sen tarkemmin muista, mutta Lahdessa se oli, Kärppien paidassa maalia tuolloin juhlinut Ylönen totesi.

– Nyt saa taas parisataa peliä olla ilman maalia. Se menee vähän sopivissa putkissa. Ensimmäistäkin maalia taisi saada odotella aika kauan. Tasaisen tappavalla tahdilla, virnuili Ylönen.

Harvinainen osuma oli selvästi jokaiselle lahtelaisjoukkueen jäsenelle mieluinen. Lahtelaisten päävalmentaja Hannu Aravirta intoutui kertomaan luottopuolustajalle annettuja aiempia ohjeita.

– Katselin aamujäillä Ylösen mailaa ja totesin, että eihän tällä voi olla tekemättä maalia. Sanoin, että hae se paikka, äläkä luuraa siellä äijien takana. Ne oli minun viimeiset sanat aamujäillä. Nyt se haki sen paikan, eikä vaan luurannut, Aravirta hauskuutti mediaa lehdistötilaisuuden alussa.

Kotijoukkueen pelillinen anti oli viime otteluista tutunlainen. Yritystä piisasi, mutta se ei konkretisoitunut tulostaululle toivotulla tavalla. Valitettavan totuttua kaavaa oli myös uusi loukkaantuminen. Jyri Junnila on alustavien arvioiden mukaan pitkään kaukalosta sivussa.

Seppälälle uran avausosuma

KalPa johti ottelua kahteen otteeseen. Avausmaalista vastasi uran ensimmäisellään Mikael Seppälä, joka hyödynsi Ylösen kompuroinnin ja laukoi kiekon ohi Janne Juvosen. Juhani Tyrväisen tasoitusmaalin jälkeen Kalle Kerman vei isännät jälleen johtoon. Vili Sopanen tasoitti toisen erän lopussa ja viimeisen niitin otteluun iski Tyler Redenbach tyhjään KalPa-maaliin.

– Erittäin tyytyväinen nuoren puolustajan Seppälän pelaamiseen. Meidän synkeään arkeen nämä ovat hienoja juttuja. Meillä on useampi poika korkannut Liiga-uransa ja tehnyt myös ensimmäiset Liiga-maalinsa. Otetaan niistä positiivista mukaan, totesi KalPan päävalmentaja Jari Laukkanen.

Ylönen soimasi itseään Seppälän maaliin johtaneesta tilanteesta.

– Harmitti se ensimmäisen erän kaatuminen ja sanoin [Jan] Latvalalle, että on pakko paikata oma virhe. Onneksi pystyin paikkaamaan.

Pelicansin käyrä ottelussa oli nousujohteinen. Ensimmäisen kymmenen minuuttia lahtelaiset olivat kaukalossa ottavana osapuolena, mutta loppua kohti joukkueen avauspelaaminen järkevöityi, virheet vähenivät ja puolustus tiivistyi.

– Ehkä siinä alussa odoteltiin, että täältä tulee helpot pisteet, kun KalPa on jäänyt tuonne alas. Tiedettiin, että KalPa on saanut uusia energisiä pelaajia ja että jengi on hyvin liikkuva. Silti se jostain alitajunnasta tuli, että kaukaloon pitää mennä seisoskelemaan ja odottelemaan, että voitto tulee ilmaiseksi. Eihän se ikinä näin tapahdu, Ylönen arvioi.

Päävalmentaja Aravirta ei ollut puolustajansa kanssa täysin samoilla linjoilla.

– Näissä tilanteissa on aina mahdollisuus pieneen asennekuoppaan. KalPalta on pudonnut niin paljon ukkoja pois, että se ei voi olla vaikuttamatta pelaajan alitajuntaan. Ei ollut helpot pisteet, mutta asenne oli jokaisella ihan kohdallaan, Aravirta totesi.

Lahtelaisten tilanne sarjataulukossa vahvistui. Joukkue nousi kahdeksanneksi ja piste-ero kuudenteen sijaan kaventui viiteen pisteeseen.

– Nyt ollaan saatu käännettyä peli oikeaan suuntaan. Jokaisella osa-alueella ollaan parannettu ja saatu peliä tiiviimmäksi. Kova taistelu tulee olemaan kuuden joukkoon pääsystä, illan sankari Ylönen lopetti.

» Lähetä palautetta toimitukselle