Tukosen kynäilyt liikaa KalPalle

LIIGA / Raportti
Kuva © Teemu Soini
KalPan ja Lukon torstai-illan taisto oli ympäripyöreän tasainen. Maalinteko-ongelmista kärsineiden joukkueiden kamppailussa ratkaisijaksi nousi vieraiden Lauri Tukonen, jonka yksilösuoritukset takasivat vieraille täyden pistepotin.

Lauri Tukosen ensimmäinen taidonnäyte nähtiin toisen erän puolivälin jälkeen. Juuri jäähyltä vapautunut laituri kahvitteli ensimmäistä kotiotteluaan pelanneen David Printzin ja alusti komealla lättysyötöllä Ilkka Mikkolan kauden avausosuman. Pekka Tuokkola oli täysin vailla mahdollisuuksia.

Ville Vahalahti heitti pienen eteen ja huomasin, että nyt on tilaisuus haastaa puolustajaa. Pääsin kaverista ohitse ja hienon nousun tehnyt Ilkka Mikkola sai laittaa kiekon tyhjiin. Näitä tilanteita on ollut aiemminkin, ja tuntuu erityisen hienolle, että nyt onnistui, Tukonen kertasi raumalaisten tasoitusosumaa.

Sama mies viimeisteli päätöserän alussa voittomaaliksi jääneen osuman. Maali oli hieman omituinen, sillä Tuokkola hukkasi jäässä ollessaan katseensa kiekkoon ja Tukonen pääsi nousemaan vapaasti maalin takaa pahantekoon.

Erik [Riska] heitti kiekkoa maalille, josta se kimposi maalin taakse. KalPan molemmat pakit lähti toiseen suuntaan ja katsoin, että kierretään maali. Sain laittaa kiekon tyhjiin.

Avausosumien ilta

Kokonaisuudessaan ottelu oli tasaväkistä vääntöä kahden ongelmien kanssa painineen joukkueen välillä. KalPa ehti siirtyä Joonas Riekkisen kauden ensimmäisellä maalilla johtoon, mutta siihen kotijoukkueen ilonaiheet jäivät. Tukosen mielestä joukkueiden tuska näkyy erityisesti maalinteossa.

– Tänäänkin molemmilla oli paljon maalipaikkoja, mutta maalit jäivät vähiin. Se on isoin asia, missä se näkyy. Muutoinhan molemmat teki töitä valtavasti ja joukkueiden luistelumäärä oli tänäänkin todella kova. Viimeistelyssä sen tuskan aistii, mutta uskon, että ainakin meillä se alkaa helpottaa.

KalPan osalta helpotusta ei ole aivan heti näköpiirissä. Viimeistely-yritykset ovat olleet koko kauden heikkoja ja usein hyvissäkin laukaisupaikoissa vastuuta siirretään turhaan. Sama trendi oli nähtävissä myös Lukkoa vastaan. Ryan Zapolski kirjautti ottelussa 29 torjuntaa, mutta haamutorjuntoihin veräjänvartijan ei tarvinnut venyä.

Kotijoukkue yritti vielä reilu kaksi minuuttia tasoitusosumaa ilman maalivahtia, mutta yritys tyssäsi Olli Sipiläisen maaliin. Osuma oli Riekkisen ja Mikkolan tavoin myös Sipiläisen kauden avausmaali.

Raumalaisten päävalmentaja kuvaili taannoin raumalaisten viikkoa luokkaretkeksi, kun samalla reissulla vieraspelit olivat niin Lappeenrannassa kuin Kuopiossakin. Tukonen oli "luokkaretken" päätökseen tyytyväinen.

– Voi kai tätä reissua luokkaretkeksikin kutsua, mutta kyllä tänne ollaan ihan töihin tultu, eikä vaan luokkaretkelle. Tarkoitus oli pitää hauskaa ja sitähän meillä on ollut, lopetti Tukonen.

Raumalaisten seuraava peli on lauantaina kotihallissa Ilvestä vastaan. KalPa puolestaan joutuu vapaan viikonlopun viettoon kuuden ottelun tappioputkessa. Savolaisten seuraava koitos on tiistaina Jokereiden kotiluolassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle