KalPa jätettiin jälleen nollille

LIIGA / Raportti
Pekka Tuokkola torjui KalPa-maalilla neljätoista kertaa.
Kuva © Timo Savela
KalPa aloitti europelit kotonaan HC Linköpingiä vastaan. Vähälukuinen kotiyleisö jäi edelleen odottamaan savolaisten kauden avausmaalia, sillä vierailijat veivät voiton länsinaapuriin lukemin 3-0.

KalPa ja Linköpingin European Trophyn avauskohtaamista voisi hyvällä syyllä kuvata nyhjäykseksi. Nihkeästi edennyt peli ei elokuun puolivälin kunniaksi tarjonnut suuria hienouksia. Myös ottelun tempo ja intensiteetti oli yllättävän heikkoa.

Vierailijat aloittivat maalinteon avauserän alkupuoliskolla, kun Mattias Bäckman laittoi ranteet lukkoon ja kiekon ohi Pekka Tuokkolan. Linköping siirtyi erän viimeisellä minuutilla kahden maalin karkumatkalle, kun superlupaus Jakub Vrana syötti ylivoimahyökkäyksen päätteeksi Daniel Grillforsin maalintekoon.

Toisen erän alkajaisiksi Jocke Rohdin laukoi kiekon tolppaan ja KalPakin sai kiekon kertaalleen maaliin. Sami Kapasen osuma kuitenkin hylättiin, sillä maalivahti Christian Engstrand potki maalin paikoiltaan hyvissä ajoin ennen osumaa. Viime sekunneilla Joonas Lyytinen pääsi luikertelemaan maalille, mutta 14 kertaa ottelussa torjunut Engstrand piti maalinsa koskemattomana.

Kokonaisuutena KalPan hyökkäyspeli oli onnetonta. Myös ylivoimalla ratkaisut olivat heikkoja. Toisen erän puolivälissä KalPa hukkasi reilun minuutin 5-3-ylivoiman ja päätöserän lopun Vranan kolme pientä rangaistustakaan eivät johtaneet kunnollisiin viimeistely-yrityksiin.

– Kahden miehen ylivoimalla olisi pitänyt pystyä tekemään maali ja oltaisiin päästy peliin mukaan. Sen jälkeen meni hankalaksi, eikä saatu loppuun sellaista painetta, mitä olisi tarvinnut, KalPan valmennusjohdosta Antti Pennanen totesi.

Viimeisen pisteen KalPan pyristelylle laittoi päätöserässä tyhjiin iskenyt sentteri Mattias Sjögren. Sjögrenin johtama ketju, jossa laidoilla pelasivat Simon Hjalmarsson ja Pär Arlbrandt oli illan paras kokonaisuus. Vierailijoiden päävalmentaja Roger Melin oli pisteistä mielissään.

– Pelattiin vastustaja pois maalintekosektorilta ja oltiin tehokkaita hyökkäyspäässä. Hirveästi ei luotu maalintekopaikkoja, mutta viimeisteltiin tehokkaasti, kertoi Melin ja jakoi kiitosta joukkueensa puolustus- ja maalivahtipelille.

KalPan murheenaihe on ollut hyökkäyspelaaminen. Joukkue on pelannut nyt kaksi liigakauteen valmistavaa ottelua tekemättä maaliakaan.

– Vastustaja katkoi hyvin syöttömme keskialueella ja muutenkin hyökkäysalueelle meno oli meillä vaikeaa. He olivat meitä kaikessa terävimpiä, totesi KalPan uusin sentterivahvistus Luke Pither.

– Hyökkäyspään pelaamiseen meidän pitää kiinnittää huomiota. Maalipaikkoja pitäisi luoda enemmän. Meidän pakit pystyy liikuttamaan kiekkoa, mutta hyökkääjien taso ei ole tällä hetkellä sitä mitä pitää. Osa on viisikkotason juttuja ja osa henkilökohtaiseen tasoon liittyviä asioita. Puolustuspeli oli kohtuullisen hyvää lukuun ottamatta avauserän kahta lapsusta, analysoi Pennanen KalPan otteita.

Savolaisten europelit jatkuvat jo torstaina Ruotsissa, kun vastaan asettuu HV-71. Seuraava kotipeli on perjantaina 23.päivä, kun vastaan luistelee Vienna Capitals.

» Lähetä palautetta toimitukselle