Kapasen johdolla voittoon

KalPa palasi neljän ottelun jälkeen takaisin täyden pistepotin tielle. Sarjakärjen voiman todisti Hämeenlinnan Pallokerho, joka oli Kuopiossa aseeton. Kotijoukkueen kapellimestarina hääräsi sykeseurannassa ollut kapteeni Sami Kapanen, joka iski ottelussa kaksi maalia.

KalPa lämpeni otteluun hitaasti. HPK tuli pelin alkuminuuteille paremmin, mutta jäi toisessa erässä isäntien jalkoihin. Toisessa erässä kylvettiin myös ottelun ratkaisu, kun Sami Kapanen iski kaksi erikoistilannemaalia. Kapanen oli ottelussa muutenkin erityisen seurannan alla, sillä yleisöllä oli mahdollisuus seurata kapteenin sykettä koko ottelun ajan videotaulun kautta.

Vaikka ottelu ei tasollisesti tarjonnut mitään erityistä, oli KalPan pelissä nähtävissä jälleen alkukaudesta tuttua nopeampaa pelin kääntämistä. Tosin osansa kääntämisen nopeuttamiseen oli HPK:n aika ajoin hajalla ollut viisikko. Voitosta oltiin kotijoukkueen leirissä tyytyväisiä.

– Alku oli parin meidän viimeisen kotipelin näköistä ja ensimmäinen erä kokonaisuudessaan nihkeähkö. Sen jälkeen hallittiin peliä mielin määrin ja vain HPK:n loistava maalivahtipeli piti lukemat tiukkoina. Muistettiin miten työ pitää tehdä, joten työvoitto tämä oli, KalPan valmentaja Ari-Pekka Siekkinen totesi.

HPK:n valmennuksessa sadateltiin helppoja virheitä.

– Yrittämiseen ja peli-ilmeeseen olen tyytyväinen, mutta takaiskumaaleihin ei voi olla tyytyväinen. Kova hinta maksettiin tänään. Koko kuusikymmentä minuuttia painettiin kovasti, mutta palkinnoksi saatiin vain paha mieli, vierailijoiden päävalmentaja Harri Rindell sanaili lehdistötilaisuudessa.

Vanhakin vertyy

Ottelu alkoi vauhdikkaasti ja tilanteita syntyi molempiin päihin. Kotijoukkue avasi maalihanat heti alivoiman päättymisen jälkeen. Tommi Miettinen heitti punaviivan tuntumasta rystylätyn Iiro Pakariselle, joka karkasi Ossi-Petteri Grönholmilta läpiajoon ja uitti kiekon Mika Järvisen kautta sisään.

Heti perään Kerho tuli tasoihin, kun Marko Tuulolan pakki-pakki -syöttö tavoitti yksin läpi karanneen Mathias Porselandin. Ruotsalaispakin terävä laukaus sujahti Juha Toivosen vartioiman maalin ylänurkkaan. Maalien jälkeen lisäosumiin paikat olivat mm. KalPan Kalle Kermanilla sekä Kerhon Antti Ropolla, mutta maalivahdit selvittivät tilanteet.

Kapanen tuulettaa tekemäänsä alivoimaosumaa.

Toinen erä oli kotijoukkueen näytöstä. Kilpipaidat pyörittivät pitkät tovit hämeenlinnalaisten päädyssä, mutta lähes täydellisestä kiekon hallinnasta huolimatta maaleja ei tasakentällisin nähty. Sen sijaan erikoistilanteista KalPa repi kaksi maalia. Molemmista vastasi otteitaan viime peleissä roimasti terävöittänyt Kapanen.

Ensimmäiseen alivoimalla syntyneeseen osumaan esityön teki Janne Kolehmaiselta kiekon riistänyt Jyri Junnila. Toinen puolestaan syntyi ylivoimalla, kun Kapanen ohjasi Simo-Pekka Riikolan siniviivalaukauksen ohi Järvisen. Päästetyistä maaleista huolimatta Järvinen oli erän parhaita pelaajia. Entinen KalPa-vahti nollasi kuopiolaisista muun muassa Sakari Salmisen, Matti Kuparisen ja Jaakko Rissasen maalintekoaikeet.

Ei tolppaa lähemmäksi

Kolmannessa erässä HPK sai painettua peliä KalPan päätyyn, mutta paine ei konkretisoitunut maalien merkeissä. Toivonen KalPa-maalilla venyi erässä 13 torjuntaan, mutta huippupelastuksia maalivahdin ei juuri tarvinnut tehdä. Lähimmäksi maalia kerholaisista pääsi Janne Kolehmainen, joka suti irtokiekon tolppaan.

HPK:n viimeinen pyristely katkesi Jukka Laamasen jäähyyn toiseksi viimeisellä peliminuutilla. Yrityksen puutteesta vierailijoita ei voi syyttää, sillä vajaalukuisuudesta huolimatta Rindell veti viimeisellä minuutilla maalivahdin pois. Tuomas Kiiskinen pääsi laukomaan tyhjään Kerho-maaliin loppunumeroiksi 4-1.

– Ei HPK:lla sitä tolppalaukausta lukuun ottamatta juuri maalipaikkoja kolmannessa erässä ollut. Laskettiin, että Kerho sai koko ottelussa 14 maalipaikkaa, joka on meidän kannalta hyvä. Kapasen kaksi maalia kertoo, että kapteeni nostaa vaikeuksien jälkeen päätään. Myös maalilla Toivonen oli erittäin hyvä, Siekkinen kiitteli.

Molempien joukkueiden seuraavat ottelut kuuluvat tammikuun tasauksen peleihin. KalPa kohtaa kotonaan Ässät ja HPK aloittaa tuplapelit Rinkelinmäellä SaiPaa vastaan.