Davis liekeissä - KalPalle neljäs peräkkäinen voitto

LIIGA / Raportti
Davis oli osunut ennen lauantaita vain kertaalleen.
Sami Kapasen juhlallisuuksien ohessa Kuopiossa tahkottiin myös laadukas jääkiekko-ottelu. KalPa sai ratkaisuvoimaa toivotusta osoitteesta, kun varjojen mailla alkukauden vaeltanut Patrick Davis tahditti kuopiolaiset kahdella maalillaan neljänteen peräkkäiseen voittoon.

Ennen illan ottelua pelinumeronsa juhlallisin menoin Niiralan hallin kattoon saanut Sami Kapanen korosti puheensa loppupuolella tunteen merkitystä jääkiekossa ja toivoi näkevänsä KalPan ja HIFK:n otteissa todellista tunteen paloa.

Kapasen ansiota tai ei, nähtiin Niiralassa ensimmäistä kertaa tällä kaudella kaksi äärimmilleen viritettyä joukkuetta, joiden tunnekontrolli pysyi juuri ja juuri hallinnassa. Tunteen palo ilmeni niin taklauksin, halauksin kuin verbaalisin keinoin. Samalla Kuopiossa nähtiin kiekkoa, joka on mitä mainiointa markkinointia lajille - ja vieläpä täyden katsomon edessä.

- Hieno voitto. Oli huikea ilta ja hienosti pojat käsittelivät sen tilanteen. Maaginen numero vaan seuraa, kun noustiin 24 pisteeseen. En olisi ihan uskonut KooKoo-pelin jälkeen, että seuraavissa peleistä napataan 12 pistettä, KalPa-käskijä Pekka Virta summasi.

Vaikean alkukauden jälkeen liitoon nousseelle KalPalle ilta oli monella tapaa erityinen. Loistoesitys loppuunmyydyn hallin edessä tuonee monta satunnaiskävijää uudestaan paikan päälle. Tuote oli lauantaina kunnossa. Oikeasti.

- Toivottavasti ihmiset ymmärtää, että he itse tekevät tunnelman ja näistä tapahtumista hienoja, eikä nyt aina kaiken maailman pelityylit. Kun halli on täynnä, niin pelaajat intoutuu pelaamaan, Virta kiitteli.

Ennen kaikkea Patrick Davisin kaksi osumaa tekivät hyvää koko keltamustalle organisaatiolle. Jos ketsuppipullo ei vielä tällä erää auennut, niin kierteet ainakin löystyivät.

Etenkin ottelun avausmaali oli kaunista katseltavaa. Tilanteessa Balazs Sebok syötti oivaltavasti hyvään vauhtiin ehtineelle Davisille, joka ohitti tyylillä Kevin Lankisen. Toisessa maalissa syötön tarjoili niin ikään Sebok.

Ottelu aaltoili pitkään molempiin suuntiin tarjoten molemmille joukkueille tilaisuutensa. HIFK:n hallintaan peli ei kuitenkaan missään vaiheessa siirtynyt ennen päätösminuutteja, sillä KalPa ohjasi vastustajansa kulmiin eivätkä helsinkiläiset päässeet mainittaviin maalintekotilaisuuksiin useaan kertaan.

- Hieno ilta. Sami Kapasen paidan nostotilaisuutta oli hieno olla todistamassa. Annettiin taulu lahjaksi ja sitten vielä pisteet, HIFK-valmentaja Antti Törmänen tyytyi toteamaan sarkastiseen sävyyn.

KalPan maali oli varjelua takaiskuitta jo neljännen kerran peräkkäin. Jonne Tammelan maalilla turvallisen tuntuiseen 3-0-johtoon päässyt KalPa näytti marssivan puhtaaseen voittoon. Eero Kilpeläistä pikakomennuksella tuuraamaan päässyt Samu Perhonen joutui antautumaan ensimmäisen kerran ajassa 54.40 Joonas Järvisen kavennettua harmittoman näköisestä tilanteesta.

Minuutin päästä maalin päähän kivunneen HIFK:n loppukiri tyssäsi lopulta Antti Halosen viimeisteltyä loppulukemat 4-2 tyhjään verkkoon.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo