Tuttu trendi jatkui

LIIGA / Raportti
KalPan ja Bluesin väliset kohtaamiset olivat runkosarjassa tasaista vääntöä, eikä puolivälieräsarjan avausottelu tuonut tilanteeseen muutosta. Myös kotivoittojen sarja sai jatkoa, kun KalPa taisteli kahteen kertaan osuneen Iiro Pakarisen johdolla niukan 3-1-voiton.

Kuopiossa KalPan ja Bluesin puolivälieräsarja alkoi ennakoidun tasaisesti. Sarjan avausosaa voi hyvin kuvailla tunnustelevaksi kiekkoiluksi, sillä suurempia tunnekuohuja ottelu ei tarjonnut. Yksi ratkaiseva tekijä tasaisessa kamppailussa oli kotijoukkueen parempi luistelu, jonka ansiosta savolaiset hallitsivat hienokseltaan peliä.

Varsinkin ottelun alku oli hermostunutta kiekkoa puolin ja toisin. Erityisesti viikon tauolta tositoimiin palanneen KalPan syöttöpeli oli huolimatonta ja otteista paistoi hermostuneisuus. Suurta pudotuspelien huumaa ei vielä koettu, mutta kotietu piti sarjan avauksessa.

– Peli on nyt vihelletty käyntiin. Alku oli meillä hankala, mutta sitten päästiin peliin paremmin kiinni. Olen tyytyväinen, miten passiivisen alun jälkeen päästiin liikkeeseen kiinni. Pelattiin toisessa erässä kärsivällisesti ja se tuotti maalit, KalPan Tuomas Tuokkola kertasi ensimmäistä osa-ottelua.

– KalPa oli alussa passiivisempi, mutta pääsi sitten pelin päälle. Toisessa erässä puolustettiin pitkään, mutta siitä selvittiin hyvin. Maalin jälkeen saatiin otetta, mutta kakkoserän lopussa sählättiin. Kolmas erä oli sitten ympäripyöreä, mutta ei saatu kiekkoa reppuun, analysoi Bluesin Lauri Marjamäki ottelua.

Toisessa erässä osuttiin

Avauserässä molemmilla joukkueilla oli muutamia paikkoja maalien tekoon, mutta laukaukset olivat heikkoja. Bluesin tilaisuudet avautuivat Joakim Erikssonille ja Joni Töykkälälle, mutta Mikko Koskinen torjui. KalPan maalipaikat tulivat Jyri Junnilalle ja Ryan Glennille, mutta tulosta ei tullut kumpaankaan päähän.


Kapteeni tuuletti voittomaaliksi jäänyttä osumaa.

Hieman värittömän avauksen jälkeen toisessa erässä alkoi tapahtua. KalPa karkasi Iiro Pakarisen röyhkeän nousen jälkeen johtoon ja heti perään Jyri Junnilalla oli tilaisuus viedä isännät kahden maalin karkumatkalle. Junnila ei kuitenkaan saanut nostettua kiekko Galbraithin patjan yli ja vain hetki tästä Blues tasoitti pelin.

Surkeasti alkaneen ylivoiman viimesekunnilla Oskari Korpikari laukoi kiekon viivalta ja Teemu Ramstedt siirsi paluukiekon tyhjään KalPa-maaliin. Hetki aiemmin Kristian Kuusela tuhlasi läpiajon, kun Glenn menetti alimpana miehenä kiekon.

Kotijoukkue hallitsi toista erää, vaikka myös Bluesilla oli omat jaksonsa. KalPa sai aikaan pitkiä kulmapyörityksiä ja avauserässä ajoittain pahasti ontunut syöttöpeli meni pykälän verran parempaan suuntaan. Kilpipaidat siirtyivät erätauolle johdossa, kun Sakari Salminen karvasi kiekon Mikael Kurjelta ja Tommi Miettinen pääsi siirtämään maalin kulmalta kiekon verkkoon.

Pakarinen osui tyhjiin

Kolmas erä oli jälleen huolimatonta kiekkoilua. Takaa-ajajana ollut Blues hallitsi hienokseltaan ja sai muutamia paikkoja. Monet painostusjaksot tulivat kotijoukkueen kiekonmenetysten jälkeen. Erityisesti Tuokkolan peräänkuuluttama huolellisuus siniviivan tuntumassa oli usein kadoksissa.

KalPallakin oli omat hetkensä lisämaaleihin, mutta tanskalaisvahti Galbraith selvisi iltapuhteestaan puhtain paperin. Loppuminuutilla KalPa ratkaisi ottelun iskemällä kiekon tyhjiin. KalPa voitti oman pään aloituksen, josta kiekko pelattiin oikeaan laitaan Pakariselle, joka osui toistamiseen.

– Kolmannessa erässä sählättiin kiekon kanssa ja lopetettiin luistelua, jonka vuoksi peli meni hankalaksi. Voitosta tässä kuitenkin pelataan ja yksi kiinnitys on nyt meillä. Sarja on vasta alussa ja lauantaina Espoossa jatketaan, Tuokkola lopetti.

» Lähetä palautetta toimitukselle