KalPan ylivoima katkaisi Bluesin voittokulun

Kuopiossa sarjakärki KalPa kuittasi toisen erän ylivoimaosumilla Espoossa kärsityn tappion Bluesille. Samalla espoolaisten seitsemän ottelun voittomarssi sai päätöksensä.

KalPan ja Bluesin kohtaamisesta odotettiin vähämaalista ja se myös saatiin. Molemmat joukkueet pyrkivät kontrolloimaan kiekkoa, mutta riskejä ei otettu. Puolustuspelaaminen oli molemmilla tiivistä, eikä kumpikaan päässyt kunnollisiin ylivoimahyökkäyksiin.

Tasakentällisin joukkueiden välillä eroa ei juuri ollut, joten ottelun ratkaisu nähtiin ylivoimien aikana. Toisessa erässä KalPa karkasi Jussi Timosen ja Sakari Salmisen maalien aikana kahden maalin karkumatkalle, eikä Blues enää sillasta noussut.

– Espoossa voitettiin 2-1 ja tänään hävittiin 2-1. KalPa teki kaksi ylivoimamaalia ja me nolla, vaikka molemmilla oli neljä ylivoimaa. 5-5-peli voitettiin, mutta ylivoimapelaamisessa meillä on selkeästi parannettavaa, totesi espoolaisten päävalmentaja Lauri Marjamäki.

– Kyllä me oltiin 5-5-pelissä hätää kärsimässä. Blues puolusti hyvin ja tiiviisti ja meidän hyökkäyspään peli oli välillä ärjytöntä. Toisessa erässä päästiin kahden ylivoimaosuman turvin hengähtämään ja kolmas erä oli mieletöntä taistelua joukkueelta, sanaili puolestaan KalPan valmentaja Ari-Pekka Siekkinen.

Tiivistä puolustamista

Pelin ensimmäiset 25 minuuttia oli molemmilta joukkueilta todella tarkkaa pelaamista. Kotijoukkue hallitsi kiekkoa selvästi enemmän, mutta maalitilanteet olivat kortilla. Ainoa merkittävä paikka tasaviisikoin siunaantui Marko Kauppiselle, mutta puolustajan veto lähietäisyydeltä suuntautui suoraan Petri Koiviston syliin. Hieman myöhemmin Kauppinen joutui jättämään kaukalon törmättyään maalikehikkoon.

Vierailijat rakensivat parhaat paikkansa ylivoimalla. Tommi Huhtala sai kiekon kertaalleen tolppaan, mutta lähemmäksi maalia ei päästy. Debyyttiään KalPa-maalilla tehnyt Mikko Koskinen selvisikin ottelun alusta varsin helposti.

Kotijoukkue väänsi maalin verran tehokkaammin.

Toisen erän edetessä kotijoukkue pystyi haastamaan Bluesin tiiviin viisikkopuolustuksen ja sai hankittua sinipaidoille kaksi jäähyä. KalPa hyödynsi molemmat ylivoimatilanteensa ja karkasi toiselle erätauolle mentäessä kahden maalin karkumatkalle.

Ensin maalinteossa onnistui Jussi Timonen, joka pääsi laukomaan pelaajista kimmonneen kiekon lähes tyhjään maaliin. Toisen maalin suti niin ikään lähietäisyydeltä osunut Sakari Salminen. Syöttöpisteet molempiin maaleihin kuittasi maaottelutauon jälkeisen pelin huilannut Matti Kuparinen.

– Tarkoitus oli puolustaa jäähyttömästi KalPan kiekollinen peli ja aika hyvin siinä onnistuttiin. Kaksi jäähyä toisessa erässä tuli puolustuspään virheistä, joista KalPa rankaisi, Marjamäki totesi KalPan maaleista.

Sailio rikkoi Koskisen nollan

Päätöserässä takaa-ajoasemassa olleet vierailijat olivat aloitteellisempia ja kotijoukkue joutui puolustusasemiin. Bluesille tärkeän maalin teki kolmannen erän viidennellä peliminuutilla Jari Sailio, joka sai Mikko Kukkosen harhasyötön suoraan lapaansa ja rikkoi Koskisen nollan terävällä laukauksella.

Osuman jälkeen Blues jatkoi pelin hallintaansa ja pyrki pelaamaan suoraviivaisesti. Kotijoukkue onnistui varjelemaan maalin edustaansa ja vaikka kiekko pyöri usein Koskisen lähellä, ei huippupaikkoja tullut. KalPallakin oli omat mahdollisuutensa lisäosumiin, mutta Kalle Kermanin yritys läpiajosta jäi tuloksettomaksi.

Puolitoistaminuuttia ennen loppua Koivisto luisteli vaihtoon, mutta lisäosumia ei syntynyt. Mikko Koskinen saikin KalPa-uralleen lennokkaan startin. Peittävä maalivahti pelasi varmasti uuden kotiyleisönsä edessä ja sai myös valmennukselta ansaitut kehut.

– Koskinen tuli hienosti peliin mukaan ja otti välittömästi sankarin viitan itselleen. Muutoinkin kolmannen erän taistelusta voi nostaa pojille kypärää, Siekkinen lopetti.