Bluesilla tulokseton takaa-ajo – KalPalle seurahistoriaa

LIIGA / Raportti
KalPan ja Bluesin väliset kamppailut ovat tällä kaudella olleet tiukkoja, eikä torstai-illan peli tuonut trendiin muutosta. Kahden maalin karkumatkalle karannut kotijoukkue oli päätöserässä täysin espoolaisten jyrän alla, mutta pisteisiin saakka Bluesin loppukiri ei riittänyt.

Ottelu oli käänteitä täynnä. Avauserä oli tasainen, mutta toisessa erässä tilanteita luonut KalPa näytti karkaavan omille teilleen. Patrick Galbraithin lukuisat torjunnat pitivät pelin kuitenkin tiukkana ja päätöserä olikin jo täysin Bluesin hallussa. Joukkue tuli maalin päähän, mutta se ei lähemmäksi.

– Ottelu oli kuten KalPa-pelit yleensä. Tuli taas maalilla turpaan täällä, vaikka kotipelit on voitettu. Pelattiin hyvä lätkämatsi ja kolmannen erän pelirohkeuteen olen ylpeä. Saatiin kuitenkin sarjakärkeä vastaan niiden kotiluolassa paljon maalipaikkoja. Kolme tolppaa ja jäi harmittamaan, Bluesin päävalmentaja Lauri Marjamäki totesi.

KalPan päävalmentaja Tuomas Tuokkola oli voittoon tyytyväinen. Voitolla KalPa teki seurahistoriaa, sillä tässä vaiheessa kautta saalistetut 111 pistettä on kuopiolaisten uusi ennätys.

– Seurahistoriaa tehtiin ja se on merkittävä meriitti. Kyllä me kuitenkin seurataan meidän pelin kehittymistä ja siihen meillä on vielä kolme peliä aikaa paneutua. Tasainen ja kova vääntö oli. Alussa oltiin huonommalla jalalla, mutta toisen erän intensiivisyyteen olen tyytyväinen. Kolmannessa erässä sitten vähän jäädyttiin, Tuokkola kertoi.

Galbraith loisti

KalPan ja Bluesin välinen kamppailu alkoi totutun tasaisissa merkeissä. Kotijoukkueella oli avauserässä aavistuksen paremman paikat, mutta Bluesin maalivahti Patrick Galbraith selvitti tilanteet eleettömillä torjunnoillaan. Espoolaiset olivat erityisen terävänä aloitusringissä, sillä suurin osa aloituksista päätyi sinipaitojen haltuun.


Ottelun hahmoja samaan kuvaan ikuistettuna.
Atte Rissanen - http://rissanen.kuvat.fi/

Toisen erän alun paras oli eittämättä Galbraith. Ensin Sakari Salminen tarjoili takatolpalle Tuomas Kiiskiselle, mutta tanskalaisveskari koppasi kiekon räpylään. Seuraavaksi Galbraith nollasi Jyri Junnilan avopaikan ylivoimalla. Junnila pääsi nostamaan Kalle Kermanin tarjoilusta täysin vapaasti, mutta kuin tyhjästä ilmestyi Galbraithin hanska jälleen kiekon tielle.

Bluesin ainoa kunnollinen maalipaikka tuli Toni Kähköselle, jonka terävä laukaus kilahti tolppaan. Ottelun avausmaali oli kuopiolaisten tuoreen ykköskentän yhteistyön tulos. Jasse Ikonen karvasi kiekon Kristian Kuuselalta, tarjoili Kiiskiselle, joka löysi takatolpalta Salmisen. Kultakypärän noston edessä myös ottelun hahmo oli voimaton.

Savolaiset karkasivat toisen erän lopussa nelosketjun onnistumisen myötä 2-0-johtoon. Tommi Jokinen ajoi vahvasti maalille ja Joonas Riekkinen suti kiekon verkkoon.

Koskinen kesti

Päätöserään jäälle luisteli sisukas Blues ja huolimaton KalPa. Kotijoukkue menetti lukemattoman määrän kiekkoja omassa päässä ja toisessa erässä vain kertaalleen torjunut Mikko Koskinen joutui töihin. Espoolaisten takaa-ajon pääosaa näytteli Camilo Miettinen, joka ylivoiman loppusekunneilla kokeili kertaalleen tolppien kestävyyttä

Seuraavakin paikka tuli Miettiselle, jonka laukauksen Koskinen onnistui torjumaan. Bluesin ansaittu kavennusmaali oli myös espoolaislaiturin käsialaa. Kuusela toi kiekon alueelle ja heitti pelivälineen laidasta maalille. Kiekko pomppi lopulta vahvasti maalille ajaneen Miettisen varusteista sisään.

Loppuminuuteilla KalPan puolustaja Ryan Glenn heitti kiekon katsomoon ja Blues iski kiekon verkkoon. Mika Hannulan osuma kuitenkin hylättiin, sillä Jari Levonen ehti viheltää pelin poikki. Bluesin viimeinenkin rynnistys katkesi kymmenisen sekuntia ennen loppua paitsioon. Aloitusvoiton jälkeen KalPa pääsi vielä kaunistelemaan lukemia, kun viidessä viime pelissä peräti kuusi maalia viimeistellyt Jasse Ikonen löi kiekon tyhjiin.

– Meillä on huollon kanssa sopimus, että saan maalista aina uuden mailan. Tällä hetkellä kaksikymmentä mailaa on mennyt ja viisitoista on vielä jäljellä, virnuili Ikonen.

– Vaikea sanoa, oltiinko kolmannessa erässä liian passiivisia, mutta ainakin kavennusmaalin jälkeen tapahtui jäätyminen. Meidän puolustuspelaaminen ja karvauspelaaminen loppui ja saadaan kiittää Koskista, että saatiin pisteet, Tuokkola lisäsi.

KalPa pelaa seuraavan kerran lauantaina Jyväskylässä. Blues puolestaan kohtaa kotonaan HPK:n.

» Lähetä palautetta toimitukselle