Armian tupla KalPan turma

LIIGA / Raportti
Kuopiossa liigan kärkiottelussa Ässät oli jälleen KalPaa terävämmässä vedossa. Tasainen taisto eteni aina jatkoajalle saakka, jossa Joel Armia ratkaisi illan toisella osumallaan voiton porilaisille.

Eilen kotona pelanneet porilaiset olivat ottelun alussa selvästi kotijoukkue KalPaa jäljessä. Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä paremmin patapaidat pääsivät peliin mukaan. Päätöserässä Ässät oli jo aavistuksen terävämpi, mutta pelin hallinnasta huolimatta jokaisessa erässä molemmat osuivat sopuisasti kertaalleen.

Kotijoukkue pääsi pelaamaan ylivoimaa vierailijoita enemmän, mutta hyvästä pyörityksestä huolimatta KalPa ei maaleja pakkopelin aikana tehnyt. Kilpipaitojen laukaukset tulivat usein ilman maskia ja varsinkin vedot suoraan syötöstä puuttuivat tai ne epäonnistuivat. Myös porilaisten ylivoimapelissä oli jälleen toivomisen varaa.

Vierailijoiden kiireinen päävalmentaja Karri Kivi oli voitosta tyytyväinen.

– Värikäs peli, jossa oli tunnetta ja kaikennäköisiä tapahtumia. Meillä oli ensimmäisessä erässä pientä tahmeutta, mutta jengi paransi koko ajan. Selvittiin siitä KalPan alkurynnistyksestä, jonka jälkeen saatiin koneet paremmin käyntiin, Kivi selvitti ja antoi tunnustusta pelin ratkaisseelle Joel Armialle.

– Huikea kiekkoilta. Ainoa, mikä tästä jäi puuttumaan, oli ylivoimamaali. Molemmille joukkueille sitä tarjottiin. Olen erittäin ylpeä joukkueen taistelutahdosta. Ollaan kärsitty paljon loukkaantumisista ja tänäänkin mentiin pahimmillaan neljällä pakilla. Vastoinkäymiset kasvattaa, totesi puolestaan KalPan Tuomas Tuokkola.

Avauserä KalPan hallintaa

Ottelu sai räväkän startin, kun Ässät karkasi ensimmäisellä laukauksellaan johtoon. Aki Uusikartano tarjoili taustalta nousseelle Ville Uusitalolle, jonka rannelaukaus yllätti avauserässä helpolla päässeen Mikko Koskisen. Toisessa päässä Juha Järvenpäätä koeteltiin huomattavasti enemmän. 15 torjuntaa kirjauttanut Järvenpää selvitti useita kotijoukkueen tilanteita.


Porilaiset juhlivat jälleen KalPan kustannuksella.

Myös KalPan ylivoima pyöri näyttävästi, mutta tehokkuus puuttui. Vierailijoiden pakkopeli oli viime Kuopion peleistä tutun väkinäistä. Kaiken kruunasi KalPan tasoitusmaali, joka syntyi alivoimalla erän viimeisellä sekunnilla. Tilannetta edelsi Uusikartanon löysä pelaaminen keskialueella, josta seurasi aloitus Ässien päätyyn. Matti Kuparinen voitti aloituksen ja yli puoli tuntia ottelussa pelannut Marko Kauppinen laukoi kiekon ylänurkkaan.

Myös toisen erään Ässät sai tehokkaan alun, kun Armia nosti kiekon läheltä ohi Koskisen. Maali oli oiva sekoitus tahtoa ja taitoa, kun nuorukainen taisteli keskialueella ohi Kuparisen ja punnersi maalille Mikko Kukkosen estelyistä huolimatta. Lähes välittömästi maalinsa jälkeen Armia sai päähän kohdistuneesta taklauksesta rangaistukseen, joka piti miehen sivussa lähes erän loppuun.

Armian jäähyn jälkeen KalPalle tarjottiin kahden miehen ylivoimaa yli puolentoista minuutin ajan, mutta kotijoukkue ei kyennyt luomaan vaarallisia tilanteita. Avauserän tapaan KalPa kuitenkin tuli tasoihin erän loppupuolella. Iiro Pakarinen spurttasi Ryan Caldwellin ohi ja runnoi lopulta tolpan vierestä kiekon maaliin saakka.

Vaihtovirhe kostautui

Päätöserän alkuun näkymättömästi pelannut Jakub Sindel pääsi nokikkain Koskisen kanssa, mutta Koskinen venytti varusteensa kiekon tielle. Molempien hukattua ylivoimansa iski KalPa. Juho Mielonen ei tavoittanut siniviivalla kiekkoa ja peliväline kulkeutui Jukka Hentusen kautta Sakari Salmiselle, joka laukoi takanurkkaan.

Kotijoukkueen kolmannen maalin jälkeen Ässät painoi peliä väkisin KalPan päätyyn, mutta tasoitusmaalia saatiin odotella varsinaisen peliajan toiseksi viimeiselle peliminuutille. Savolaisten paha vaihtovirhe kostautui, kun Severi Sillanpää pääsi nousemaan oikeasta laidasta ja laukoi kilpikäden puolelta ottelun jatkoajalle.

Jatkoajan Ässät pääsi aloittamaan ylivoimalla Sami Kapasen koukattua itselleen kaksiminuuttisen. Ylivoima ei tuottanut tulosta, mutta siitä seuranneesta pyörityksestä Armia nosti kiekon maaliin.

– Minuutin päässä oli meille. Luotiin Ässien tavoin paljon maalipaikkoja ja johtomaalin jälkeen puolustettiin hyvin. Sen jälkeen tuli totaalinen vaihtovirhe, josta vastustaja pääsi yksin läpi, Tuokkola harmitteli Ässien tasoitusmaalia.

Tappiostaan huolimatta KalPa pääsee maajoukkuetauolle liigan piikkipaikalta. Ässät jatkaa kolmantena.

» Lähetä palautetta toimitukselle