Kaksintaistelu pelasti sekavan kiekkoillan

LIIGA / Raportti
Nokikkain maalivahdin kanssa - tuttu tilanne Joonas Donskoille lauantai-iltana.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Oulun Kärpät ja Turun Palloseura tarjosivat Raksilan yleisölle sekavan lauantai-illan kamppailun. Ratkaisu haettiin lopulta voittolaukauskilpailusta, joka huipentui huikeaan kaksintaisteluun.

Raksilassa nähtiin kaksijakoinen kiekkoilta Kärppien ja TPS:n mitatessa paremmuutta. Ottelun ensimmäinen erä oli vieraiden täydellistä hallintaa. Vain tolpat ja onni pelastivat Kärpät pahemmalta selkäsaunalta.

– Avauserä oli meiltä aivan älyttömän hyvä. Aivan jäätävä! Kärpät oli aivan jaloissa, TPS:n päävalmentaja Kai Suikkanen hehkutti ottelun jälkeen.

Turkulaisten hallinta päättyi ensimmäisen erän lopulla vihellettyyn aiheettomaan jäähyyn, jota seuranneella ylivoimalla Kärppien Ivan Huml tasoitti ottelun. Toinen erä oli tasainen ja kolmas oli Kärppien.

Voittolaukauskilpailusta muodostui melkoinen kaksintaistelu Kärppien Joonas Donskoin ja TPS:n Dan Sextonin välille. Lopulta kiekkoilta päättyi, kun Suikkanen komensi Ville Hostikan maaliin, eikä Donskoi enää onnistunut.

Kiukkuinen kapteeni

Kärppäkapteeni Lasse Kukkonen ei ollut kotijoukkueen esitykseen alkuunkaan tyytyväinen. Kukkonen itse pelasi läpi ottelun varsin mallikkaasti ja johti esimerkillään puolustusta blokaten muun muassa useita kovia kuteja.

– Ensimmäinen vartti oli juuri sellaista kiekkoa, mitä emme halua pelata. Mietittiin liikaa, kun pitäisi pelata enemmän selkäytimestä, Kukkonen puhisi ottelun jälkeen.

Toisessa erässä Kärpät pääsi peliin mukaan, vaikkei hallinta oululaisille siirtynytkään. Tasainen ja rikkonainen erä toi Kärpät kuitenkin takaisin kiinni peliin.

– Viesti ensimmäisellä erätauolla oli yksinkertaisuudessaan se, että tämä ei riitä. Peli oli kuitenkin edelleen tasan. Haimme uuden latauksen peliin ja lähdimme kuin uuteen otteluun, Kukkonen kertasi.

Kärpät sai pelin edetessä yhä paremman otteen ottelusta. Kolmas erä oli isäntien, vaikkei maaleja ottelussa enää tehtykään.

– Mehän pelkästään seisoskelimme ottelun alun. Toisesta erästä lähtien aloimme luistella ja olimme aloitteellisempia, Kukkonen totesi.

Alkukauden Atte Ohtamaan vierellä pelanneella kapteenilla on ollut viime peleissä vierellään uusi pakkipari. Tänään ykkösparissa Kukkosen rinnalla luuti Mikko Niemelä.

– Pelaaminen Niemelän kanssa on sujunut oikein hyvin. Mikko pelaa jämäkkää jääkiekkoa, Kukkonen kehaisi.

Täksi kaudeksi Ouluun palannut Kukkonen ei ole katunut päätöstään palata kotiin.

– Tämä tuntuu todella mukavalta. Joka päivä on hieno fiilis tulla hallille. Aika paljon kotiinpaluu on tuntunut siltä kuin odotinkin sen tuntuvan, Kukkonen mietti.

Oululaisten puolustus on jämäköitynyt paljon Kukkosen myötä. Maalin edustalla on roppakaupalla lisää äijämäisyyttä. Myös pisteiden valossa kauden alku on onnistunut. Siitä todisteena Kukkosen päätä koristi lauantain kamppailussa kultainen kypärä.

» Lähetä palautetta toimitukselle