Kärpät rutiinivoittoon – Rynnäkselle kauden yhdeksäs nollapeli

Kärpät oli jälleen TPS:ää parempi.
Oulun Kärppien ja Turun Palloseuran kauden neljäs kohtaaminen ei jää historiankirjoihin eeppisenä jääkiekko-otteluna. Kärpät otti pelistä lopulta puhtaan 3-0 -voiton vaisun oululaisyleisön edessä.

Lauantaina Kuopiossa hävinnyt Kärpät ja samana päivänä Turussa Lukon kaatanut TPS iskivät yhteen Oulussa. Kotijoukkue vei heikkotasoisen ja melko vähämaalisen ottelun nimiinsä suhteellisen helposti maalein 3-0.

Ottelu oli ajoittain hidastempoinen ja sitä leimasi lukemattomat harhasyötöt ja kiekon menetykset. Kärpät oli joukkueista nälkäisempi ja se sai pelin aikana selvästi enemmän maalipaikkoja, mutta ei onnistunut hyödyntämään niitä kovin hyvällä prosentilla.

Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki oli esitykseen kuitenkin tyytyväinen.

− Meiltä jämäkkä peli, juuri sellainen kuin tarvittiin tähän saumaan. Saimme hyvän rytmin ja iskun tuohon pelaamiseen, Marjamäki jutteli lehdistötilaisuudessa.

Turkulaisten käskyttäjä Kai Suikkanen oli myös leppoisalla tuulella tappiosta huolimatta.

− Kärpät oli vievä osapuoli ja melkein kaikessa parempia. Hyvin tsemppasimme kaksi ensimmäistä erää, mutta kolmannessa emme saaneet enää otettua tarvittavaa lisäaskelta, Suikkanen muotoili.

Vallin täräytti lopullisen niitin

Avauserä oli kotijoukkueen hallintaa. Turkulaisten oman pään pelaaminen oli ajoittain luokatonta ja Kärpät pääsi paraatipaikoille jatkuvalla syötöllä.

Erän ainoan osuman napautti Joonas Donskoi ylivoimalla. Paremmalla viimeistelyllä oululaisten johto olisi voinut olla suurempi jo ensimmäisen erän jälkeen.

"Aikansa hosuu, niin joskus osuu"

Toinen erä oli Kärppien hallintaa, mutta maaleja erässä ei nähty. Päätöserässä Kärppien Ari Vallin iski ottelulle lopullisen niitin. Vallinin maali oli puolustajan ensimmäinen pääsarjatasolla miltei kahteen vuoteen. Edellisen kerran puolustaja osui tolppien väliin 28.3.2012.

− Kauanhan siitä on. Minullakin on tehoja tullut edellisellä uralla silloin tällöin, joten onhan se mukava tehdä joskus maali, Vallin kommentoi uutta peruspakin uraansa.

Myös Marjamäellä oli kommentti valmiiksi mietittynä Vallinin kauden ensimmäiseen osumaan.

− Aikansa hosuu, niin joskus osuu, kärppävalmentaja heitti.

Illan pelin Vallin näki oululaisten kannalta positiivisena, muutenkin kuin sarjapisteiden kannalta.

− Jopa voittoakin tärkeämpi oli meidän peli-ilme. Se oli todella nälkäinen. Meillä oli tänään paikat useampaankin maaliin, mutta Fredrik Norrena oli maalilla todella hyvä.

Oululaisten peli ei ole kulkenut vuodenvaihteen jälkeen toivotulla tavalla. Ennen TPS-ottelua alla oli kaksi tappiota. Tänään Kärpät oli päättänyt Vallinin mukaan pelata liikkuvampaa peliä ja hyökätä tiiviimmin viisikkona.

− Onnistuttiin siinä mielestäni hyvin. Ei meidän viisikot hirveästi repeilleet, Vallin kertasi.

Kärppäkapteeni Lasse Kukkonen kävi kaivamassa kiekon talteen kauden avausmaalin tehneelle pakille. Kunniapaikalle, liigauran ensimmäisen maalin ja vuoden 2004 mestaruusmaalin kiekkojen viereen tämä peliväline ei kuitenkaan päädy.

− Enköhän minä sen tuonne koppiin loossiin jätä, Vallin päätti.