Kärpät kukisti TPS:n jatkoajalla

LIIGA / Raportti
Tarkki ei saanut torjuttua Smolenakin vetoa maskin takaa.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Oulun Kärpät johti tiistai-illan kamppailua jo 2−0, mutta Turun Palloseura kampesi tasoihin ja vei ottelun jatkoajalle. Jatkoajan sankariksi nousi Kärppien Patrick Davis, joka iski kiekon TPS:n verkkoon ja lukemiksi 3−2.

Kärppien ja TPS:n kauden toinen kohtaaminen oli aluksi kotijoukkueen hallintaa, mutta toisen erän alkaessa vierasjoukkuekin oli herännyt uniltaan.

Kärpät tuli otteluun vahvasti ja joukkueen jokainen kenttä sai luotua hyviä maalipaikkoja. Ottelun avausmaali syntyi ensimmäisen erän puolessa välissä, kun Kärppien ykkösketjussa pelannut Sakari Manninen syötti kiekon maalin takaa suoraan maalin edessä olleen Mika Pyörälän lapaan. Pyörälällä oli helppo työ ohjata kiekko ohi TPS-vahti Teemu Lassilan.

TPS:n päävalmentaja Kai Suikkanen ei ollut tyytyväinen joukkueensa pelin aloitukseen, mutta näki pelaamisen parantuneen merkittävästi ensimmäisen erän jälkeen:

− Ensimmäinen erä oli meiltä huono, ei oltu oikein jalalla mukana tässä pelissä. Kärpät tuli niin perkeleen kovaa, ettei pystytty siihen vastaamaan.

− Mutta kyllä me toisesta erästä lähtien päästiin paremmin mukaan, vaikka siinä tulikin meidän pakille lipsahdus ja Kärpät pääsi 2-0-johtoon. Toisen maalin jälkeen pääsimme peliin mukaan.

− Kolmannessä erässä Kärpillä taisi olla muutama paikka enemmän, mutta oli meilläkin saumoja mahdollisesti voittaa tämä peli.

TPS todella pääsi peliin mukaan Kärppien 2−0-maalin jälkeen ja vierasjoukkue iski 2−1-kavennuksen vain muutama minuutti maalin jälkeen. Maalintekijä oli TPS:n Radek Smolenak, joka maalin ansiosta nousee joukkueensa kultakypäräksi.

Ottelun ensimmäinen jäähy nähtiin vasta toisen erän puolen välin jälkeen, kun vierasjoukkueen Ilkka Pikkarainen otti kaksiminuuttisen estämisestä. Kärpät pyöritti ylivoimaansa melkein koko kaksi minuuttia TPS:n päädyssä, mutta ylivoimamaali jäi puuttumaan.

Kärpillä oli ottelussa huomattava määrä laadukkaita maalipaikkoja, joista maalia ei kuitenkaan saatu tehtyä. Esimerkiksi kolmosketju Julius Junttila −Joonas Kemppainen − Joonas Donskoi kilautti kiekon tolppaan kolme kertaa ottelun aikana. Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki kirosi maalinteon vaikeutta pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa:

− Ensimmäisen erän jälkeen taululla oli vain 1−0. Noihin maalipaikkoihin nähden maalinteko on meidän perisynti tällä hetkellä.

− 57 vs. 30 on laukaukset ja katsoo mitä tahansa huippupaikkoja, niin maalinteko on tällä hetkellä meille vaikeaa.

TPS tasoitti ottelun 2−2-lukemiin heti kolmannen erän alussa. Kolmannen erän lopussa molemmat joukkueet tekivät kaikkensa saadakseen illan päätökseen varsinaisen peliajan aikana. Lukuisista yrityksistä huolimatta kiekkoa ei maaliin saatu ja ottelu venyi jatkoajalle. Jatkoaika päättyi Kärppien Patrick Davisin iskemään 3−2-maaliin.

Ottelun jälkeen Kärpät julkisti hyökkääjä Esa Pirneksen sopimuksen. Sopimus kattaa kuluvan kauden ja siinä on yhden kuukauden koeaika. Kärppien päävalmentaja Marjamäki totesi, että Pirneksen on tarkoitus pelata huomisessa ottelussa Kärpät-Lukko.

» Lähetä palautetta toimitukselle