BOS - NYR 2.00
MTL - PHI 2.00
TBL - SJS 2.00
STL - OTT 2.00
DAL - WPG 2.00
NSH - FLA 3.00
MIN - CBJ 4.00
EDM - CGY 5.00
VGK - PIT 5.00
CHI - WSH 19.30
NYI - ANA 22.00
VAN - DET 23.00

Tappara ryösti finaalien kotiedun itselleen: ”Sielu ja sydän löytyi”

LIIGA / Raportti
Juha Metsola oli mies paikallaan.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net

Kauden 2013-14 kolmannessa finaalissa kotijoukkue Kärpät oli suuren osan ottelusta aavistuksen hallitsevampi osapuoli. Se pystyi luomaan paljon pitkiä hyökkäyksiä ja hallintaa Tapparan alueelle. Mutta myös tamperelaisten puolustusalueen puolustuspelaaminen oli erinomaista tasoa, ja osin sen ansiosta Kärpät ei päässyt tarpeeksi usein todella laadukkaille maalintekopaikoille.

− Tämä peli antoi uskoa meille niihin asioihin, joissa olemme selvästi parempia. Olimme tänään kauttaaltaan 60 minuuttia pelissä hyvin mukana. Teimme kovan työpuhteen, mutta vain luu jäi tänään käteen, kommentoi Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki ottelua.

− Olimme 5−5-pelissä selkeästi edellä, mutta ei mitään hallintaa lasketa, vaan maalit ratkaisevat, jatkoi Marjamäki.

Myös Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi oli hyvillään omiensa esityksestä.

− Pelin alku oli vielä hieman kahden kerroksen väkeä. Emme olleet aivan koko leveydellä mukana. Pelin vanhetessa pystyimme parantamaan ja parantamaan. Mielestäni löysimme tänään sielun ja sydämen pelaamiseemme. Menimme maalille kun oli saumaa, ja oman pään maalinedusta oli hyvin hallussa, jutteli Rautakorpi voiton jälkeen.

Tappara oli vahva molempien maalien edustalla. Joukkueen tekemistä kolmesta maalista kaksi olivat erinomaisia ohjauksia aivan maalin edestä.

− Tällä hetkellä meille tehdään liian helposti maaleja. Meidän pitää parantaa pieniä asioita, niin olemme Tampereella hieman valmiimpia taistelemaan voitosta, kommentoi Marjamäki.

− Tukitoiminnot ovat iso osa voittavaa jääkiekkoa. Harvoin suorilla laukauksilla tehdään maaleja, joten hyvä maskipelaaminen on erittäin tärkeää, kommentoi puolestaan Tapparan käskyttäjä Rautakorpi.

Tapparan ylivoimataika katkesi

Tähän mennessä Tappara oli pelannut sarjassa täydellistä ylivoimaa, kun se oli onnistunut tekemään maalin jokaisesta ylivoimamahdollisuudestaan. Lauantaina tuo putki kuitenkin katkesi.

− Emme onneksi joutuneet taistelemaan kuin kaksi alivoimaa loistavaa ylivoimaa vastaan. Se oli hieno asia, että saimme myös alivoimalle onnistumisia, kommentoi Marjamäki.

Yhdeksi puheenaiheeksi pelin jälkeen nousi Kärppien 2−2-tasoitusosuma. Otteluvalvoja myönsi maalia edeltäneessä tilanteessa kiekon käyneen keskialueen puolella, jolloin tilanteesta olisi kuulunut viheltää paitsio.

− Minä en ole oikea henkilö kommentoimaan tilannetta. Täällä on isompia pomoja paikalla, joten teidän pitää kysyä tilannetta heiltä, oli Rautakorven kommentti asiaan.

Uudet asetelmat

Lauantain voitto oli Tapparalle upea ryöstö. Finaalisarjan asetelmat ovat nyt keikahtaneet ympäri. Kotietu on nyt Tapparan nimissä, ja Kärpät on se joukkue, jonka on pakko ottaa vierasryöstö.

− Meidän pitää vain jaksaa uskoa omaan työmääräämme ja teroittaa joitain asioita. Jatkossa pitää vielä paremmin päästä maalin eteen tilanteille, kommentoi Marjamäki tulevaisuutta.

Tapparan Rautakorpi ei toisesta voitosta huolimatta vielä heittänyt hattuaan ilmaan juhlan merkiksi.

− Tämä oli yksi lisäkiinnitys meille, mutta matka jatkuu tästä vielä, totesi Rautakorpi ytimekkästi.

» Lähetä palautetta toimitukselle