Mäenalanen masensi Tapparan

Nuori mies tuuletteli kainaloitaan ja Tomas Plihal sai kaivella limppua omasta nuotasta.
Oulun Kärpät kohtasi kotiluolassaan kahden päivän sisällä molemmat viime kauden finalistit. Tiistaina kaatui Ässät. Torstaina taipui Tappara.

Torstain ainoa liigapeli oli suurelta osin Kärppien näytöstä. Ottelu ratkesi jo avauserän maaleihin, vaikka Tappara pystyi ajoittain kampoihin laittamaankin.

Kärpät hallitsi ottelun ensimmäistä erää miten tahtoi. Oululaiset iskivät erässä kaksi maalia Tapparan saadessa yhden ainoan maalipaikan. Toinen erä oli tasaisempi, mutta maaliton. Kolmannessa erässä Tappara näytti jo virittelevän takaa-ajoa, mutta Kärpät torppasi sen välittömästi.

– Pelivalmius oli todella hyvä. 2-0 rykäistiin ensimmäisessä erässä ja se ratkaisi jo ottelun, tyytyväinen Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki myhäili.

Kärpät ratkaisi jo avauserässä

Torstain peli oli Kärppien ehjin suoritus tällä kaudella. Oululaisten hyökkäyspelaaminen näytti vaihteeksi helpolta ja näyttäviä pyörityksiä syntyi tamperelaisten päätyyn useita.

Kärppien suurin sankari oli tehot 1+1 viimeistellyt 19-vuotias Saku Mäenalanen. Jokipojissa alkukauden kovilla tehoilla pelannut hyökkääjä ei uskonut ennen kauden alkua liigadebyyttiin tällä kaudella.

– Kun Mestis-pelit menivät niin hyvin, osasin kuitenkin nyt jo vähän odottaa liigadebyyttiä, Mäenalanen jutteli ottelun jälkeen.

Mäenalanen oli mukana avauserän molemmissa kärppämaaleissa. Ensimmäisen hän viimeisteli tyylikkäästi itse. Toiseen maaliin hyökkääjälle merkattiin syöttöpiste.

– Kiekko pomppi onnekkaasti laitaan ja pääsin yksin läpi. Nostin rystyltä ja kiekko meni olkapään kautta sisään, Mäenalanen kertasi liigauransa avausmaalia.

Tapparan suurimmat ongelmat olivat oman pään puolustuspelaamisessa sekä maalinteossa. Vierailla oli muutamia huippupaikkoja, mutta viimeistely ontui pahasti.

Ottelun toinen erä oli ensimmäistä tasaisempi. Tappara sai juonesta paremmin kiinni, mutta maaleja ei syntynyt. Pelaajat eivät osuneet tolppien väliin tai kiekkoon ylipäätään.

– Tappara sumputti keskialuetta, kuten heillä on tapana. Onhan heillä yksilötaitoa, mutta hyvin pidettiin heidät kurissa tänään, Mäenalanen kertasi ottelun tapahtumia.

Kärppien toisen erän parhaan paikan järjesteli avauserän sankari Mäenalanen. Joonas Kemppainen ei kuitenkaan onnistunut sutimaan maalinedustalle tullutta nappisyöttöä ohi Tapparan maalia vartioineen Juha Metsolan.

– Laitoin syötön maalille, mutta Kemppainen ei tällä kertaa onnistunut. Eipä se haittaa, pääasia että joukkue voitti, Mäenalanen totesi.

Kolmas erä oli Tapparalta hyvä. Taktiikka oli toimittaa kiekkoa maalille ja äijää kiekon perään. Markus Kankaanperän 2-1 –kavennusmaali oli laiha lohtu, sillä reilun minuutin kuluttua Kemppainen iski pelin pakettiin oululaisten kolmannella maalilla.

Ottelun jälkeen päävalmentaja Marjamäki oli joukkueen uuteen sankariin erittäin tyytyväinen.

– Mäenalanen on erittäin hyvä pelaaja. Ennakkoluuloton ja raikas kaveri, ajaa maalille hyvin ja on isokokoinen. Jos otteet jatkuvat tällaisina, niin pelipaikka löytyy tästä joukkueesta varmasti.

Pelaaja itse otti uutisen ilolla vastaan.

– Ainahan kotona on mukava pelata. Liigassa haluan pelata ja mahdollisimman kovia pelejä, nuorten MM-kisapaikan kauden päätavoitteekseen naulaava Mäenalanen totesi.