Laine häikäisi jälleen - Haapala runttasi Tapparalle kolmannen kiinnityksen

LIIGA / Raportti
Haapala osoitti jatkoerässä periksiantamattomuutta ja tymäytti ottelun voittomaalin.
Kuva © Timo Savela
Kärpät ja Tappara ovat tarjonneet jälleen tänä keväänä uskomattomia koitoksia. Niin kävi myös lauantaina, kun ottelussa käytiin läpi kaikki mahdolliset draaman vaiheet. Ratkaisua haettiin jälleen jatkoeristä.

Tappara pääsi ennen ottelun puoltaväliä jo 0-2-vierasjohtoon, mutta Kärpät osoitti sisukkuuttaan ja nousi kolmannessa erässä Ivan Humlin läpiajomaalilla 3-2-johtoon. Kolmannen erän viimeisellä minuutilla nousi jälleen kerran esiin Patrik Laine, joka niittasi illan toisella osumallaan pelin tasoihin.

Lopulta ratkaisua haettiin jatkoeristä. Ratkaisijaksi nousi lopulta nuori lempääläläislähtöinen Henrik Haapala dramaattisen tapahtumasarjan päätteeksi.

Ottelu alkoi Kärppien hallinnassa, kun oululaiset pystyivät rummuttamaan pitkiä hyökkäyksiä Tapparan kenttäpäätyyn. Kuitenkin Humlin ottaman huitomisjäähyn aikana Laine iski illan ensimmäisen osuman. Maalin jälkeen ote siirtyi tamperelaisjoukkueelle ja Sami Rajaniemi joutui venymään muutaman kerran isoihin torjuntoihin kärppämaalilla.

Aivan kuten ensimmäinenkin Tapparan maali, myös toinen oli ylivoimaosuma. Teemu Aalto lähetti painavan laukauksen, joka painui ohi Rajaniemen. 

Pelin intensiteetti pysyi korkealla koko ottelun ajan eikä taka-askelia otettu. Molemmat joukkueet taklasivat ja blokkasivat kiekkoja minkä ehtivät. Erityisen maininnan ansaitsevat Tappara-kapteeni Jukka Peltola ja Kärppien kokenut Mika Pyörälä.

Kärppien kiri alkoi − sitten tuli Laine

Toisessa erässä Tapparan puolustaja Aleksi Elorinne otti kaksi peräkkäistä huolimatonta jäähyä korkeista mailoista. Toinen näistä kakkosista kostautui, kun Kärppien nuori Taneli Ronkainen tempaisi viivalta kiekon kohti Karhusen maalia. Kiekko muutti suuntaa Sebastian Ahon ja Alexander Bonsaksenin kamppailutilanteesta ja löysi tiensä verkkoon.

− Täytyy kolmannessa erässä jatkaa samaan malliin. Yksinkertaisia ratkaisuja ja kiekkoa mahdollisimman nopeasti ylöspäin, tiesi Ronkainen tv-haastattelussa toisella erätauolla.

Kolmannen erän alussa Adam Masuhr paukutti ylivoimalla kiekon ohi Tomi Karhusen ja toi Kärpät tasoihin.

Tasatilanteessa peli oli pitkään tasaista ja tarkkaa. Kuusi minuuttia ennen kolmannen erän loppua Huml karkasi Tappara-puolustukselta ja niittasi kiekon maalin alakulmaan.

Jotta draaman kaari olisi täydellinen, oli aika kutsua vielä kerran Laine areenalle. Aho otti huolimattoman hyökkäyspään jäähyn kolmoserän loppuhetkillä, eikä Laine antanut armoa − peli 3-3:een ja ottelu jatkoeriin.

− On tuo poika kova pelaamaan jääkiekkoa, kehaisi kokenut Kristian Kuusela nuorta Lainetta.

Dramaattinen päätös dramaattiselle ottelulle

Pekka Saravo otti ensimmäisen jatkoerän alkuun jäähyn, mutta Kärpät ei onnistunut hyödyntämään etsikkoaikaansa. Sen sijaan Tapparalla oli alivoimalla muutama vahva vastahyökkäys.

Vuorotellen hyökänneet joukkueet tarjosivat uskomatonta viihdettä loppuun asti. Ottelun ratkaisu nähtiin, kun Tapparan ykkösketju pääsi Masuhrin kompuroinnin seurauksena ylivoimahyökkäykseen. Kuusela tarjoili lopulta viimeisillä voimillaan tilanteeseen tulleelle Haapalalle, joka runttasi 3-4-vierasvoittomaalin.

− Ajattelin yrittää niin lujaa kuin lähtee. Vähän onnella meni lopulta sisään, myhäili Haapala ottelun jälkeen.

Päävalmentaja Jussi Tapola painotti ennen jatkoerää rohkeutta.

− Ihan normaalia jääkiekkoa tämäkin oli. Rohkeaa tekemistä vaan, ja mailapeli rauhalliseksi.

Kärppien Lauri Marjamäki harmitteli sisukkaan joukkueen epäonnista kohtaloa.

− Ihan hyvä peli meiltä. Usko on joukkueessa kova tuollaisen nousun jälkeen. Tapparan voittomaali oli kauheaa epäonnea. Meillä oli kiekko, sitten kaaduttiin ja kaveri ratkaisi.

Tämä normaali jääkiekkosarja jatkuu jälleen maanantaina, kun Tapparalla on ensimmäinen mahdollisuus katkaista välieräsarja kotihallissaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo