Kärppien ylivoima pilasi Tapparan illan

LIIGA / Raportti
Kärppien Sami Rajaniemi on tällä hetkellä huikeassa iskussa.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Tapparan keväiset vierailut Raksilaan ovat perinteisesti olleet tiukkoja kamppailuja, mutta keskiviikkona Kärpät onnistui jokaisella osa-alueella vieraitaan paremmin.

Kärppien kaksi edellistä ottelua TPS:ää ja Lukkoa vastaan olivat esimakua puolustamisesta loppukevään hengessä, ja keskiviikkoillan ottelussa Tapparaa vastaan myös hyökkäys- ja erikoistilannepelaaminen olivat pudotuspeliasetuksilla. Tunnollisen puolustamisen lisäksi Kärppien tappavan tehokas ylivoima jätti Tapparan täysin aseettomaksi.

Loppulukemat 4−0 eivät kertoneet koko totuutta Tapparan peli-ilmeestä illan ottelussa. Etenkin laadukkat maalintekopaikat olivat joukkueelta kuitenkin erittäin vähissä. Joukkue ei luovuttanut missään vaiheessa, mutta turhautuminen alkoi kuitenkin näkyä ottelun loppupuolella esimerkiksi Henrik Haapalan täysin turhana väkivaltaisuusjäähynä, jonka myötä Tapparan ylivoima kuihtui tasavajaalla pelaamiseksi.

Kärpät ei tuhlannut annetuista kolmesta ylivoimatilanteista ainoatakaan. Tehokkaan ylivoimapelaamisen lisäksi Kärpät joutui alivoimalle ainoastaan kerran, eikä Tappara onnistunut hyödyntämään ylivoimaansa isäntien lailla. Kärppien neljäs ja viimeinen maali syntyi ottelun loppuhetkillä tyhjään maaliin.

Oululaisille tuttu tapparavahti Tomi Karhunen valittiin hiljattain Liigan helmikuun pelaajaksi, ja mies esitti tänäänkin tasakentällisin pelatessa totutun varmoja otteita. Toisessa päässä pelannut kärppävahti Sami Rajaniemi pelasi jo toisen nollapelinsä alle viikon sisään, eikä hänen taakseen ole kolmen edellisen ottelun aikana livahtanut kuin yksi ainoa maali.

Päävalmentaja näkee Kärppien otteissa jo kevään merkkejä

Ottelun jälkeen Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki oli tyytyväinen koko joukkueensa peli-ilmeeseen.

− Joukkue on viimeisimpien viikkojen aikana valmistautunut ja pelannut hyvin. Länsirannikon otteluissa emme tehneet maaleja, mutta onnistuimme puolustamisessa. Tänään kaikki hyvä osaaminen tuli esiin, summasi Marjamäki.

Pelaajien otteiden kehumisen lisäksi kiitosta saivat myös apuvalmentajat, sillä Marjamäki saapui maajoukkuetehtäviensä takia Ouluun vasta iltapäivällä eikä tämän takia ollut mukana päivän valmistautumisessa.

− Rajaniemi on pelannut nyt kolme peliä päästäen ainoastaan yhden maalin. Tämän lisäksi etenkin nelosketju oli tänään juuri sellainen kuin nelosketjun kuuluukin olla kevään tullessa. Apuvalmentajat olivat valmistaneet joukkueen hyvin illan otteluun, kehui Marjamäki.

Keväinen kilpakumppani ei onnistunut löytämään aseita isäntien haastamiseen

Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola oli harmissaan lopputuloksesta, mutta näki kuitenkin illan ottelun opetuksena parannuskohteita ajatellen.

− Emme päässeet tänään pelin vaatimalle tasolle. Etenkin paineen alta pääseminen oli heikkoa kahden ensimmäisen erän ajan, emmekä onnistuneet löytämään oikeita keinoja Kärppien haastamiseen. Käymme ottelun huomenna lyhyesti läpi, mutta isoille muutoksille ei kuitenkaan ole tarvetta. Täytyy oppia tästä, totesi Tapola.

Ottelun lopputuloksen myötä Kärpät sai venytettyä piste-eroa kolmantena majailevaan Tapparaan, mutta kärkisija on yhä viiden pisteen päässä HIFK:n voitettua Sportin keskiviikon kierroksella.

Kärppien runkosarjaottelut jatkuvat perjantaina Helsingissä HIFK:ta vastaan, kun taas Tappara pelaa runkosarjan viimeisen vierasottelunsa Hämeenlinnassa HPK:n vieraana.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo